פרשנות
גיימינג 2013: הכוח חוזר לידי המפתחים
רוח חדשה נושבת בתעשיית המשחקים: המפיצה THQ, שאחראית לכותרים מפורסמים כ-Homeworld ו-Darksiders פשטה את הרגל. חלק מהמשחקים נקנו על ידי אולפנים קטנים ולא חברות הפצה דורסניות
- נינטנדו צופה רבעון קשה; חתכה ב-28% את תחזית המכירות
- אל תתעסקו עם הגיימרים: כך זכתה EA בתואר החברה השנואה באמריקה
- Dust 514: המהפיכה הבאה בגיימינג?
החדשות הגדולות ביותר בתעשיית המשחקים לאחרונה היא ללא ספק פשיטת הרגל, הפירוק והמכירה של מפיצת המשחקים האמריקאית הידועה והנחשבת THQ. רוב מותגי החברה והסטודיו שברשותה נמכרו לחברות ענק אחרות מסביב לעולם, כגון יוביסופט, סגה ו-Take 2. אבל בתוך סדרת החדשות המתארת את פירוק החברה אפשר למצוא כמה פיסות מידע מעניינות.
את המותג Homefront, משחק הפעולה המתרחש במציאות אלטרנטיבית בה קוריאה המאוחדת פלשה לארצות הברית, רכשה דווקא המפתחת משחקי הפעולה CryTek, שעובדת בעצמה על משחק ההמשך. החברה הסבירה הזאת ברצונה "לשלוט במוצר הסופי".
לפני כמה שנים, משפט כזה, המגיע ממפתחת משחקים מזרח-אירפואית צנועה, היה בלתי סביר בעליל - כל הכוח תמיד היה בידי המפיצות, במיוחד עבור חברה שמפתחת את מוצריה בעיקר עבור המחשב האישי כמו CryTek. רק לפני מספר שנים, תעשיית המשחקים סבבה סביב הקונסולות ומשחקי הפיסי ניסו לשרוד. מטבע הדברים, שוק משחקי הקונסולות ריכוזי יותר ושם יותר דגש על תקציבי שיווק, שרשרת הפצה קמעונאית וכיסים עמוקים.
אבל ההתחזקות של שוק הפיסי והחנויות המקוונות, יחד עם כוח האדם הזול במזרח אירופה, אפשרה לכמה מפתחות - CryTek אחת מהן, וכך גם Big Huge Games ו-CD Project - לצמוח ולהפוך לכמה מהחברות החזקות, המוכרות והמשפיעות ביותר בתעשיית המשחקים העולמית.
המותגים חוזרים ליוצריהם
זה לא נעצר שם - כמה מהמותגים הותיקים והמוכרים של THQ, כגון סדרת משחקי האסטרטגיה Homeworld ומשחק הפעולה DarkSiders 2, עומדים כנראה להימכר לידי המפתחים - במקרה של DarkSiders, לידי מייסד הסטודיו Vigil שפיתח את המשחק האחרון, ובמקרה של Homeworld, דרך פרויקט קיקסטארטר לידי סטודיו אינדי שבימים אלו מפתח כבר משחק אסטרטגיה דומה.
הרעיון שבו המפתחים והסטודיו המקוריים רוכשים בחזרה את המותגים הישנים שלהם אינו חדש, אבל אי אפשר לנתק אותו ממהפכת מימון ההמונים ומגמת ה"חזרה למקורות" שהיא מאפשרת, עם ההתעוררות המחודשת של ז'אנרים שנחשבו למתים. ללא ספק, נראה שאנו נעים לעולם שבו למפתחים יש הרבה יותר שליטה על מה קורה בתעשייה ועל ערוצי המימון - ואנחנו כבר רואים שהדבר מוביל ליותר יצירתיות. וטוב שכך.