בדיקת כלכליסט
Dell Latitude 10: טאבלט לארגונים שיודע את העבודה
מאפרם של הנטבוקים קמו הטאבלטים הארגוניים מבוססי מעבד אטום של אינטל, והדגם החדש של Dell הוא דוגמה טובה לקטגוריה החדשה. הוא לא ירגש את הצרכן הקטן, אולם מכיל בדיוק את מה שצריך התאגיד
- בדיקת כלכליסט: HTC ONE X מול ONE S
- בדיקת כלכליסט: SP820 מבית LG - הופך כל טלוויזיה סטנדרטית לדוקטור
- בדיקת כלכליסט: טאבלט ארקוס 70b
בחודשים האחרונים השיקו יצרניות המחשבים מספר לא מבוטל של טאבלטים לארגונים. הודות למערכת ההפעלה ווינדוס 8, שמשלבת תמיכה ביישומים ארגוניים סטנדרטיים עם ממשק גרפי עדכני, הפעם יש סיכוי שהם יצליחו ואף יהפכו למחשבי העבודה העיקריים עבור משתמשים רבים.
Latitude, סדרת הטאבלטים הארגוניים של Dell, התחדשה אף היא לאחרונה בטאבלט מבוסס ווינדוס 8 - Latitude 10. הוא שייך לדור הטאבלטים שניקה את המעדר בו נכרה קברם של הנטבוקים; מחשבים שמבוססים על מעבדים חסכוניים ומסוגלים לבצע משימות מחשוב בסיסיות שמתאימות עבור ארגונים רבים - לצד גלישה והפעלת יישומי מולטימדיה למיניהם.
במבט ראשון, נראה כאילו החברה מצאה נוסחה טובה למחשב לוח ארגוני, אשר לא מזייף גם כשמסתיים יום העבודה ויש קצת זמן לצפות בסרט או לשבור את השיא במשחק זה או אחר.
עיצוב ומבנה: אפור ורחב
ה-Latitude 10 הוא מכשיר נאה למדי, אבל אין לו שמץ של סקסאפיל: הוא עשוי היטב, אך אפור. אפור מדי. גופו עשוי זכוכית בחזיתו ופלסטיק משויף בדפנותיו ובגבו. איכות ההרכבה מצוינת.
למסך שוליים רחבים יחסית, דבר שמגדיל את המכשיר בצורה מיותרת; הוא היה נוח לאחיזה ולשימוש גם אם היה צר יותר בס"מ. משקלו 658 גרם, כמעט זהה לשל האייפד 4 בגרסת ה-3G. עם עובי של 1.05 ס"מ, הוא די נוח לאחיזה ולשימוש על אף השוליים הרחבים. המסך הוא בעל רזולוציה של 1,366 על 768 פיקסלים, רזולוציה נמוכה ביחס לטאבלטים לצרכן אולם מספיקה עבור הארגון הממוצע.
ממשק: מחשב של חורף
כאמור, איכות התצוגה של המסך טובה אבל לא מלהיבה במיוחד והוא רגיש במיוחד להשתקפויות. עם בהירות בינונית, אל תצפו לקרוא את המסך תחת תאורה ישירה. מדובר בנקודת תורפה עבור טאבלט ארגוני, אשר במקרים רבים נועד לשמש במצגות בחדרי ישיבות שטופי אור ניאון או בידי אנשי מכירות בשטח. באופן משונה למדי, הבהירות הנמוכה ביותר שלו פשוט סוגרת את תאורת המסך לחלוטין. קצת מיותר כשיש לך כפתור כיבוי שמעביר את המחשב למצב המתנה.
לראייתי, היה על Dell לקחת בחשבון שהתצוגה צריכה להיות קריאה בכל מצבי התאורה האפשריים. פיתרון הולם היה בחירה במסך מט ולא במסך מבריק.
אציין גם כי Dell מוכרת בנפרד סטיילוס ייעודי למכשיר, אשר מידת הדיוק שלו לא נבדקה בסקירה. חבל שהחברה לא כללה אותו בערכה, שכן מדובר ברכיב פשוט וסטנדרטי למדי אשר משדרג את חוויית השימוש ומאפשר למשל, לכתוב רשימות בדיונים בצורה קלה ונוחה.
ל-Latitude 10 יש סט שקעים שמזכיר את הנטבוקים אותם קבר: שקעי USB ו-HDMI בגודל מלא, חריץ לכרטיסי SD - ועוד שקע מיקרו USM שמאפשר טעינה, ללא חיבור נתונים. בדופן השמאלית שלו, ממש מתחת לכפתורי עוצמת השמע, ישנו חור, מין מגרעת בגוף, שאין לי מושג מה היא עושה; ייתכן שהחברה ייעדה אותה לשדרוג אופציונלי בדגמים יקרים יותר. הייתי ממקם שם נוריות עוצמת סוללה (כפי שיש למשל, ב-XPS 12 של החברה), שקע USB נוסף או אפילו נורה נוספת. אבל Dell השאירה אותה ריקה.
למחשב יש סוללה שנשלפת מגבו ללא הסרת מכסה דקיק זה או אחר, מה שמשפר את עמידותו ומאפשר לרכוש סוללה נוספת ולהחליף בעת הצורך. כראוי למחשב ארגוני, הוא ניתן לשדרוג ותומך גם בסוללות גדולות יותר (ארבעה תאים במקום שניים).
