דו"ח טכנולוגי
אפל בהיסטריה, דורכת לעצמה על הלשון
המילים בהן נוהגת החברה לתאר את מוצריה לעומת דברי פיל שילר על הגלקסי S4, עיתונאי שניסה לחשוף את פעילי אנונימוס נעצר ונשפט כאחד מהם, הבריטים לא מפרגנים לרשתות 4G ושיא משחקים בן 30 שנה נשבר
הלו, גברת, רואים לך את התעמולה
נראה ששום דבר לא עובד לאפל בשנה האחרונה. המוצרים שלה לא מלהיבים כבעבר ואף גוררים שערוריות חדשות, כמו שירות המפות האיום שלה. תואר "יצרנית הסמארטפונים והטאבלטים המובילה" נמס מבין אצבעותיה. והתגובה שלה לכך היא לא פחות מהיסטריה.
דיווחנו על כך שסמנכ"ל השיווק של אפל, פיל שילר, תקף את סמסונג ערב השקת הגלקסי S4. שילר השתמש במה שהאמריקאים מכנים שיטת everything but the kitchen sink: הוא האשים את אנדרואיד וסמסונג בכל דבר, פחות או יותר. בין השאר, שילר טען שמכשירי אנדרואיד משתמשים במערכת הפעלה בת שנה.
אופס. שעות בלבד לאחר ההכרזה הזו של שילר, שצוטטה בהרחבה בכלי התקשורת, הציגה סמסונג את מכשיר הדגל החדש שלה, שמגיע עם אנדרואיד 4.2.2, גרסת מערכת ההפעלה העדכנית ביותר; היא בת פחות מחודש. זה היה גול עצמי, מבחינת שילר, שבהחלט אפשר היה להימנע ממנו.
בכירי החברה כשלו בלשונם בעבר, כמו מר ג'ובס המנוח שהתייחס לטענות שהועלו נגד אנטנת האייפון 4 בזמנו: אחד הלקוחות שאל מדוע חלה ירידה באיכות הקליטה של המכשיר. ג'ובס ענה לו שהוא פשוט לא מחזיק נכון את המכשיר. זמן קצר לאחר מכן כבר נודע שהיה זה שילוב של תקלת תוכנה וחומרה.
מצד שני, כשקברניטי אפל עולים לבמה, הם נשמעים אחרת לגמרי. בלוגר יצירתי בשם ז'אן לואי גאסי החליט לבדוק את המילים בהן נוטה אפל להשתמש. הוא הוריד כמה מההערות של בכירי אפל בעת הדיווחים הרבעוניים. במהלך חמש מהשיחות הללו, המילה incredible הופיעה 45 פעמים; המילה Tremendous כתריסר פעמים; הצירוף המשונה maniacally focused הופיע פעמיים; המילה Great כ-70 פעמים; ויש עוד.
וזה, כאמור, לא בעת הצגת מוצגים אלא בעת הצגת דו"חות, מה שאמור להיות ערב שפוי והגיוני. על הבמה, הבכירים של אפל הרבה יותר מתלהבים ומתלהמים: הצירוף "קסום ומהפכני" לא יישכח בקרוב. אפל היא חברה שמשתמשת במילים בוטות, מוגזמות, לצרכי התעמולה שלה - ואנשים שמים לב. אשד המילים הריקני הזה עומד בניגוד גמור לסודיות של החברה, שלמשל לא טורחת להחזיק בלוג. המסקנה היא שכשאפל מדברת עם הציבור, היא מנסה למרוח אותו. כמובן, גם חברות אחרות עושות את זה, אבל בדרך כלל באופן הרבה פחות בוטה, והן גם יודעות להודות בטעות.
אפל היא החברה המובילה בשוק - בינתיים - אבל היא לא מצליחה להתנהג ככזו. כמו הימין הישראלי, היא ממשיכה להתנהג כאילו היתה האנדרדוג למרות שהיא השאירה את חברות הטכנולוגיה האחרות באבק מבחינת הכנסותיה כבר לפני שנים. גם להיות עשיר כקורח, גם להשתמש בשפה מפוצצת ומוגזמת, וגם להתבכיין, זה קצת מוגזם. אפילו לאפל.
בין אנונימוס לקפקא
בסוף השבוע התוודענו למת'יו קייז, עורך בכיר בסוכנות הידיעות רויטרס, שמועמד לדין בחשד שהוא חבר לאנשי אנונימוס - והואשם בשלל עבירות האקינג. קייז טען מאז להגנתו שהוא פעל כחלק מתחקיר שאמור היה לחשוף את כנופיית הטרור המקוון הזו, אבל התובעים לא מתרשמים. אם קייז יורשע בכל מה שמיוחס לו, הוא יכול ללכת לכלא ל-25 שנה.
הנזק שגרם קייז נאמד בכ-5,000 דולר, אבל הקנס שהוא צפוי לשלם על כל אחת משלוש העבירות בהן הוא מואשם יכול להגיע לרבע מיליון. והמצב שבו אדם יכול לשבת בכלא במה שהוא בפועל מאסר עולם בגלל השבתה של אתר לחצי שעה, הוא מעבר למופרך - הוא מפלצתי.
