בדיקת כלכליסט: SP820 מבית LG - הופך כל טלוויזיה סטנדרטית לדוקטור
לקחנו לבדיקה את הסטרימר החכם של LG, שמשדרג טלוויזיות באפליקציות, חיבורי רשת וממשק ייחודי ומעניין. על אף יתרונותיו, גילינו בו מספר כשלים ושהאפליקציות שלו נעו בין לא שימושיות ועד הזויות - כמו אחת שמלמדת כיצד בונים בית מבוץ
עיצוב וממשק: הסמן ששב מן הכפור
ה-SP820 אינו מרשים במיוחד. הוא מרובעת, קטן ולא מושך תשומת לב. בצידו האחורי שני חיבורי USB, יציאת HDMI שתומכת ב-1,080p, יציאת LAN ויציאת אודיו. על המכשיר אין כל כפתורים חוץ מנורה שזוהרת באור חיוור כשהוא מופעל.
ברגע שמדליקים את הקופסא, ולאחר שעוברים את שלב ההגדרות הראשוניות הנוח, שכולל בחירת שפה וחיבור לרשת, נתקלים בממשק היפה של התוכנה. ב-LG השקיעו בממשק צבעוני ונוח לתפעול, שכולל תפריט תחתון של קיצורי דרך ומספר פאנלים בעיצוב תלת ממדי שמיועדים כל אחד לתחום אחר - יישומים מובנים, הפעלת קבצים חיצוניים,תכני תלת ממד וכמובן שירותי פרימיום.
השליטה על כל הטוב הזה נעשית בעזרת שלט מעוצב ויפה, שמשמש למעשה כסמן עכבר על פני המרקע שלכם. לאחר הסתגלות קלה הוא מאפשר ניווט קל בין התפריטים ואף משמש לבחירת האותיות במקלדת הווירטואלית. למרות שהשלט עובד בצורה טובה - להפתעתנו, גם בתפעול המקלדת - יש בו פגם מרגיז במיוחד: סמן העכבר נוטה לעיתים פשוט להיעלם למספר שניות בזמן העבודה. הדבר קורה בעיקר בזמן מעבר בין מסכים, פתיחת אפליקציות ופעולות נוספות שדורשות מהמכשיר מאמץ. במצב כזה פשוט נשארים חסרי שליטה מול המחשב, עד שלאחר זמן מה צץ לו הסמן שוב באחת מפינות המסך.
סטרימינג: ארוכה הדרך לסרט
עוד לפני שפנינו לבחון את מבחר האפליקציות רצינו לבדוק את יכולות הקופסה החכמה כסטרימר. החיבור אל רשתות - בצורה קווית או אלחוטית - נעשה בצורה קלה ופשוטה, אך צורת שיתוף התכנים מהמחשב עורר בנו מספר תמיהות: על מנת לצפות בסרטונים, מוזיקה או תמונות מהמחשב יש להתקין עליו את תוכנת Nero Media Home שמצורפת לערכה בדיסק - התקנה ארוכה ומייגעת.
שיטת השיתוף באמצעות תוכנה חיצונית אמורה להקל על התהליך עבור משתמש לא מיומן, אך התוכנה של נרו כבדה והליך ההתקנה מלא בשאלות מבלבלות. בנוסף. יש לדאוג שהתוכנה תרוץ כל הזמן ברקע על מנת שהשיתוף יהיה אפשרי, הליך שסתם מעיק על המחשב הביתי.
גם שיתוף הקבצים עם הקופסא של LG לוקה בחסר, כשכל תיקייה שמתווספת לרשת עובדת תהליך של הוספה לאינדקס - שלוקח מספר דקות.
לאחר שסוף סוף סיימנו להתקין את התוכנה ולשתף קבצים, בחרנו בממשק הנוח של המכשיר הסלוני את המחשב הביתי. ה-SP820 מאפשר צפייה בתכנים לפי סוגים: מוזיקה, תמונות או וידיאו, אך ממשק התצוגה שלו לא מרשים במיוחד. האלבומים, למשל, מוצגים בצורה מיושנת ואין אפשרות לעדכן או להוסיף עטיפות תקליטים.
