$
סטארט-אפים והון סיכון

87% מבכירי ההון סיכון: ירידה במספר הקרנות הפעילות כבר השנה

עוד עולה בסקר חדש - קרנות ההון סיכון יתרכזו יותר בהשקעות בסבבים מאוחרים, ויוותרו על השלבים הראשונים לטובת מיקרו-קרנות חדשות

אסף גלעד 10:0105.02.12

סקר שערכה פירמת Deloitte את מה שכולנו כבר מרגישים: מבחינת רוב בכירי ההון סיכון הישראלים, המשבר תחום מימון ההייטק כבר כאן. 87% מנשאלים צופים כי כבר השנה תחול ירידה במספר קרנות ההשקעה הפעילות. גם 13% הנותרים אינם אופטימיים, אלא צופים את שימור המצב הקיים. איש מתוך 60 הנסקרים

לא מצפה לגידול בתחום השנה.

 

"פחות ופחות קרנות ישראליות מצליחות להציג גיוסי המשך וגם היקף הרכישות של חברות הפורטפוליו אינו מרשים במיוחד", אמר רו"ח טל חן, שותף וראש מגזר הההייטק בפירמת Deloitte בריטמן אלמגור זוהר. "בד בבד לצמצום מספר קרנות ההון סיכון המסורתיות, אנחנו עדים לצמיחתם של גופי תמיכה וסיוע לחברות בתחילת דרכן והן במיקרו-קרנות הון סיכון, אשר היקף המשאבים שלהן נמוך בהרבה".

 

מממצאי סקר ה- VC Indicator עולה, כי תהליך גיוס ההון לסטארט-אפים במחצית השנה הקרובה יהיה מאתגר יותר בהשוואה לשנת 2011. 69% מבכירי קהילת ההון סיכון מאמינים כי יזמים יתקשו יותר לגייס הון ראשוני לחברה צעירה (סבב Seed ) בהשוואה לשנה החולפת, בעוד שרק 6% צופים כי גיוס הכספים יהיה קל יותר.

 

מנגד, התחזית למחצית השנה הקרובה מציגה מגמה של גידול משמעותי בהשקעות בשלבים מאוחרים ומראה כי 22% מהמשיבים ישקיעו בעיקר בשלבים אלו, בעוד הממוצע בשנה החולפת עמד על פחות מ-6%.

 

בנוסף, בכירי קהילת ההון סיכון מגלים פסימיות בכל הנוגע להיקף השקעותיהם בחברות סטארט אפ. 39% ממנהלי הקרנות צופים כי במהלך חצי השנה הקרובה היקף השקעותיהם ירד, וזאת בהשוואה ל- 13% בלבד שצפו כך ברבעון הרביעי אשתקד. 10% בלבד סבורים כי היקף השקעותיהם יגדל במהלך תקופה זו.

 

עם זאת, התחום שימשיך למשוך את עיקר ההשקעות הוא תחום האינטרנט, שאינו צורך משאבים רבים ומציג תוצאות בטווחי זמן מהירים יחסית. 79% מבכירי קהילת ההון סיכון צופים כי מרבית עסקאות המיזוגים והרכישות יתרחשו בתחום זה. ממצא נוסף המסמן את תחום האינטרנט כתחום אטרקטיבי, הוא הצפי של 68% מהמשיבים, כי מספר העסקאות בתחום יעלה במהלך חצי השנה הקרובה. כל זאת, בעוד ש- 17% בלבד צופים כי מספר העסקאות בתחום התוכנה יגדל, לעומת 66% שסברו כך ברבעון הקודם.

 

כמו כן, תחום הקלינטק נתפס כתחום הכי פחות אטרקטיבי לעסקאות מיזוגים ורכישות (11%). רו"ח חן, מציין כי "הרעש מהנפקתה הצפויה של פייסבוק וחשיפת הביצועים שלה עורר גל התעניינות גלובלי בהשקעות הון סיכון בתחום האינטרנט והניו-מדיה ותהיה לכך השפעה גם על חברות ישראליות הפועלות בתחום". מנהלי קרנות ההון סיכון צופים כי עיקר ההזדמנויות להשקעה טמונות בתחומי אבטחת הענן (50%), ביג דאטה (50%) ושיווק ומסחר חברתי בעולמות מקוונים (46%).

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x