$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

אל תתנו להם רובוטים מעופפים!

שוטרי קליפורניה רוצים מל"טים כדי להרגיש כמו חיילים ולהילחם בפשע, משפחה אמריקאית ממוצעת משלמת לאפל 444 דולר מדי שנה, חוקי הדיבה החדשים של בריטניה יצמררו כל לב חופשי ומפיצת SMS פרסומי בארה"ב נתבעת לדין

יוסי גורביץ 15:4212.12.12

מפר חוק בשעה שלוש

 

המיליטריזציה של כוחות משטרה צריכה להטריד כל אזרח. למה? משום שהרציונל של פעילות משטרתית ופעילות צבאית שונים לחלוטין; תפקידו של הצבא הוא להגן על המדינה מפני פלישה זרה; תפקידה של המשטרה הוא להגן על זכויות האזרחים - בעיקר מאזרחים אחרים, אך גם מפקידים שחרגו מסמכותם.

 

הצבא אמור להשמיד מטרות; המשטרה אמורה לאסוף ראיות. הרג האויב הוא המטרה הראשונה במעלה של המקצוע הצבאי; השוטרים, שמבחינתם גם חשוד הוא קודם כל אזרח, צריכים להשתמש בנשק קטלני רק לאחר שכלו כל הקיצים. השילוב של ציוד צבאי בכוח משטרתי מסוכן; הוא "מרעיל" את השוטרים וגורם להם לחשוב שהם חיילים. ואם הם חיילים, אז הציבור הוא לא משלם המסים שלך, מי שבזכותו יש לך ג'וב; הוא אוכלוסיה כבושה, שאליה מתייחסים בהתאם.

 

למכירה מזל"ט, יד שניה, כמעט שלא ראה פעילות. לחובבי אקשן ורשויות החוק למכירה מזל"ט, יד שניה, כמעט שלא ראה פעילות. לחובבי אקשן ורשויות החוק

 

מצד שני, יש חברות שכל מה שהן עושות בחיים הוא למכור ציוד צבאי. צבא ארה"ב סיים לאחרונה מלחמה כושלת אחת בעיראק, והוא יסיים מלחמה כושלת אחרת (באפגניסטן, הארוכה ביותר בתולדותיו) ב-2014. צריך למכור את כל הציוד הזה. אז החברות פונות לכוחות המשטרה. הח"מ התארח ב-2007 בעיירה נאה ושלווה במדינת וושינגטון, פורט טאונסנד; שיעור הפשע שם היה דומה לזה שבקרב אוגרים. לפני כשנה, נודע לו, משטרת פורט טאונסנד שקלה להצטייד בנגמ"שים, אלוהים יודעת למה. אולי כדי להתגונן מפלישה של דגי סלמון זועמים, שהחליטו לנקום על שנים של ניצול וטבח. דג סלמון שמזנק בזעף על הצוואר שלך יכול להיות מסוכן למדי. כדאי שתוכל להסתתר מפניו בנגמ"ש.

 

על פי אותו ההגיון, רשויות החוק של קליפורניה רוצות עכשיו להצטייד במל"טים, ובדיוק מאותן הסיבות אזרחים שלווים מתנגדים לרעיון העוועים הזה. אחד השריפים רוצה מל"ט, ומנסה בדרכים ערמומיות לקבל תקציב לשם כך. אם אחד מהם יקבל, מל"ט יהפוך לסמל סטטוס ותוך חודשיים כל רב פקד יחליט שחייו אינם חיים אם אין לו כלי מוות מעופף.

 

השריף הרלוונטי טוען שהמל"ט אמור לשמש אותו רק למקרי חירום ולתגובות מיידיות, מה שכבר מעלה חשד, אבל מסמכים פנימיים של המשרד שלו מעידים שכשקציני המשטרה שלו מפנטזים על מל"טים, הם רוצים להשתמש בהם נגד חשודים מבוצרים, "אנשים חשודים" ו"התפרעויות המוניות". וואלה.

