אריק שמידט בישראל: "איכות מדעני המחשב כאן גבוהה בזכות האוניברסיטאות והצבא"
בשיחה עם אילנה דיין במסגרת אירוע מיוחד בתל אביב, דיבר יו"ר גוגל על עתיד עולם הטכנולוגיה ועל הצלחת החברה בישראל: "צוותי המכירות שלנו כאן הם בין הפוריים בעולם"
"אנחנו אוהבים את ישראל - בזכות הכסף שהיא מייצרת והמוצרים שהיא בונה יש לנו מרכז מו"פ גדול בתל אביב ובחיפה. הוא בין מרכזי המו"פ המובילים בחברה שלנו, ואנחנו מפתחים אותו בצורה דרמטית. צוותי המכירות שלנו כאן הם בין הפוריים בעולם" - כך אמר הערב (ב') יו"ר גוגל, אריק שמידט, שמבקר השבוע בישראל.
שמידט הוסיף: "איכות מדעני המחשב כאן מאוד מאוד טובה. גם בגלל האוניברסיטאות וגם כי כולם שירתו בצבא, ואנחנו זוכים להרבה הטבות מההכשרה של הצבא. הצבא הישראלי עושה הרבה ניתוח ואיסוף מידע. יש דור שלם של מדעני מחשב ישראלים שיודע לקחת צבירי מידע גדולים ולהוציא מהם תוצאות מעניינות. תעשייה שלמה של מחשוב בענן וניתוח מידע נבנית כאן בישראל על סמך הידע הזה" .
בשיחה עם אילנה דיין, במסגרת אירוע מיוחד בתל אביב, דיבר יו"ר גוגל על עתיד עולם הטכנולוגיה בחמש השנים הקרובות: "על בסיס חוק מור אפשר לשער שדברים יהיו מהירים פי 10. סמאטרפון האנדרואיד שלי עלה כמה מאות דולרים. הם יותר יקרים כאן, אלוהים יודע למה. בעוד חמש שנים המחירים שלהם יהיו 20 או 30 דולר. טלפונים פשוטים יהפכו לטלפונים חכמים, וכשזה יקרה תהיה מהפכה של מידע. כשהמכשירים האלו יופיעו בכפר באפגניסטן הם משנים את החיים משום מידע לכל המידע, משום בידור לכל הבידור".
בתשובה לשאלת כתב "כלכליסט" יוסי גורביץ בנוגע לדיווחים לפיהם בפרשת הריגול של רכבי גוגל סטריט ויו מעורבים גם בכירים בחברה, אמר שמידט: "זה קרה בעקבות יוזמה של מהנדס לאתר מיקום של נקודות וויי-פיי. כשגילינו שזה קרה לקחנו את הדיסק הקשיח, אחסנו אותו בכספת והודענו לרשויות. זו הייתה טעות והתנצלנו. למיטב ידיעתי, אף אחד לא התסכל במידע או השתמש בו. זו מבוכה. נטען שעוד אנשים ידעו על זה. אני לא ידעתי, וזה נגד מדיניות גוגל".
בהתייחסו לתפקיד האינטרנט במהפכות האביב הערבי אמר שמידט שהרשת מילאה תפקיד כה מרכזי בהן בגלל חוסר הבנה של הדיקטטורים. "לדיקטטורים במדינות האלו הייתה צנזורה מלאה על הכול חוץ מהרשת כי הם היו זקנים מדי, הם לא הבינו", הוא אמר. "הכישלון לצנזר ולהבין את ההשלכות נתן לאנשים במדינות האלו כלים שלא היו להם קודם.
"מנהיגי המורדים בלוב אמרו לנו שהם ניסו להדיח את קדאפי במשך עשר שנים, ורק באמצעות הכלים ברשת הם יכלו לתכנן מתקפות שונות בו-זמנית. זה מה שאפשר להם לקבל יתרון על הכוחות המאורגנים של משטר הרוע. אלו לא חברות הטכנולוגיה שאפשרו את המהפכות האלו, אלא ההקרבה של האנשים שהשתמשו בכלים שעמדו לרשותם".
יו"ר גוגל דיבר גם בהרחבה על פעילות גוגל בסין, ועל ההחלטה להפסיק אותה: "אנחנו מאמינים שהאסטרטגיה הטובה ביותר הייתה להיכנס לסין ולעבוד עם האזרחים, להראות להם את ערך הפתיחות, ואז שלחץ פנימי יבלום את התנהגות הממשלה. אחרי חמש שנים הבנו שהאסטרטגיה לא עבדה, הצנזורה החריפה בצורה משמעותית, והסינים בנו חברת מעקב. אז החלטנו להעתיק את הפעילות להונג-קונג".
"יש לקח שלמדתם?" שאלה דיין, ושמידט השיב: "אם לא מנסים, לא יודעים. באמת שניסינו, וזה באמת לא עבד. אבל במבט לאחור עשינו את כל מה שיכולנו כדי להביא לפתיחות. זה פשוט לא עבד. החברה נעה קדימה באמצעות ניסוי וטעייה, זה סוד החדשנות. גוגל מלאה בדברים שנכשלו, וכבר שכחתי את רוב שמות הפרויקטים שנכשלו. לקחנו את הדברים שנכשלו, הודנו למפתחים, והעברנו אותם לפרויקט אחר. זה הסוד של חברת הייטק מצליחה".