$
IT בעולם

לינוקס ו-HP: זיווג משמיים

ענקית הטכנולוגיה החליטה להצטרף לקרן לינוקס, HP השקיעה 500 אלף דולר על מנת לזכות במושב בדירקטוריון של הקרן ולהשפיע על תמהיל הפרויקטים שלה

סוכנויות הידיעות 14:2908.11.12

HP הפכה לחברת פלטינום של קרן לינוקס, הארגון האחראי למערכת ההפעלה מבוססת קוד פתוח לינוקס ולפרויקטים נוספים של תוכנות קוד פתוח. חברות פלטינום עולה 500 אלף דולר בשנה וכוללת מושב בדירקטוריון והשפעה על תמהיל הפרויקטים של הקבוצה.

 

 

 

לינוקס היא מערכת הפעלה חינמית, הקוד מפורסם באינטרנט וכל אחד יכול לתרום תיקונים ושדרוגים. במשך השנים גרסאות שונות שלו הפכו לחלופות פופולאריות לשרתים מבוססי מערכות הפעלה קנייניות. לינוקס משמשת גם כמערכת הפעלה לגאדג'טים שאינם מחשבים, כמו חלק ממדפסות HP.

 

HP מעורבת בקרן לינוקס מזה זמן רב, אך הסיבה להגדלת התרומה שלה היא רצונה להשפיע יותר על הנעשה בתחום מחשוב הענן. HP צריכה להרחיב את הצעותיה בתחום הענן ולמכור שרתים לחברות המקימות עננים משלהן. לשחקנית נוספת בתחום הענן, סיטריקס, היה אותו הרעיון, והיא שדרגה את חברותה לרמת זהב.

 

כעת ש-HP הפכה לשחקנית משפיעה בעולם הלינוקס, צצות שאלות מעניינות בנוגע לפעילות ה-PC של החברה, זאת מכיוון שקיימות גרסאות ל-PC של לינוקס, אף שהן אינן בחירה פופולרית בהשוואה לווינדוס או מק.

 

בנוסף מיקרוסופט דוחקת את HP לפינה. פעילות ה-PC של HP יוצרת כשליש מהכנסות החברה, והחברה "תקועה" עם ווינדוס, זאת ועוד מיקרוסופט מתחרה עם HP בשוק הטאבלטים עם הצגת דגמי הסרפס שלה.

 

הידוק הקשרים עם קרן לינוקס עשוי לאותת כי HP מעוניינת שלינוקס תסייע לה לצאת מהפינה. לינוקס היא בחירה טובה למדי למחשבי PC זולים בשווקים מתפתחים כמו אסיה. עם חברות הפלטינום בקרן לינוקס נמנות Fujitsu, IBM, אינטל, NEC, אורקל, סמסונג וקוואלקום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x