$
חדשות טכנולוגיה

אינטל משתפת פעולה עם האקדמיה: מקימה מכון למחקר אינטיליגנציה חישובית

המכון יתמקד בפיתוחים שיאפשרו לטלפונים חכמים ללמוד את המשתמש ולהתאים את עצמם אליו, וכן איסוף מידע מחיישנים, לימוד מכונה ושיפורי ארכיטקטורת מעבדים

עומר כביר 12:4524.05.12

אינטל, בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה העברית והטכניון, השיקה ביום שלישי האחרון את המכון לחקר אינטיליגנציה חישובית. ענקית השבבים תשקיע במיזם 15 מיליון דולר אורך חמש השנים הקרובות.

 

"אני צופה שדברים מרגשים מאוד יצאו משם", אמר סמנכ"ל הטכנולוגיות ומנהל המחקר של אינטל העולמית, ג'סטין רטנר, באירוע ההשקה שנערך במוזיאון תל אביב. "זה חלק ממאמץ גלובלי של אינטל, פרק חדש בשיתוף פעולה בין תעשייה לאקדמיה".

 

 

משמאל, מולי אדן, מנכ"ל אינטל ישראל ופרופסור שרה סטרומזה, רקטור האוניברסיטה העברית משמאל, מולי אדן, מנכ"ל אינטל ישראל ופרופסור שרה סטרומזה, רקטור האוניברסיטה העברית צילום: ישראל הדרי

 

אינטליגנציה חישובית הינה תחום מחקר שנועד לאפשר למחשב לאסוף מידע ממגוון סביבות שונות – כגון משרתי ענן, חיישני סלולר ועוד – ולהפוך אותו לידע שמיש. המכון יתמקד בשלושה תחומי מחקר: לימוד מכונה מתקדם, ארכיטקטורת מחשוב טובה ויעילה יותר, וכן יצירת אלגוריתמים על פי פעילות ניורולוגית, בהשראת המוח האנושי. "אנחנו יודעים שבני אדם וחיות יכולים לעשות דברים מסוימים טוב יותר מכונות, כגון זיהוי", הסביר רוני רונן, מהנדס בכיר במעבדות אינטל ואחד מהעומדים בראש המכון. "איך נגשר על הפער הזה? אם יהיו לנו ידע והבנה של פעילות המוח, נוכל לנסות לחקות זאת באמצעות חומרה ותוכנה".

 

בהמשך, אנשי המכון מתכוונים לעסוק בפיתוח סוכנים חכמים (smart agents, כגון סירי) ומערכות למידה אודיו-ויזואליות,שיאפשר למצלמות לא רק להקליט דברים, אלא גם לדעת איפה מתרחש משהו חריג ולספק התראות בהתאם.

 

"טכנולוגיה חדשה היא תוצאה של מחקר חדש", אמר באירוע שר המדע, דניאל הרשקוביץ. "במקרה זה, התעשייה עצמה משקיעה באקדמיה. זו גישה נפלאה, זה שינוי נפלא. לא מפתיע שאינטל עושה את זה, כי היא משחקת תפקיד חשוב בתעשיית ההייטק בישראל. מה שאינטל עושה כאן בישראל משפיע על הפעילות שלה בכל העולם. זו אבן דרך ביחסים בין התעשייה לאקדמיה, וזה טבעי שהנושא הוא אינטליגנציה חישובית כי זה האתגר בהפקת טכנולוגיה חדשה".

 

במפגש עיתונאים אחרי טקס ההשקה סיפר רטנר על היישומים המעשיים של הטכנולוגיה שתפותח במכון: "המכשירים ששאנחנ קוראים להם טלפונים חכמים הם די טיפשים. כאן זה תחום שבו לימוד מכונה מספק הזדמנות גדולה. כל המכשירים שלנו יוכלו להכיר אותנו אישית ולהתאים את עצמם אלינו. הם יהיו בני לוויה אמיתיים שיצפו את צרכינו. זה השלב הגדול הבא למכשירים חדשים ושירותים שבאמת יבינו אותנו. המכשירים האלו במרחק שנים ספורות, נראה אותם כבר בשנה הבאה או ב-2014 לכל המאוחר. זה יקרה מהר יותר ממה שאתם מדמיינים".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x