מנכ"ל סיסקו מבטיח: "נסייע לחברות ישראליות צעירות לגדול"
ג'ון צ'ימברס, המבקר בישראל לרגל ועידת הנשיא, נלהב מרכישת NDS, מעריץ את הנשיא פרס - אבל גם מאמין שאנחנו בפתחה של בועה חדשה
"יש לכם כאן את המספר הגדול ביותר של יזמים מבחינת הון אנושי ואתם שניים רק לארצות הברית במספר חברות סטארט-אפ שקמות", הוסיף צ'ימברס. "אני בטוח שאנחנו נתרחב כאן בצורה משמעותית בתקופה הקרובה. עד היום לא היתה לסיסקו מסה קריטית במדינה. הרכישה של NDS מוסיפה לנו כאן 1,500 עובדים חדשים ונותנת לנו מסה חשובה"
במפגש עיתונאים שקיים צ'ימברס אכן ניכר שהוא ניכר מתלהב מהרכישה של החברה שעוסקת בפיתוח פתרונות תוכנה לטלוויזיה, ונרכשה בחודש מרץ תמורת 5 מיליארד דולר. "כל מי שדיברנו איתו על הרכישה של NDS אמר לנו שזו הצלחה בטוחה. דיברנו עם הלקוח הגדול ביותר שלה, DirectTV, והם אמרו לנו שלא יכולה להיות רכישה מוצלחת יותר. עקב העובדה שזו חברה פרטית היתה לנו הפריבילגיה לשבת עם הנהלת החברה ולהכיר אותה היטב. בשיחות איתם הם הדגישו בפנינו את החשיבות של המרכז המקומי בירושלים".
סיסקו היתה פעילה מאוד בעבר בישראל, אבל לאחר שביצעה שורה של רכישות הפסיקה לקנות חברות ישראליות. בתגובה לשאלה בנושא אמר צ'ימברס "הגענו למיתון הגדול ביותר שלנו אי פעם ועצרנו את כל הרכישות. כאשר יצאנו מהמיתון חזרנו לתחום וכעת אנחנו מבצעים בעיקר רכישות ומיזוגים. אנחנו בעיקר רוכשים פלטפורמות ובעיקר כאלו שהלקוחות שלנו מראים שיש בהן צורך".
מעריץ של הנשיא פרס
במסיבת העיתונאים ישבו לצד צ'ימברס גם ג'ורדי בוטיפלו, סגן נשיא בסיסקו האחראי על אזור המזרח התיכון ובועז מעוז, מנכ"ל סיסקו ישראל. במפגש ניכר על צ'ימברס שהוא מעריץ גדול של נשיא המדינה שמעון פרס והוא אף סיפר שנשיא המדינה היה האורח הראשון בביתו החדש בעמק הסיליקון, לצד מספר מנהלי חברות מהעמק. "תמיד כשאני נפגש איתו הוא מבקש ללמוד משהו חדש, אבל בכל הפגישה כולם ישבו סביבו ורשמו כל מה שאמר כדי ללמוד ממנו", אמר בחיוך.
כאשר התבקשה התייחסות של צ'ימברס לנושא מדיניות המיסוי של ממשלת ישראל אמר ש"כל מדינה חייבת לשמור על התקציב שלה ולהתאים לעצמה את מדיניות המיסוי. אנחנו משלמים מס גבוה מאוד של כ־33% בארצות הברית ועדיין מעסיקים שם את מרבית העובדים שלנו. מדינה שרוצה להצליח חייבת לדעת להשתנות ולהתאים את עצמה, ומדינה שלא משתנה אינה צועדת עם הזמן".
בנוסף אמר צ'ימברס שאינו מאמין גדול באבטחת מידע מוגברת וכי גישה כזו רק שהיא תעצור את העסקים בעולם. "אנחנו נמצאים בעולם פתוח וגלובלי. לא ניתן לחסום ולא רצוי לחסום באמצעים טכנולוגים אלא ליצור דרכים שיאפשרו לעסקים לעבוד", אמר.
כשנשאל האם אנחנו נמצאים בפתחה של בועה חדשה לא הכחיש, אבל אמר שבתקופה כזו תמיד גדלות חברות מיוחדות כמו פייסבוק וגוגל. "כאשר אתה רואה ש־50 הבוגרים הטובים ביותר של האוניברסיטאות הולכים לחברות של רשתות חברתיות אתה מבין שקורה כאן משהו", אמר צ'ימברס.
צ'ימברס נועד גם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו - פגישה שבמהלכה סוכם על הקמת צוות עבודה משותף לממשלת ישראל ולסיסקו שיבחן דרכים להרחבת שיתוף הפעולה בין שני הגופים. שיתוף הפעולה יתמקד במספר תחומים ובהם חינוך, בריאות, תשתיות, תקשורת וסייבר.