מקום 2 - PowerMat: מגע אלחוטי של כסף
כיסויים שגם מטעינים את הסמארטפון היו רק ההתחלה: בפאוורמט מתכננים פריסת עמדות הטענה אלחוטיות ברחבי ארה"ב
בשנה האחרונה הוכיחה פאוורמט, חברת הסטארט־אפ הפועלת מנווה אילן שליד ירושלים, כי חזון ההטענה האלחוטי שלה למכשירים ניידים מגיע רחוק יותר ממה שכולם חשבו. תחילת הדרך שלה היתה מרשימה, כשהחלה לשווק בוולמארט ובבסט ביי כיסויים לאייפון שהפכו, עם משטח הטענה מיוחד, למטען אלחוטי. הכיסוי היה תחילה כבד ומגושם, אך עם הזמן שכללה פאוורמט את צורתו למדבקה שנצמדת לסוללות של מכשירי אייפון, סמסונג, בלקברי ונוקיה, מה שעזר לה לחצות את קו 100 מיליון הדולרים במכירות.
בוועידת ברצלונה האחרונה השיקה פאוורמט מוצר חדש: כרטיס הטענה שאפשר להוסיף כמעט לכל טלפון. לכאורה מדובר בעיצוב מחדש, אך המוצר הזה יאפשר למפעילות סלולריות לשלבו בכל מכשיר ולהוסיף לו יכולת של הטענה אלחוטית כאשר הוא מונח על גבי משטח ההטענה המיוחד, מה שעשוי להגדיל דרמטית את מכירות המוצר.
הצלחת המוצר הביאה את ענקית הקמעונאות פרוקטר אנד גמבל להתעניין ברכישת הטכנולוגיה. פאוורמט היתה יכולה להירכש כבר מזמן במאות מיליוני דולרים, אך בחרה במקום זה להקים עמה שותפות, הנושאת גם את שם המותג הישראלי, שותפות שאחראית על כל קו המוצרים הקמעונאי של החברה. בהמשך הצטרף אליה האמן והמפיק ג'יי.זי (שון פארקר), שהשקיע מיליוני דולרים בשותפות המסחרית ומוביל קמפיין שיווקי עבור המיזם תחת הסלוגן "Power to the People".
אבל פאוורמט נמצאת כבר במקום אחר. לאחר שפיצלה את חטיבת הקמעונאות והכניסה את המטען שלה אל דגמי השברולט וולט של ג'נרל מוטורס ולרהיטים של חברת Teknion, היא רוצה להפוך לתקן אחיד.
הכיוון העתידי שבחרה לעצמה פאוורמט עשוי לשנות את האופן שבו אנו מתחברים לרשת ומטעינים את המכשירים הניידים שלנו. רמז לכוונותיה הוא הקמת קונסורציום התקינה להטענה אלחוטית מטעם ארגון התקינה הממשלתי IEEE בארה"ב בשנה שעברה. מאחורי הגוף הזה, שקרוב למחצית החברים בו הם ישראלים, עומדות גם ג'נרל מוטורס, פרוקטר אנד גמבל ופייסבוק, והעומד בראשה הוא לא אחר מאשר וינט סרף, המדען שנחשב לאחד מאבות האינטרנט.
אחד מתוצריו המבטיחים של הקונסורציום הוא תקינה להקמת עמדות הטענה אלחוטית ברחבי ארה"ב תחת הכינוי Power 2.0, מעין שקע חשמלי שיידע לא רק לטעון, אלא בעתיד גם להעביר חיבור לאינטרנט. את עמדות ההטענה האלחוטיות האלה, מעין משטח הטענה קטן, אפשר יהיה להתקין לא רק בבית או במכונית אלא גם במקומות ציבוריים: במסעדה או באולם כנסים ואפילו ברחוב, בדומה לאופן שבו נפרסו בעבר עמדות טלפונים ציבוריים.
פייסבוק הכריזה בכנס CES האחרון בלאס וגאס כי היא כבר עובדת על פיתוח יישומים וממשקים חדשניים לתקן ההטענה האלחוטית, מה שעשוי לאפשר לה, למשל, לעשות שימוש בנקודות ההטענה האלחוטיות כיישום צ'ק אין. כך יכולה פייסבוק לתמוך בפריסת נקודת הטענה אלחוטית על כל שולחן ברשתות מזון מהיר או אוניברסיטאות, מה שיאפשר למשתמש לדווח באופן אוטומטי היכן הוא נמצא. אפשר להניח כי אפליקציה שכזו תוכל גם לסייע למשתמש לאתר נקודות הטענה אלחוטיות, ובעתיד אף להתחבר לרשת מכל נקודת הטענה.
יו"ר הקונסורציום וינט סרף, אבנגליסט האינטרנט של גוגל, הגדיל לתאר את החזון של פאוורמט: "התקן החדש יעשה לחשמל מה שעשה האינטרנט למידע. שילוב של אספקת חשמל אלחוטית עם מכשירים שגם נטענים ובמקביל מתקשרים זה עם זה מביאים למהפכה בסדר הגודל של איינשטיין". אולי ההצהרות האלה היו זרז לכניסתו של בנק ההשקעות גולדמן זאקס להשקעה של יותר מ־40 מיליון דולר בחברה בתחילת השנה.