ביצועים וקישוריות: רץ חלק
מעבד ה-Atom Z2760 של המכשיר הוא בעל שתי ליבות במהירות 1.8 גיגה-הרץ. יש לו שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי מדגם PowerVR SGX 545. החומרה הזו מסוגלת להפעיל את כל היישומים הבסיסיים שתצטרכו - דפדפן, יישומי מולטימדיה (למעט משחקים כבדים; כל משחק תלת ממד שלא נועד למערכת ההפעלה יקרטע בצורה מביכה) ודומיהם. או במילים אחרות, כל מה שנהגתם להפעיל על נטבוק.
פעולת המחשב חלקה ברוב היישומים אולם זמני הטעינה של חלק מהתוכנות שבדקתי היו מעט ארוכים מהמצופה. היישומים עצמם פעלו היטב. ל-Latitude 10 יש כונן SSD בנפח 64 גיגה-בייט, ללא אפשרות שדרוג או דגמים שנמכרים עם נפח אחסון גדול יותר - בחירה משונה עבור מכשיר ארגוני, אשר נועד להציג אפשרויות התאמה אישית מקסימליות. יש לו גם חריץ SIM לתקשורת סלולרית.
מולטימדיה ואפליקציות: מצלמה חלשה, חיבור מאובטח
על אף הגדרתו כמחשב לעסקים, יכולות המולטימדיה של ה-Latitude 10 הן לא רעות; בתאורה המתאימה, המסך מציג צבעים עשירים ואפשר לצפות בו בסרטי HD בצורה טובה.
לטאבלט יש מצלמת 8 מגה-פיקסל בעלת פלאש שמציגה איכות תמונה טובה למדי. הבעיה היא בממשק שלה - שהוא מאוד מגביל; אין בה יכולת זום, שליטה ב-ISO או מצבי תמונה. בפועל, טאבלט הוא כבר לא מכשיר נוח במיוחד לצילום, אבל חבל ש-Dell בחרה במצלמה איכותית כזו ולא הוסיפה לה כמה תכונות בסיסיות.
הרמקולים של המכשיר חזקים למדי אך הצליל נשמע מעט צורם ושטוח. בנוסף, המיקום שלהם בעייתי - בגב הטאבלט, בחלק התחתון שסמוך לדפנות; בדיוק היכן שנמצאות ידי המשתמש רוב הזמן.
בעוד יצרניות שמייעדות טאבלטים לשוק הארגוני מתקינות על המחשבים כלי חיבור מרחוק, תוכנות לשיחות וידאו ועוד, חברת Dell התקינה במחשב רק תוכנת גיבוי ושחזור מידע. עם זאת, יתרונות התוכנה של המחשב הם כאלה שלא רואים על פני השטח. יש לו קידוד שמאפשר תקשורת מאובטחת ברמה ארגונית - כלי שימושי עבור חברות רבות. למעט כלי זה, כל האפליקציות שתמצאו במכשיר הן אלו שקיימות ברוב מכשירי ווינדוס 8.
סוללה ופליטת חום: עובד חרוץ ומתמיד
מחשב לעסק צריך לשרוד יום עבודה ממושך שכולל חיבור לממשקים שונים ומערכות ארגוניות, עדכון רציף משירותים מקוונים ועוד. דווקא משימות תובעניות כמו משחקים ומולטימדיה אינן בתפריט בדרך כלל - אבל גם חיבור רציף למספר מערכות ERP מצריך מכשיר יעיל וסוללה מתאימה.
ה-Latitude 10 מסוגל להחזיק כשש וחצי שעות של שימוש סביר - נתון מכובד למדי. עם זאת, צריך לזכור שזמן הסוללה תלוי ביישומים שבכוונת הארגון להפעיל על המכשיר. הטאבלט אינו מתחמם בצורה בולטת בפעולה.
סיכום ואלטרנטיבות: מחלקת עסקים
הטאבלט הארגוני של Dell הוא בחירה טובה עבור ארגונים שרוצים לצייד אנשי מכירות או מחסנאים במחשבי לוח. עם זאת, אפשרויות ההתאמה שלו מוגבלות וחבל שהסטיילוס אינו כלול בחבילה. גם המסך אינו קריא במצבי תאורה משתנים. מחיר המחשב המומלץ הוא 3,499 שקל לדגם שנסקר בכתבה. עם זאת, באתרי השוואת מחירים הוא מוצע בסכומים גבוהים בהרבה, שנעים סביב 5,000 שקל. בסך הכל, יכולותיו דומות לשל מחשבים מתחרים מבית סמסונג ואסוס - שלהם תצוגה איכותית משל ה-Latitude.
אבל בשורה התחתונה, מדובר במוצרים דומים למדי. הרזולוציה של המסך אמנם ממוצעת בלבד, אבל רוב הארגונים היו מסתדרים גם עם 1,280 על 800 - מה שהיה מפחית עומס מהמעבד ומאפשר גם להוזיל את הפאנל ואיתו - את המכשיר. עבור הצרכן נמליץ על טאבלטים בעלי איכות תצוגה גבוהה ויכולות מולטימדיה טובות יותר