פופס משיקה שירות לעיצוב סמסים והודעות
החברה הישראלית ממשיכה לקדם את שירות ההתראות הדינמי שלה ומאפשרת לכם לקבוע איך יראה כל סמס שתשלחו וכל שיחה שתבצעו לחבריכם
ממשק הסמסים בטלפונים הניידים לא השתנה בשנים האחרונות וגם ממשקים אחרים בטלפונים שלנו, כמו מסך השיחות הנכנסות והיוצאות, זקוקים למתיחת פנים. שלושה יזמים - ירון אורנשטיין, ניר אופיר וכפיר גולדמן - זיהו את הנישה והקימו את פופס (Pops), חברת סטארט-אפ צעירה ומבטיחה במיוחד שהשיקה שירות סלולרי המאפשר לכם להתאים את הטלפון בדיוק אליכם.
פופס בעצם פיתחה מערכת התראות מתוחכמת. המשתמשים יכולים להתאים כל התראה - כגון הודעה ושיחה נכנסת - ולהוסיף לה אלמנט ויזואלי לבחירתם. כך למשל, משתמשים יכולים לשלוח סמס על גבי רקע מועדף. בנוסף, ניתן להדביק תמונה או סרטון אנימציה לכל אחד מאנשי הקשר בטלפון ובכל לקבל ממשק מותאם אישית לכל חבר. ניתן גם להגדיר כיצד נראות התראות נכנסות מפייסבוק, גוגל פלוס, סקייפ וג'ימייל. בנוסף לתכנים גרפיים מוכנים מראש ניתן גם לצלם תמונות או סרטונים ולהשתמש בהם במסגרת מערכת ההתראות.
היום (ה') משחררת פופס פיצ'ר קטן, אך מגניב בהחלט: אם עד כה, אתם הייתם בוחרים את האנימציות או התמונות שצמודות לכל אחד מחבריכם בזמן שהם מתקשרים - על צג מסך השיחה הכנסת - אז עכשיו אותם החברים יכולים לבחור את התמונה או האנימציה שתופיע בעצמם.
מנכ"ל פופס, ירון אורנשטיין, מסביר ל"כלכליסט" כי למרות הצבעוניות של המסרונים וסרטוני האנימציה, השירות של פופס מיועד דווקא להפחית את כמות "הרעש" ממנו סובלים משתמשי הסלולר מדי יום: "אדם סביר מקבל כ- 3,000 התראות שונות בחודש: שיחה נכנסת, מייל שהגיע, סטטוס בפייסבוק. אבל לא כל התרעה היא בהכרח חשובה לנו, וקשה לנו לעשות סינון אמיתי לכולם ולמצות את ההתראות החשובות ביותר".
אורנשטיין ממשיך להסביר: "בפופס, החלטנו להקל על המשתמש. המערכת שלנו מאפשרת לך לסנן את אותם אנשי קשר שחשובים לך על ידי יצירת התנייה ויזואלית בין אדם להנפשה או לרקע. שיחה שתגיע מאדם בלתי מוכר לא תקבל את אותה החשיבות במערכת שלנו, כך שפופס היא בעצם מערכת סינון שמייצרת באותו הזמן גם חוויה אינטימית יותר עם אלה שאתה נמצא איתם בקשר יומיומי".
Popping with pops
בהמשך מתכוונים בחברה להשיק שירות נוסף, שיאפשר למשתמשים לצלם תמונות וסרטונים באמצעות הטלפון ולשלוח אותם כמסרונים אישיים. אבל, פופס היא הרבה יותר מעוד שירות קטן או אפליקציה להורדה: זאת פלטפורמה שעוטפת את מערכת ההפעלה ומתמשקת ברמה עמוקה עם מערכות ההתראות. לכן, היא נחשבת לתקווה הגדולה של אולפני המוזיקה ותעשיית המדיה. הם רואים עתיד שבו משתמשים יכולים לרכוש תכנים ויזואליים שאפשר יהיה לנצל במערכתה התראות כמו שפעם רכשו רינגטונים.
"בניגוד לעשור הקודם, בעידן הסמארטפונים אף אחד לא משלם כבר על רינגטונים", אומר ניר אופיר, שותפו של אורנשטיין. "מדובר על שוק של 6 מיליארד דולר שהתקיים כאן עד לפני כמה שנים וכבר לא קיים יותר. אם נצליח לשחזר עבור אולפני המוזיקה והמפיצים אפילו 20% מהשוק שלהם, זו כבר תהיה הצלחה גדולה. נבנה סביבנו אקוסיסטם של חברות ונייצר להן הכנסות".
את הצעד הראשון פופס כבר עשתה - אחרי שגייסה בנובמבר האחרון 1.5 מיליון דולר מקרן מנגרוב האמריקאית, החברה חתמה על מספר הסכמים אסטרטגיים ששמו אותה על המפה. אורנשטיין ואופיר מסרבים לגלות את זהות הלקוחות והשותפים שלה, אבל מודים שהחברה כבר חתמה על הסכמים עם אחת ממפעילות הסלולר הגדולות בעולם ועם אחד מארבעת אולפני המוזיקה המובילים. החברה כבר חשפה חלק מהתוכניות האלו בפני "כלכליסט" בעבר במהלך תערוכת הסלולר בברצלונה.
במסגרת ההסכמים, האפליקציה של פופס תוקן על כל המכשירים שימכרו תחת ספקית הסלולר, וההסכם עם חברת המוזיקה יתן לפופס גישה לתכניה. בהמשך, פופס מתכוונת לפתוח חנות מקוונת לתכנים דיגיטליים שיתבססו על אמנים ומותגים גדולים. הרווחים יחולקו עם בעלי זכויות היוצרים. בנוסף, משתמשים יוכלו להרשם לשירות התראות מבית פופס שיאפשר לו לקבל עדכונים הקשורים אליהם, כגון ציוצים, סטטוסים או מועדי הופעות של מוזיקאי אהוב, למשל. החברה כבר חתמה על הסכם שכזה עם להקת הבנים Mindless Behavior.
שוק נוסף אליו פונים בפופס הוא שוק המעצבים הגרפיים והאנימטורים, שיוכלו לעלות תכנים לחנות הדיגיטלית של החברה, שתעבוד במתכונת דומה לאפסטור. משתמשים יוכלו לרכוש את התכנים. "החזון שלנו הוא להקים פופס-סטור. אנחנו ננהל את ההפצה, הסליקה ואת חלוקת הרווחים", אומר אורנשטיין. "קטגוריית הפרסונליזציה - כלומר עיצוב מותאם אישית - היא שוק ענק באנדרואיד, אבל כזה שעדיין לא נוצל מספיק בצורה מסחרית. אין למעשה שום שחקן משמעותי בעולם הזה. אנחנו מקווים להיות שם ולאפשר להרבה שחקנים אחרים בתעשייה כמו מוזיקאים ואנימטורים לעשות מזה כסף".
כרגע המערכת של פופס מותאמת לאנדרואיד בלבד.