כיל משיקה את "כיל חדשנות", חממה לפיתוח - ולא לאקזיטים
החממה החדשה תממן פרויקטים מחום המו"פ ועד הייצור ללא תמורה וללא מעורבות ממשלתית. לדברי יו"ר החממה, מטרת פעילותה אינה לבנות חברות לאקזיט - כי אם לפתח טכנולוגיות שתוכל כיל לשווק
כיל מקימה חממה טכנולוגית בשם כיל חדשנות להשקעה במיזמים בתחום החקלאות, הדשנים, המים, המזון והכימיקלים המיוחדים. החברה הקצתה סכום של 10 מיליון שקל לשנה הראשונה של פעילות החממה.
"אנחנו מתכוונים עד 4 פרויקטים בשנה הראשונה אם יהיו יותר אנחנו לא שוללים. "הקצנו השקעה ראשונית של 10 מיליון שקלים אבל אם יהיה צורך להרחיב אותה לא תהיה כל בעיה", אמר ל"כלכליסט" אייל גינזברג, מנכ"ל מכון תמי אימי - יחידת המו"פ של החברה - ויו"ר החממה.
קראו עוד בכלכליסט:
- אלביט תקים חממה טכנולוגית בבאר שבע, נילסן בחיפה
- המדען הראשי בחר חמישה זכיינים חדשים לחממות טכנולוגיות
- תוכנית ה-seed של המדען הראשי תתוקצב ב-120 מיליון שקל
"אנחנו מתכוונים לבנות מנגנון תגמול עם היזמים השונים ולא לבנות חברות לאקזיט. המטרה שלנו היא לפתח טכנולוגיות שאותן אנחנו נאמץ ונמכור", אומר אייל גינזברג. "אם נראה שבסופו של תהליך אנחנו לא נמכור את הטכנולוגיה אנחנו נעביר אותה לידי היזם".
תמיכה וליווי לסטארט-אפים, ללא תמורה
כיל תעניק למיזמים השונים מימון משלב המחקר והפיתוח ועד שלב היישום, תשתית מו"פ ללא תמורה וליווי אסטרטגי ע"י היחידה העסקית הרלוונטית לפרויקט. כ-500 מדענים, חוקרים, מהנדסים, טכנאים, אנשי מעבדה ואחרים עובדים ביחידות המחקר והפיתוח של החברה בחיפה, בנגב, בהולנד, גרמניה, ארה"ב, דרום אמריקה ואסיה.
החממה הטכנולוגית תמומן במלואה ע"י כיל, ללא מעורבות ממשלתית ותנוהל על ידי מכון תמי אימי. המכון עצמו הוא מרכז המחקר והפיתוח הגדול בישראל בתחום הכימיה היישומית. בנוסף, המכון מבצע פרויקטים עבור חברות בתחומי הכימיה והתרופות ברחבי העולם.