"צאר אבטחת המידע" של ארה"ב: "אמריקה עומדת מאחורי סטוקסנט"
ריצ'ארד קלארק, האיש שהזהיר מפני התקפות ה-11 בספטמבר, מוסיף: "אין חברה אמריקאית שלא הותקפה על ידי האקרים סינים"
ריצ'ארד קלארק ששירת תחת שלושה נשיאים כיועץ בכיר למלחמה בטרור, ושבבעלותו חברת ייעוץ לאבטחת מידע וסייבר, טוען בראיון לאתר הסמית'סוניאן שיש לו מידע על כך שממשלת ארה"ב היא הגורם העומד מאחורי הקוד של וירוס המחשב "סטוקסנט" ששימש נגד מתקני הגרעין באיראן.
וירוס
"בהתקפה של סטוקסנט ניתן היה לראות שהוירוס תוכנן על מנת שהנזק ההיקפי ימוזער למינימום, זאת אומרת שהוא יתקיף רק את היעד שנקבע לו אפילו אם הוא זולג החוצה כמו שקרה." הוא מרחיב, "הוירוס תוכנן בהנחה שהוא יזהה את המטרה שלו על ידי מספר אלגוריתמים שהם: מיקום היעד, מערכת ההפעלה של היעד, גרסת מערכת השליטה והבקרה ולבסוף האם המערכת שולטת על מנוע חשמלי המיוצר על ידי חברה זו או אחרת."
"בנוסף המתכנתים בנו לו מנגנון אל-כשל כמו בסרט "בלייד ראנר" שבו האנדרואידים זכו לתוחלת חיים מוגבלת של ארבע שנים. במקרה של סטוקסנט הוירוס היה אמור למחוק את עצמו מהמערכת בעזרת מנגנון שנקרא TTL או "זמן שנותר לחיות", מדובר במנגנון שמריץ ספירה לאחור שמתחילה ברגע שהתוכנה מתחילה לפעול, כאשר הספירה מסתיימת התוכנה הייתה אמורה למחוק את עצמה ולהיעלם."
לשאלה: מה קרה? עונה קלארק: "שום דבר, מאיזו סיבה המנגנון לא פעל. לדעתי זה בגלל שחלק מהתוכנות שמשתמשים בהן באיראן היו פרוצות. הפריצה מתאפשרת אם התאריך שמערכת ההפעלה משתמשת בו אינו התאריך האמיתי, כך שגרסת הניסיון של התוכנה תוכל להמשיך לפעול במסגרת 30 ימי הניסיון שלה".
הבעיה העיקרית של הזליגה של סטוקסנט לדידו היא שהוירוס נמצא כיום בידיהם של האקרים שיכולים לבצע הנדסה לאחור ולהשתמש בטכנולוגיה לטובתם. לטענתו ארה"ב פיתחה את אחד מהנשקים הקיברנטיים היעילים אי-פעם וחילקה אותו חינם לציבור הרחב.
קלארק שידוע כאחד המומחים הגדולים בתחום הטרור המקוון, מוסיף שארה"ב עומדת בפני "פרל הרבור" קיברנטי במימדים שלא נראו כמותם עד היום. לטענתו, אין חברה אמריקאית שלא הותקפה ונפרצה על ידי האקרים שסביר להניח נשלחו על ידי גורמים סינים.
בנוסף, לטעמו אין כיום לארה"ב יכולת למנוע מתקפה מעין זו. "אפילו יצרנית מטוס הקרב המתקדם ביותר שלנו ה-F-35 ספגה פריצה וישנן עדויות לכך שפרטים מתוכניות הבנייה של המטוס נגנבו ביחד עם עוד פרטים על מערכות מבצעיות שהורכבו בו" כך טוען קלארק.
מעבר לפרל הרבור קיברנטי, הפחד הגדול של קלארק הוא הזליגה של הטכנולוגיה האמריקאית המתקדמת ביותר לטובת התעשיינים הסינים. "בסופו של דבר, חברה שמשקיעה מיליארדי דולרים על פיתוחים תראה את הטכנולוגיה שלה מגיעה ליצרנים סינים בחינם, אתה לא יכול להתחרות בזה." הוא מסכם.
"אנשים רואים אותי כקסנדרה (דמות מהאיליאדה), חזרתי וקראתי את הסיפור של קסנדרה. לדידי כמו שהסיפור נראה, קסנדרה בהחלט צדקה." הוא מחייך.