$
התעשייה

"אתם הווירטואליים ביותר בעולם"

סטיב הרוד, סמנכ"ל הטכנולוגיות בVMware המבקר בישראל, אומר כי בכוונת החברה להמשיך ולבצע רכישות בארץ, מסביר שכניסת הטאבלטים למשרדים היא האתגר הגדול ביותר של תעשיית ה-IT, ומשוכנע שהוא יכול לחסוך לחברות הרבה כסף באמצעות ייעול תשתיות המחשבים

הראל עילם 11:5421.03.12

"ישראל היא המדינה הווירטואלית ביותר בעולם", כך אומר ל"כלכליסט" ד"ר סטיב הרוד, סמנכ"ל הטכנולוגיות ומספר 2 ב־VMware, ענקית פתרונות הווירטואליזציה. הרוד מתכוון לכך שבישראל שיעור החברות שבחרו להשתמש בפתרונות וירטואליזציה הוא הגבוה ביותר. הוא הגיע לאחרונה לארץ כדי לפגוש את הלקוחות המובילים של החברה, בהם כלל, בנק הפועלים, סלקום, אמדוקס, בזק וטבע. ל־VMware יש נוכחות משמעותית בישראל ושני מרכזי פיתוח, לאחר שרכשה את את hive־b ו־Digital Fuel הישראליות.

 

אחד האתגרים הניצבים בפני תעשיית ה־IT השמרנית, שרגילה לשלוט ביד רמה בכל מערכות המחשב המשרדיות, הוא המעבר למכשירים צרכניים. העובדים היום דורשים להשתמש באייפון ובאייפד שלהם, ואנשי ה־IT צריכים להתמודד עם זה.

 

טאבלט בעבודה

 

אנחנו שומעים כל הזמן איך תעשיית ה־IT הופכת להיות מבוססת על הצרכנים.

"אין ספק שזה קורה. כמשתמשים, אנחנו צורכים יותר טכנולוגיה ורגילים שהכל זמין לנו בלחיצת כפתור. מבחינת הצרכנים, היתרון הגדול ביותר של וירטואליזציה הוא ש־IT יכולים לטפל בבעיות הרבה יותר מהר. הם גם יכולים לגשת למידע שלהם ולאפליקציות שלהם בכל זמן ובכל מקום. סמנכ"לי טכנולוגיות הופכים היום בעצם למתווכים. המשתמשים רוצים להשתמש בשירותים משלהם, במכשירים משלהם.

 

מחלקת ה־IT כבר לא יכולה לשלוט בהכל, אז היא מקצה משאבים לכל מחלקה ומשתמש. הווירטואליזציה גם מפשטת את ניהול ההקצאות. אם פעם היו לך מחלקות בתוך IT - מחלקות תקשורת, מחשוב ואחסון, למשל, והן אף פעם לא דיברו זו עם זו - עכשיו יש הרבה יותר תקשורת בין־מחלקתית".

 

אבל איך מעבר לווירטואליזציה מאפשר למנהלים לחסוך כסף?

"זאת תקופה קשה מאוד לתעשיית ה־IT. היא מבולבלת ומסובכת. לכן הפוקוס שלנו בעשר השנים האחרונות הוא על כלי הניהול. זה עיקר העבודה של מרכזי הפיתוח שלנו בישראל. הכלים יכולים להתריע למשל לפני שתעבור רף בכוח מחשוב, שטח אחסון או רישיונות תוכנה. זה מאפשר לך לרוץ קדימה, אבל לא לעבור את התקציב.

 

"אנשי ה־IT יכולים להבין לראשונה את צורכי החברה וכמה משאבי מחשוב הולכים לכל מחשב, עובד ומחלקה. פגשתי הרבה בכירי IT. הם תמיד בשוק בפעם הראשונה שהם רואים את הדו"חות. יש היום מודעות לעלויות. זה מתחיל מלמעלה - המנכ"לים מבינים כמה כסף הם משקיעים בתשתיות, וקוראים כמה כסף אפשר לחסוך".

 

וירטואליזציה נועדה להקל על משתמשים לגשת מרחוק למחשבים שלהם. אבל ככה, לקוחות הקצה - העובדים - אף פעם לא לומדים להכיר אתכם. איך שומרים על תחרותיות בעולם כזה?

