לא זורם: בוקסי מכרה כ-200 אלף סטרימרים
לבוקסי בוקס, שהושק בנובמבר 2010 ונמכר כיום ב-33 ארצות, יש 200 אלף משתמשים בלבד - כך לפי ציוץ רשמי של החברה הישראלית בטוויטר
בדצמבר האחרון הכריזה בוקסי הישראלית על הגרסה האחרונה של התוכנה שלה למחשבים אישיים. "אף על פי שיש עדיין מספר גדול של משתמשים המחברים את המחשב לטלוויזיה שלהם, אנחנו מאמינים שצורת צפייה זו תיחלש לאור הימצאותן של חלופות טובות יותר", הודיעה החברה, והסבירה כי בכוונתה להתמקד במכשירים אחרים, כמו סמארטפונים, טאבלטים וממירים כדוגמת הבוקסי בוקס (שמיוצר ע"י D-Link).
אולם מסתבר שהנתח של משתמשי הבוקסי בוקס קטן למדי, ולחברה יש דרך ארוכה: לפי ציוץ רשמי, לבוקסי 2 מיליון משתמשים פעילים, מתוכם 200 אלף בלבד עושים שימוש בסטרימר של החברה. על אף שבוקסי זמינה בפלטפורמות נוספות (כמו Iomega TV), יש להניח שהרוב המכריע של שאר 1.8 מיליון המשתמשים עושים שימוש בתוכנה הוותיקה למחשבים, שננטשה ע"י החברה.
הסטרימר, שמתחבר לספקי תוכן שונים כדוגמת נטפליקס, Vudu ויוטיוב ומאפשר לצפות בסרטים ובסדרות דרך האינטרנט, זכה לסיקור רב בעיתונות הטכנולוגית מאז הכרזתו ב-2010. בנובמבר של אותה שנה הוא כבר הושק בארה"ב ובמדינות נוספות, ולישראל הגיע הבוקסי בוקס באוגוסט 2011 במחיר של 1,200 שקל (זאת לעומת 200 דולר בארה"ב וכ-220 באירופה). על אף ההבטחה הגדולה, הסטרימר זכה למכירות צנועות יחסית. עם 200 אלף משתמשים פעילים יש להניח שכמות המכשירים שנמכרו לא גבוהה בהרבה. המכשיר נמכר כיום ב-33 ארצות ברחבי העולם.
בוקסי אינה יצרנית הסטרימרים היחידה שלא עומדת בציפיות. הבלוג GigaOm חשף השנה כי לגוגל TV פחות ממיליון משתמשים, ואילו המתחרה של בוקסי, Roku, מכרה 2.5 מיליון מכשירים בתוך 3 שנים. הבעיה העיקרית של הסטרימרים השונים היא היעדר שיתופי פעולה בתחום התוכן. האפל TV הוא אולי היוצא מן הכלל, עם למעלה מ-4 מיליון מכשירים שנמכרו עד כה - אם כי קשה להגיד שמדובר בסטרימר "קלאסי", בגלל היותו כבול ברובו לגן הסגור של אפל.