 

השריף לא לבד: משטרת לוס אנג'לס, שהיא זו שיצרה את יחידות ה-SWAT הראשונות (יחידות משטרתיות שפועלות כיחידות צבאיות למחצה, עם אצבע קלה על ההדק), רצתה גם היא כזה, ומועצת העיר טירפדה את המאמץ בזמן.

 

מצ'יבורשקה לאייפון 5

 

בעוד האמריקאים מתכוננים למה שמכונה "הצוק הפיסקלי" - החזרת רמת המסים לזו שהיתה נהוגה בימי קלינטון - הם משלמים מבלי לשים לב, מס אחר. לא למשרד ממשלתי או עבור שירות מסוים; את המס הזה הם משלמים בגין צרכנות גרועה - עבור מוצרי אפל שהם רוכשים כל שנה מחדש.

 

התפוח הנגוס מקבל מהמשפחה האמריקאית הממוצעת 444 דולר, נכון ל-2011. ממוצעים לא אומרים שום דבר, ודאי לא על אוכלוסיה בגודל 300 מיליון איש ויש להניח שלמעשה, משפחות של מכורי אפל מוציאות על הגרוטאות שלהן גם הרבה יותר. משפחתו של סם מרטוראנה, שיש בה שלושה חברים, רכשה שלושה מקבוקים, שני אייפונים, שני אייפדים ושני אייפודים. בשנים האחרונות, מעריך מרטוראנה, הוציאה המשפחה 5,000 דולר לפחות על מוצרי אפל, לפחות 700 מתוכם ב-2012 לבדה.

 

"מס אפל": תושבי ארה"ב משלמים מאות דולרים בשנה על שדרוג מכשיריהם "מס אפל": תושבי ארה"ב משלמים מאות דולרים בשנה על שדרוג מכשיריהם צילום: בלומברג

 

מס אפל עולה משנה לשנה: ב-2010 הוא עמד על 295 דולר. ב-2007, השנה הראשונה שבה מכרה אפל את האייפון, רק על 150 דולר. ואם הפנטזיה שאפל עומדת להוציא טלוויזיית HD תתממש, בהחלט יתכן שהמשפחה האמריקאית הממוצעת תשקול לקרמלין מקופרטינו 888 דולר עובר לסוחר.

 

הסיבה לכך, אומרים אנשים שמתפרנסים מלומר זאת, היא שהאמריקאים - ובמיוחד הדור הצעיר שלהם - משתעבד לגרוטאות של אפל. פעם, המתנה היקרה שקיבל ילד לחג המולד היתה אופניים; היום היא כנראה אויפד. ילדים הולכים לישון כשבמקום לחבק דב או צ'יבורשקה, הם חובקים אויפון.

 

הסיבה לכך שהמס הופך כבד מדי שנה כפולה: ככל שיש יותר מכשירי אפל בבית, שאר חברי המשפחה רוצים כאלה גם הם; והשילוב של אפל בין שירותיה, בין המוזיקה והסרטים והמייל, מבטיח שהיציאה מהגן הסגור שלה תהיה יקרה מאוד. עם זאת, חשוב לזכור שעל אף הנתח מהסיקור של כלי התקשורת לו זוכים מוצרי אפל, נמכרים בעולם 4 סמארטפוני אנדרואיד על כל אייפון. 

 

בלי להשתיק אותנו, תודה

 

האימפריה הבריטית, שפעם היתה ארץ חופשית באמת - בה יכל קרל מרקס לשבת ספריה הלאומית ולרקום את התכנית לחיסולה של האימפריה - עברה בשנים האחרונות שינוי חד. הממלכה המנוטרת מגלה חוסר סובלנות מפתיע: לאחרונה נעצר אדם משום שהוא הצית פרג - סמל מקובל של יום הזכרון לחללי הצבא האנגלי. לא ברור על סמך איזה חוק הוא נעצר, ועל כן התחילה הממלכה להדק את חוקי הדיבה שלה.