למרות שהצפייה בסרטונים היא מהירה וחלקה המכשיר, כסטרימר הוא מספק תוצאות חלקיות בלבד: אמנם ישנה תמיכה בפורמטים פופולריים כמו avi, mkv, divx, ו-vob אבל הוא לא מפעיל קובצי iso. גם התפריטים אינם מוצגים כהלכה. המכשיר מציג כתוביות בפורמטים פופולריים, גם בעברית, אם הן יושבות באותה תיקייה ונקראות בשם הסרט, אבל בסך הכל הוא לא מתיימר למלא פונקציות מתקדמות של מכשירים שהם סטרימרים במשרה מלאה.
גלישה ואפליקציות: איך בונים בית מבוץ?
ה-SP820 כולל דפדפן מובנה שעושה דווקא עבודה טובה בשעת גלישה, מגיב מהר ומביא את האתרים אל המסך הגדול בצורה נוחה. בהצגת סרטוני וידאו מהאתרים השונים, לעומת זאת, הוא מגמגם יותר ולמרות התמיכה שלו בפלאש בחלק מהאתרים לא הצלחנו לצפות בסרטים בכלל.
אבל למעשה התכנסנו כאן על מנת לבחון את השימוש הראשי של ה-SP820, כמכונת אפליקציות משוכללת שתקשר אתכם בקלות אל העולם ואל הרשת. אל מגוון האפליקציות ניתן לגשת דרך מסך הפרימיום במכשיר, שכולל באופן מובנה אפליקציית פייסבוק נוחה, גישה לטוויטר וכן אפליקציית רדיו וגישה ליוטיוב. כאן גם נתקלים לראשונה בבעיה הגדולה ביותר של המכשיר: אפליקצייה מותקנת מראש כמו Viewster שמותקנת עליו ומבטיחה גישה לסרטים, כוללת בעיקר תכנים בתשלום ולא תמצאו בה כתוביות בעברית. יישום נוסף שמובלט הוא mlb.tv, שכולל גישה, מכל הדברים, דווקא לשידורי בייסבול.
לכאורה, המכשיר החכם כולל גישה למאות אפליקציות. למעשה, אזור הסמארט וורלד, בו מרוכזים היישומים האלה, כולל אוסף מוזר של אפליקציות שנעות בין האיזוטריות לבלתי שמישות. מצאנו שם, למשל, אפליקציות שמסבירות כיצד להתלבש בצורה מחמיאה, כיצד להימנע מנטילת הורמונים דרך המזון ומדריך לבניית בית בוץ.
גם אפליקציות הסרטונים כוללת בעיקר קיצורי דרך לקטעי וידיאו בלתי מוכרים מיוטיוב ואתרים אחרים ומגדיל לעשות אגף המשחקים שמציג וריאציות צבעוניות ומגושמות למשחקים בסיסיים כמו שולה מוקשים, טטריס ודומיהם. בקושי רב תצליחו למלא את הכונן הקשיחשל המכשיר, אותו קיבלנו עם 390 מגה פנויים בסך הכל.
נקודת אור אחת, שמראה מה המכשיר יכול היה להיות, היא האפליקציה המובנית של וואלה!, שכוללת גישה נוחה לתכנים של האתר. היישום מאפשר גישה לחדשות ולערוצים שונים באתר, כולל קטגוריות מסודרות של מאות סרטים וסדרות טלוויזיה, החל מ"החמישייה הקאמרית" ותוכניות ילדים ועד סרטי בורקס ישראליים וקומדיות מכל הזמנים.
סיכום
עם עוד קצת הסכמי תוכן ועוד אפליקציות מקומיות (על הסכמים עם ספקים בינלאומיים כמו נטפליקס אנחנו רק יכולים לחלום), ה-SP820 יכול היה באמת לשמש כחלון לתכנים מקוונים ואפליקציות שימושיות. כיום הוא רק מבטיח הרבה ונראה ש-LG השקיעה בינתיים יותר בממשק מושך ופחות בתכנים שימושיים שינצלו את מלוא יכולותיו של המכשיר.