אפליקציית רכבת ישראל: לאתר תחנות ולהתעורר בזמן
האפליקציה הרשמית תאפשר לכם לקבל זמני רכבות, לתקשר עם נוסעים אחרים, לתכנן מסלולים ואפילו לישון כל הנסיעה בידיעה שתקבלו השכמה בסמוך לתחנת הירידה. עם זאת, יש בה גם באגים בולטים
- "כלכליסט" משתדרג באייפד – גרסה חדשה ומהירה
- אפליקציית הכנסת הרשמית: לא שימושית ומיותרת
- האפליקציה הישראלית שאחראית לאחוז מכל תמונות פייסבוק ביום
האפליקציה החדשה כוללת חיבור עם פייסבוק, גישה לדף "פסים אישיים" שמתפקד כמעין מיני-רשת חברתית ללקוחות הרכבת ו-"תחנה מעוררת", כלי שמאפשר למשתמשים לבקש התראה לפני שהם מגיעים לתחנה (במידה והם מעוניינים לישון במהלך הנסיעה).
בנוסף, ניתן לתכנן מסלולים בין תחנות, על גבי מפה של כל תחנות הרכבת בישראל. לאפליקציה גם תכונת "קח אותי הביתה" - כפתור שמאפשר למשתמשים לשמור את מיקום תחנת הבית שלהם ועדכוני חדשות שוטפים.
בעיות בכלים החברתיים
על אף יתרונותיה, אפליקציית רכבת ישראל סובלת מלא מעט חבלי לידה, וקיבלה ציון ביקורות ממוצע של 2.9 בחנות גוגל פליי. בין השאר, קטגוריית "פסים אישיים" אינה מוצגת כשורה על רוב מכשירי אנדרואיד הזמינים בשוק ומופיעה על הסך פן חלקי ומקוטע. גם החיבור לפייסבוק אינו תקין: בחלק מהמקרים גורם לאפליקציה לקרוס במהלך הפעלתה.
לא מעט יכולות נדרשות והכרחיות גם חסרות באפליקציה - כמו למשל קבלת עדכונים שוטפים על איחורים, תאונות ותקלות, או משך נסיעה מתוכנן עם עיכובים ממוצעים, כפי שקיים באפליקציה הפופולרית Train with No Surprises. תכונת "קח אותי הביתה" יכלה להיות שימושית יותר לו היתה מבוססת על ניווט GPS אוטומטי במקום להוביל את המשתמש לתכנון מסלול.
ישנן כיום מספר אפליקציות סלולר רשמיות ועצמאיות שעוסקות בתחבורה ציבורית בישראל. ברחבי העולם, רוב חברות הרכבות שחררו אפליקציות סלולר רשמיות לפני מספר שנים. בבריטניה, יפן, גרמניה, צרפת ובארצות הברית, רוב חברות הרכבות גם שחררו כלי פיתוח המאפשרים למפתחים ליצור אפליקציות המסתנכרות עם לוחות הזמנים העדכניים שלהן.