תומכיו של קייז מזכירים את מקרה התאבדות ארון שוורץ כתוצאה מלהיטות יתר של תובעים ועוכר דינו של קייז אמר שמשרד המשפטים מתייחס להאקרים כפי שהתייחס בעבר לקומוניסטים. המטרה - להרתיע פושעי סייבר למיניהם - היא מובנת וראויה. אבל האמצעי הוא פסול. לראייתי, אין הצדקה להריסת חייו של אדם במקרה שכזה - בוודאי אם התחבר לחבורת הפושעים למטרה עיתונאית.
לשנות את הרגלי הגלישה
רשתות סלולר בדור הרביעי מתחילות להיכנס לבריטניה בהיקף נרחב. תושבי הממלכה ידועים בחיבתם לצריכת ושליחת תוכן סלולרי, אבל כניסת ה-4G מלווה בכעס מצד הילידים. הסיבה: חברות הדור הרביעי מציעות חבילות שנחשבות לנדיבות בישראל - שלושה גיגה-בייט מדי חודש, פלוס שיחות ומסרונים ללא הגבלה. זאת, בעוד הבריטים התרגלו לחבילות גלישה בלתי מוגבלות.
חברות הסלולר אומרות שהן פשוט לא יכולות להרשות לעצמן לאפשר גישה בלתי מוגבלת להורדת תוכן. לאחר מכן, בכו בדמעות תנין על שההכנסות שלהן ירדו בארבעה אחוז בשנה האחרונה וההכנסות של חברות הסלולר באירופה כולה ירדו בכשישה אחוז. חברות אחרות אמרו כי הן עשויות לאפשר גישה בלתי מוגבלת לתוכן, אבל הן תצטרכנה להעלות את המחירים עבור כך. תשתית הדור הרביעי אמנם נחשבת ליקרה, אבל לא מעט חברות שוקלות לשדרג את כל התשתית שלה ל-4G.
ומה בישראל אומת ההייטק, אתם שואלים? עדיין לא פורסם אפילו מכרז לתדרי דור רביעי.
קצרצרים
1. חברת הפרלמנט הבריטית פיונה מק'טאגרט מתארת את עצמה כ"נאיבית באשר לאופן שבו עובד טוויטר". אני מאמין לה, בהתחשב במה שעשתה: היא פרסמה ציוץ שבו הבטיחה לתרום לצדקה לירה שטרלינג על כל ריטוויט שיקבל לפני השעה תשע בערב. התוצאה היתה 14,268 ציוצים, ומק'טאגרט מצאה את עצמה מחויבת לתרום את הסכום הזה. הגברת אפילו לא מצמצה: היא אמרה שממילא התכוונה לתרום עשרת אלפי ליש"ט, ושהיא תשלם את הסכום המלא. כל הכבוד.
2. אי שפיות חוקית בארה"ב: הרשויות הפדרליות התירו לחברת הדפסת הרובים Defense Distributed להפוך למשווק רשמי של נשק. כעת החברה, שמייצרת חלקי רובים במדפסות תלת ממד ומפיצה הלאה את הוראות הייצור, יכולה רשמית לשווק את כלי הרצח שלה. בארה"ב המצב האבסורדי הוא שאתה צריך רשיון והדרכה כדי לקנות מכונית, אבל בחלק מהמדינות אתה לא צריך אף אחד מהם כדי לקנות רובה. עכשיו הפסיכים הבודדים במרתפים שלהם יוכלו לשים יד על נשק לא רשום בקלות: הם ידפיסו את הרובים של Defense Distributed. נהדר.
3. זוכרים את משחק הארקייד הוותיק Missile Command? זה שנבנה בעידן הקמבריאני? יודעים שהשיא שלו – שנקבע לפני כשלושים שנה – הוא 80,364,995 נקודות? שהאלוף הוא ויקטור עלי, ששבר אותו במשחק שעלה לו רק רבע דולר? השיא הזה סוף סוף נשבר: ויקטור סנדברג, שיחק במשך 56 שעות והצליח להגיע לניקוד של 81,796,035. המשחק, שנוצר על ידי אטארי, הבהיר עד כמה הרעיון של הגנה מפני טילים גרעיניים הוא בלתי אפשרי, ועד כמה השמדת העולם היא בלתי נמנעת במצב של מלחמה כזו.
4.
שליש מהנהגים בארה"ב הודו שצריך לשלול מהם את רשיון הנהיגה, אם כי לא במילים אלה: מחקר מצא ששליש מהם אמרו כי הם נוהגים מדי פעם לשלוח מסרונים תוך כדי נהיגה. הממצאים היו גבוהים במיוחד בשתי קבוצות דמוגרפיות: נשים בגילאי 18-24 וגברים בגילאי 25-34, שם יותר ממחצית הנשאלים הודו בכך. יש לציין שהמידע נאסף בנובמבר 2011, ושיש להניח שהנהגים של ימינו כנראה שפויים יותר - הן משום שהנושא עלה משמעותית לתודעה והן משום שדארוויניסטית, סביר שחלק מהנשאלים של נובמבר 2011 כבר הוציאו את עצמם ממאגר הגנים.