 

על פי הצעת החוק החדשה, אתרים יהיו מוגנים מתביעת דיבה אם הם יאפשרו קשר בין המתלונן על דיבה ובין האדם שלטענתו פרסם אותה. אם קשר כזה לא יתאפשר - יהיה על האתר להסיר באופן מייד את התוכן החשוד. 

 

אוהב להגיד מה שאתה רוצה ברשת? לא בבריטניה אוהב להגיד מה שאתה רוצה ברשת? לא בבריטניה צילום: shutterstock

 

כלומר, במקום לפעול על פי הנוהל הישן, לפיו רק לאחר שהוכחה האשמה יהיה על מפעיל האתר להסיר תוכן - עתה, זכו הבריטים בסתימת פיות אוטומטית. כל בריון שיש לו מספיק כסף לעוכר דין (והם זולים למדי בימינו) יוכל לסתום את הפה. במסגרת החוק החדש לא יצטרך התובע כלל להגיע לבית המשפט ולהתחיל להסתבך בתביעות. 

 

קבוצה של חברי הפרלמנט ובית הלורדים (שניהם בתים בפרלמנט; הראשון נקרא בית פשוטי העם) החליטה להילחם נגד החוק, בדיוק מהסיבה הזו: הוא חוק שישמש יותר לסתימת פיות ברשת מאשר להגנה על שם טוב. הוועדה טענה שצריך רף הוכחות גבוה יותר לפני שדורשים הסרת תוכן. הממשלה טענה, בתגובה, שהפרלמנט מפריע לה לעבוד.

 

מצוין. זה בדיוק הג'וב שלו: לשמש רסן בפני ממשלה דורסנית. זה היה תפקידו תמיד.

  

הספאם שלך חצה את הגבול שלנו, קבלי תביעה

 

ימים ספורים אחרי שפרקליטת המדינה של קליפורניה הודיעה שהיא תובעת יצרנית אפליקציה על כך שאין לה מדיניות פרטיות, פרקליטות מדינת וושינגטון הודיעה שתתבע חברה מפלורידה בגלל שזו שלחה ספאם.

 

על פי כתב התביעה, החברה - דינאב שמה - שלחה במשך כמה ימים הודעות SMS לתושבי מדינת וושינגטון שלא ביקשו, לא רצו, לא אישרו, לא העלו על דעתם ובאופן כללי לא חפצו בשום קשר עם החברה המתועבת. הפרקליטות מנסה בזאת להגן על תושבי המדינה שלה מפני ספאמרים ב-SMS.

 

זהו אחד המקרים הראשונים שבהם פרקליטות מדינה תובעת חברה על שימוש בספאם באמצעות מסרונים, ככל הנראה כדי ליצור הרתעה, ואם בית המשפט ימצא שהצדק עם הפרקליטות, אזי כל מסרון ספאם עשוי לעלות לדינאב 500 דולר. כך צריך

 

שמים סוף להודעות הספאם שמים סוף להודעות הספאם צילום: Shutterstock

 

קצרצרים

 

1. שירות המפות של אפל ממשיך להעמיד את משתמשיו בסכנת מוות: רק לפני מספר ימים עדכנה אפל  את המפות שלה באוסטרליה - לאחר שאלו הטעו בדרך נוסעים תמימים שניסו להגיע לעיירות שכוחות אל. הנוסעים עקבו אחר הנחיות אפל ומצאו עצמם בנקודות מדבריות בהן טמפרטורה שמזכירה מנת משכל של מפתחים מוכשרים. הרג'יסטר הבריטי בדק ומצא שבאחת העיירות לא תוקנה התקלה ומי שנסע אליה מצא עצמו בחור מדברי כל כך חם שהציפורים בו ניצתות במעופן. אפל: הורגים אותך אחרת.

