נוקיה נפלה מרשימת חמש יצרניות הטלפונים החכמים המובילות
החברה איבדה יותר מ-60% מנתח השוק שלה בתחום הטלפונים החכמים. סמסונג בינתיים זינקה ב-100%, אפל רשמה עליה נאה של 57% בזכות השקת האייפון 5
- "תעשיית הסלולר העולמית חייבת לא מעט לישראל"
- האם בלקברי חוזרת למרוץ בשוק הסלולרי?
- עסקת ענק בשוק הסלולר: סופטבנק היפנית תשקיע 19 מיליארד דולר בספרינט האמריקאית
לפי הדו"ח, סמסונג מכרה כ-56.3 מיליון טלפונים חכמים ו-49 מיליון טלפונים פשוטים. הדבר הופך אותה ליצרנית הטלפונים המובילה הן בקטגוריית הטלפונים החכמים והן בקטגוריית המובייל הכללית. מלבד אפל, סמסונג היא החברה היחידה שהצליחה להגדיל במהלך השנה האחרונה את היקף המכירות שלה ואת נתח השוק שלה בתעשיה - שמלבד מעבר חד יותר לטלפונים חכמים, לא רשמה עליה משמעותית כמו בשנים קודמות.
ברבעון האחרון נמכרו 444 מיליון טלפונים סלולריים מכל הסוגים ברחבי העולם, עליה של 2.4% בלבד לעומת הרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, הזינוק המשמעותי היה בהיקף מכירות הטלפונים החכמים - כיום הם מייצגים 40% מכלל המכירות, לעומת 28% לפני כשנה.
סמסונג עולה, ZTE מזנקת, אפל מדשדשת במקום
סמסונג הגדילה את יצור הטלפונים החכמים שלה ב-100%, והורידה את היקף מכירות הטלפונים הפשוטים ב-18%. היא כיום שולטת על 31% משוק הטלפונים החכמים. אפל מצידה צמחה ב-57%, מעט מעל קצב צמיחת שוק הטלפונים החכמים בכללותו ומספיק על מנת לייצב את מעמדה כיצרנית הטלפונים החכמים השניה בגודלה בעולם, עם 15% מהשוק. הקפיצה במכירותיה של אפל ברבעון האחרון היא בעיקר בזכות השקת האייפון 5 - ברבעון הקודם, אפל צמחה ב-27.5% בלבד.
RIM מצידה ממשיכה לקרוס - החברה שבעבר שלטה על עיקר שוק הטלפונים החכמים העולמי מחזיקה כיום ב-4.3% בלבד מהשוק, לעומת 9.6% לפני כשנה. חברת HTC הטייואנית רשמה ירידה דומה, וירדה מ-10.3% ל-4% בלבד. נוקיה, שלא נמצאת יותר ברשימת חמשת היצרניות המובילות, איבדה לפחות 60% מהיקף מכירות הטלפונים החכמים שלה בשנה אחת.
ZTE הסינית, שמתקשה לחדור לארצות הברית בגלל התנגדות הקונגרס האמריקאי, מתנהלת בצורה דומה לסמסונג ומעבירה את עיקר הפעילות שלה לטלפונים חכמים, עם גידול משמעותי של 83% בהיקף מכירות הטלפונים החכמים ברבעון הנוכחי ו-300% ברבעון הקודם, אבל גם ירידה חדה מאוד של 45% בהיקף מכירות הטלפונים הפשוטים.