סקר מעריך: שירותי ענן נתפסים כדרך להגברת האבטחה ולחיסכון בעלויות
הסקר שמומן על ידי חברת מיקרוסופט ושמתמקד בעסקים קטנים ובינוניים, מעריך בנוסף כי עסקים שנמנעים מהענן עושים זאת מתוך חשש לאבטחה לקויה ועלויות מעבר גבוהות
טים
אולם למעשה הסקר חשף כי שירותי הענן מקצצים בממוצע 18 שעות בשבוע מהזמן שמשקיעים צוותי ניהול האבטחה, מכיוון שמרבית האבטחה עוברת לניהולו של הספק. "שירותי הענן אינם מבטלים את הצורך בבדיקות הנהלה באתר הארגון, אך יש פחות מה לנהל", מסביר ריינס.
תהליך זה חוסך כסף, אך במקביל מגביר את האבטחה, מכיוון שהספקים קרוב לוודאי יתקנו וישדרגו לעיתים קרובות את השירותים על מנת לשמור על יתרון תחרותי.
מהסקר עולה כי בשלוש השנים האחרונות, עסקים המשתמשים בשירותי הענן נהנו מירידה בהוצאות האבטחה, בשיעור של פי 5 יותר מאשר אצל עסקים שלא משתמשים שירותי הענן. מקרב החברות המשתמשות בשירותים, 20% הודו שהפחיתו את עלויות ניהול האבטחה שלהן, לעומת 4% מהחברות שלא משתמשות בענן.
עם זאת, 40% ממשתתפי הסקר שלא משתמשים בענן, אמרו כי אבטחה היא הסיבה העיקרית לכך שלא פנו לענן, ואילו 67% טענו שירגישו בטוחים יותר להשתמש בענן אם יפורסמו תקנות אבטחה לתעשייה. נראות לגבי האופן שבו ספקי שירותי הענן מפעילים את הרשתות שלהן כך שהלקוחות יוכלו למפות את ההתנהלות ולקבוע סטנדרטים תגרום ל-38% מהנשאלים להרגיש בטוחים יותר לגבי רכישת שירותי הענן.
שליש מחברות שאינן משתמשות בשירותי הענן מודות שעלות המעבר נתפסת בעיניהן כמכשול העיקרי. בסקר השתתפו 94 עסקים קטנים ובינוניים המשתמשים בשירותי הענן, ו-93 שלא. לדברי מיקרוסופט, משתמשי הענן הוגדרו כחברות שהשתמשו בשירות באמצעות מודל מנויים, אך לא הבדילו בין תכניות SaaS, IaaS ו- PaaS, או לגבי סוגי המידע והפונקציות שהופקדו בשירותים הללו.
הסקר נערך על ידי חברת המחקר comScore, שלא חשפה בפני המשתתפים כי הסקר מומן על ידי מיקרוסופט. הנשאלים לא נבחרו על בסיס ספק הענן שבו הם משתמשים. עסק קטן עד בינוני הוגדר ככזה שברשת שלו בין 100-250 מחשבים אישיים.