 

תוכנת הניווט של אפל. אזהרת מסע למטיילים באוסטרליה תוכנת הניווט של אפל. אזהרת מסע למטיילים באוסטרליה

 

2. שגיאות משונות, כמובן, אינן רק נחלתן של מפות אפל. גוגל+, רשת חברתית שוממת לא פחות ממדבר האוסטרלי, הצליחה להביא לכך שמאמר שנכתב בניו יורק טיימס ב-2010 יוחס לסופר והעיתונאי הידוע טרומן קפוטה. זה ודאי היה מפתיע את קפוטה, שלא לדבר על הניו יורק טיימס, משום שקפוטה התייצב מאחורי מכונת הכתיבה שלו שבחדר החדשות הגדול בשמים ב-1984. הסיבה לטעות היא שהכתבת שאחראית למאמר, אמילי בייזלון, החזיקה במלגה על שם קפוטה באוניברסיטת ייל. גוגל+, במסגרת חרחורי ההשרדות הנואשים שלה, הצליבה בין הנתונים בצורה שגויה. 

 

3. האפיפיור בנדיקטוס ה-16 צפוי לכתוב היום (ד') את הציוץ הראשון שלו. לגמרי לא במקרה, התאריך הוא 12.12.12, שלוש פעמים (כמניין השילוש הקדוש) מספר השליחים שהלכו אחרי ישוע. מאחר ואנחנו מדברים על המוסד המלכותי העתיק ביותר שעדיין בסביבה (האפיפיורים הם גם שליטי רומא, לראייתם) - זה קצת יותר מסובך מהציוץ הרגיל. בנדיקטוס יכתיב את הציוץ הראשון, אבל אחד מעוזריו הוא זה שיכתוב אותו. אחר כך יסכים הכס הקדוש לענות על שלוש שאלות מקהל המעריצים, אבל לא האפיפיור יענה עליהן אלא להק מיוחד של בכירי כנסיה שמכונה "המועצה האפיפיורית לתקשורת חברתית". ככה זה כשחלק מהמיתוס שלך הוא שאתה לא יכול לטעות: אסור לומר שום דבר ספונטני. אל תצפו שבנדיקטוס יעלה בקרוב תמונות מארוחת הצהרים שלו (ניחוש: דגים, לחם ויין).

 

4. אחת התופעות המביכות והמדאיגות לאחרונה היא כתיבת כתבות על ידי מחשבים. הם לא באמת כותבים, הנבלות הקטנות: הם עוברים במהירות על טקסט בנושא מסוים (משחק כדורגל, למשל), ואז מתמצתים אותם. הבעיה היא שכדי למשוך את הדיווחים שעליהם הם מתבססים, הם נשענים על פופולריות. ככל שכתבה יותר פופולרית, כך הסיכוי שמחשב ישתמש בה לצרכי הכתבה שהוא מכין. ולמחשבים אין שום יכולת לזהות הטיה. כך שאם כתבות פופולריות מכילות הטיות - וכתבה בלי שום הטיה לא תהיה פופולרית, (פשוט כי היא לא תעניין אף אחד) - הסיכוי הוא שהמחשב ידווח לכם על האירוע על פי ההטיה הזו. נהדר. 

 

5. המוניות השחורות המפורסמות של לונדון יציעו לנוסעיהן, החל מהשנה הבאה, שירות חדש: WiFi מהיר במיוחד שזמין להם בעת הנסיעה. הנוסעים לא יצטרכו לשלם עבור השירות, אבל עבור כל רבע שעה שבה הם מנצלים את השירות, הם יאולצו לצפות ב-15 שניות של פרסומות. פתרון פשוט יותר: לקנות סים מקומי שתמורת כ-15 ליש"ט מעניק לכם גלישה בלתי מוגבלת במשך חודש.

  

• "דו"ח טכנולוגי" בכל יום בתיבת המייל שלכם. להרשמה לניוזלטר לחצו כאן (ובחרו בתיבה השישית)

לטורים הקודמים של "דו"ח טכנולוגי" - dailytech.calcalist.co.il.

ל-RSS של "דו"ח טכנולוגי"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x