מה גוגל רוצה מאיתנו?
מדיניות הפרטיות השנויה במחלוקת של החברה נכנסת היום לתוקף, "כלכליסט" עם התשובות לשאלות הבוערות - ועם הדרכים להתנתק מגוגל, או לפחות לצמצם את איסוף המידע האישי
מדיניות הפרטיות החדשה והשנויה במחלוקת של גוגל נכנסת היום (ה') לתוקף, למרות מחאות מצד גופי פיקוח וארגונים להגנה על זכויות הגולשים. המשמעות המרכזית של המהלך היא שענקית הרשת, המפעילה רשימה ארוכה במיוחד של שירותים פופולריים - החיפוש, ג'ימייל, פיקאסה ויוטיוב הם רק כמה מהם - תוכל להצליב את המידע שנאסף על גולשיה דרכם, על מנת להתאים להם פרסומות. הדבר, כמובן, מעלה חשש שפרטיות הגולשים תיפגע.
ניתן לצמצם במידת מה את המידע שייאסף: שניים מהאמצעים המאפשרים לעשות זאת הם מחיקת היסטוריית הגלישה והחיפושים, דרך הקישור הבא, והסרת הפרטים האישיים משירותים שונים של גוגל (ניתן לנהל זאת באמצעות המסך הבא). אמצעי קיצוני יותר הוא להתנתק משירותי גוגל השונים, אך כפי שתראו בהמשך - אין מדובר במשימה פשוטה. "כלכליסט" מגיש: זה מה שאתם צריכים לדעת על המדיניות החדשה של גוגל.
מה גוגל רוצה לדעת עליכם?
גוגל מקפידה להודיע לגולשים על "מדיניות פרטיות חדשה", שנכנסת היום לתוקף, ומתכוונת להצליב את המידע שנאסף דרך המחשב והטלפון הסלולרי. עומר כביר מסביר מה בדיוק זה אומר.
ענקית הרשת משנה במכה אחת את כל מדיניות הפרטיות שלה, במה שנראה כמו ניסיון להילחם בפייסבוק גם תוך פגיעה במשתמשים. יוסי גורביץ חושב שזו עוד הוכחה שצריך לפרק את גוגל.
מה עושים ארגונים להגנה על פרטיות הגולשים?
גופי פיקוח ברחבי העולם קוראים לגוגל להקפיא את השינוי במדיניות הפרטיות: "ההסברים של החברה בנושא אינם מובנים גם למומחים", תקפו בצרפת.
ואיך אפשר להתנתק מגוגל?
גם רבים מאלה שחרדים לפרטיותם יהססו לפני שיתנתקו משירותים חיוניים כמו ג'ימייל ופיקאסה. כך תעשו זאת מבלי לאבד את הנתונים שצברתם שם במהלך השנים.