$
אפליקציות

מדריך "כלכליסט": שחק אותה גלפנד - אפליקציות שחמט שמפעילות את המוח

הישראלי המככב בגמר אליפות העולם עורר מחדש את העניין בספורט של המחשבה. אספנו לכבודו יישומי אייפון ואנדרואיד שיתאימו לכל מי שרוצה ללמוד איך משחקים, להשתפר או סתם ליהנות

שי ענבל 17:3828.05.12

בוריס גלפנד עשוי להפוך השבוע לישראלי הראשון אי פעם שמוכתר כאלוף העולם בשחמט. אבל גם אם הוא לא יצליח בסופו של דבר לנצח את יריבו ההודי אנאנד, לזכות גלפנד ניתן לזקוף כבר הישג אחד חשוב: הוא עורר בישראל התעניינות מחודשת במשחק המלכים. למי שרוצה ללמוד איך משחקים, או זנח את לוח המשבצות לפני שנים וקצת מתגעגע, אספנו חמש אפליקציות מוצלחות לאייפון, אייפד ואנדרואיד.

 

1. שחור-לבן-ירוק

 

Deep Green היא אפליקציית שחמט איכותית, מעוצבת ומתוחכמת לאייפון ולאייפד. יש בו 10 רמות קושי שונות של אינטליגנציה מלאכותית, אפשרות לשחזור מהלכים, וגם טיפים, צלילים ורקעים שונים, לכל מי שלא מסתפק ברצים וצריחים נטו.

 

החיסרון העיקרי של Deep Green הוא המחיר, שלא שווה לכל כיס, אלא מיועד למי שבאמת רוצה להשקיע ביישום שחמט איכותי. בנוסף, חבל שהאפליקציה לא תומכת ב-Game Center, אבל היא מוצלחת בעינינו גם כך.

 

מחיר: 7.99 דולר

 

(להורדת Deep Green Chess לאייפון ולאייפד)

 

2. מט בחינם
Chess Free Chess Free

 

האפליקציה Chess Free היא הדרך הטובה ביותר לשחק שחמט באנדרואיד. ליישום ממשק נוח להפעלה, אפשרות לשחק נגד בן אנוש או "מחשב", רמות קושי מאתגרות ואפשרות להתאים אישית את מראה הלוח. Chess Free מאפשר לשמור משחקים לקובץ כדי לחזור אליהם מאוחר יותר, ולשחזר את מהלכי המשחק - מצוין לשחקנים מתקדמים.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Chess Free לאנדרואיד)

 

3. ללמוד ולהשתפר

  

אם תמיד רציתם לדעת לשחק שחמט וחיפשתם דרך ללמוד, האפליקציה בעלת השם המתבקש Learn Chess תוכל לעזור לכם - ויותר מכך. מדובר בלומדה נוחה שמלמדת את המשחק מא' עד ת'. מתזוזת הכלים והצרחות, דרך טכניקות מפתח (“Fork" ו"Revealed Check”, למשל) ועד לאסטרטגיות סוף משחק מתקדמות. הלומדה מחולקת לפרקים, שכל אחד מהם מציג בסופו מבחן קצר.

 

למי שמחשיב את עצמו למתקדם יותר, Chess U לאייפון ולאייפד הוא הכתובת. מדובר באוסף של "חבילות לימוד" שמחולקות לרמות שונות ושמציגות אסטרטגיות, טיפים ומהלכים. גם משחקים מפורסמים מאליפויות העולם תמצאו כאן. החיסרון היחיד הוא שרק חלק קטן מהחבילות הן בחינם.

 

מחיר: חינם, כשחבילות לימוד שונות ב-Chess U עולות 0.99 דולר כל אחת

 

(להורדת Learn Chess לאייפון ולאייפד)

גלפנד בפעולה. חולמים להיות כמוהו? גלפנד בפעולה. חולמים להיות כמוהו? צילום: איי אף פי

 

(להורדת Chess U לאייפון ולאייפד)

 

4. להתחרות נגד שחקנים מכל העולם

 

כל חובב שחמט מכיר את האתר Chess.com כמקור בלתי נדלה לטיפים וחדשות על משחק המלכים - וכן כמקום שבו ניתן להתמודד מול שחקנים מכל מדינה. האפליקציות של האתר לאייפון, אייפד ואנדרואיד מאפשרות את כל אלה, והן בגדר חובה לכל שחקן עם סמארטפון.

 

האפליקציה דורשת פתיחת חשבון (חינמי) ב-Chess.com, והחיסרון העיקרי בה הוא ריבוי הפרסומות - שניתן להסיר תמורת תשלום. כדאי לצפות בקטעי וידיאו ולעשות סיבוב על ה-Tactics Trainer, שמציג בעיות שחמט שונות.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Chess.com לאנדרואיד)

 

(להורדת Chess.com לאייפון ולאייפד)

 

5. שעת המשחק

 

אף משחק מקצועי אינו שלם ללא שעון שחמט, והאפליקציה Chess Clock Deluxe היא פתרון מוצלח במיוחד לאנדרואיד. היא תומכת בשלושה מצבי ספירה (רגיל, פישר וברונשטיין) ומציגה נוח. לאייפון ולאייפד קיימת Chess Clock, אפליקציה פשוטה בהרבה אך חינמית, שעושה את המינימום הנדרש: ספירה לאחור.

 

מחיר: 1.99 דולר בעבור Chess Clock Deluxe, חינם עבור Chess Clock

 

(להורדת Chess Clock Deluxe לאנדרואיד)

בטל שלח
    לכל התגובות
    x