"משתמשים בדרך כלל לא יודעים ולא מעניין אותם איך דברים נעשים. הם רק רוצים להריץ את האפליקציות שלהם. בכלל, השאלה היום היא כבר לא איך לספק וירטואליזציה אלא איך לספק כלי ניהול. אנחנו גם היום יכולים לספק שירותי גיבוי ליישומים בזמן אמת. ברגע ששרת אחד מפסיק לעבוד, הגיבוי מתחיל לעבוד באופן מיידי ואתה לא צריך להפסיק לעבוד או לשמור, אתה אפילו לא מרגיש את זה.

 

ביפן סיפקנו שירותי גיבוי ללא מעט חברות. אלו שלא השתמשו בשירותי גיבוי נפלו. היום הממשל היפני כבר דורש מכמה תעשיות להשתמש בשרתי גיבוי, ואנחנו החברה המובילה בדיונים שם". לדברי רון קוהבלום, מנהל הפעילות המקומית של VMware, "גם צה"ל משתמש בשירותי הגיבוי לשעת חירום שלנו".

 

הגדרתם את ישראל כשוק מתפתח, אבל נראה שאתם כבר בחדירה מלאה.

הרוד: "ישראל מובילה בווירטואליזציה בעיקר בתחום השרתים ומרכזי המידע ולא מחשבים שולחניים. כמעט מחצית מכל מרכזי המידע בישראל משתמשים בפתרונות שלנו. אחת הלקוחות שלנו בישראל, כלל, היא אחת החברות הגדולות הבודדות בעולם שיש לה 100% וירטואליזציה. למען האמת, אני לא מכיר עוד חברה גדולה בעולם שהצליחה לעשות זאת. זה מרשים מאוד".

 

אתם מתכוונים לבצע רכישות נוספות בארץ?

"יש פה הרבה מאוד סטארט־אפים מעניינים, ואחת הסיבות שאני כאן היא לחפש הזדמנויות לרכישה".

 

הרוד. "תקופה קשה לתעשיית ה-IT" הרוד. "תקופה קשה לתעשיית ה-IT" צילום: תומי הרפז

 

פריחת הענן

 

הערכתם לאחרונה שהוצאות תעשיית ה־IT בעולם יירדו. איך זה מתיישב עם עליית מחירי האנרגיה ושטחי האחסון?

"מה שאני שומע מכל סמנכ"ל טכנולוגיות בעולם זה שחייבים להעביר חלק מתקציב המחשוב מתמיכה ותחזוקה לפיתוח שירותים חדשים. אנחנו מאפשרים לחברות לעשות יותר עם צריכת אנרגיה נמוכה יותר, וכמובן גם לייעל את כמות השרתים, שטחי האחסון ומרכזי המידע הנדרשים. אוטומטיזציה מאפשרת לך לצמצם את עלויות כוח האדם. וזה חשוב ללקוחות שלנו בישראל.

 

"אנחנו עובדים עם יצרני חומרה כדי לפתח את הדור הבא של השרתים, הם מתוכננים סביב הטכנולוגיה שלנו. זה מאפשר למקסם משאבים, אבל מעבר לכך, חברות גם יכולות לחלוק במשאבים. אפשר לראות את העלייה של 'עננים קהילתיים' - קבוצה של חברות שמשתפות את משאבי המחשוב שלהן".

 

אתה מתייחס לפריחה בתחום העננים הקהילתיים כטרנד?

"זה בהחלט משהו שאנחנו רואים ביותר ויותר מדינות ברחבי העולם. בבריטניה, למשל, יש כמה ארגונים ממשלתיים שעובדים תחת ה־Cloud־G. מהלך מאוד מעניין בתחום העננים הקהילתיים מגיע דווקא מתעשיית הבריאות. HCA זאת חברה מאוד גדולה בתחום. הם החזיקו מרכז מידע משותף ל־20 חדרי מיון ברחבי המדינה.

 

"כאשר הם הבינו כמה זה יעיל, הם לקחו את מחלקת ה־IT שלהם והפכו אותה לחברה־בת שמקימה מרכזי מחשוב וירטואליים עבור חדרי מיון בכל רחבי ארצות הברית". קוהבלום: "בארץ קיימים הפרויקטים של משרד החינוך ותהיל"ה".

 

לדבריו, ישראל היא שוק מאוד מתקדם מבחינה טכנולוגית. "יש לכם בהחלט היכולות לעשות דברים מעניינים בעצמכם. העננים הפומביים שנבנים בארץ מבוססים על אותה טכנולוגיה של העננים הפרטיים בארגונים, אז הם יכולים לעבור לפתרון משולב בקלות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x