$
חדשות טכנולוגיה

ארה"ב: צבא ההאקרים הסיני פרץ לרבע מהחברות האמריקאיות שפועלות במדינה

לשכת המסחר האמריקאית פרסמה דו"ח לפיו 26% מהשלוחות הסיניות של חברות אמריקאיות נפלו קורבן לגניבת מידע. הלשכה רואה בכך מחסום משמעותי בפעילות עסקית במדינה. סין: ארה"ב היא זו שתוקפת

ניצן סדן 22:0929.03.13
משבר חדש ביחסי וושינגטון-ביג'ינג: כרבע מהארגונים האמריקאיים שפעילים בסין נפלו קורבן לגניבת מידע רגיש. כך עולה מנתוני לשכת המסחר האמריקאית במדינה. סין מצידה מכחישה ואף טוענת שמדובר בדליפת מידע מהארגונים ולא במתקפת סייבר.
הנתון התגלה במסגרת סקר שנערך בקרב חברות אמריקאיות שפעילות בסין ומקיימות מגעים עם השלטון הקומוניסטי. "מדובר במכשול משמעותי לביצוע עסקים בסין", נמסר מהלשכה לסוכנות רויטרס.

 

לפי חברת האבטחה האמריקאית מנדיאנט, מטה הסייבר של צבא סין עומד מאחורי גניבת המידע ואחראי לפריצה למערכות של יותר ממאה חברות אמריקאיות. סין, מצידה, טענה בתגובה כי מדובר בהאשמות חסרות בסיס - וכי מערכות בתחומה נפרצו אף הן, במסגרת התקפות סייבר שמקורן בארצות הברית. הונג לאי, דובר משרד החוץ הסיני, הגדיר את הסקר של לשכת המסחר כ"פעולה בלתי אחראית לחלוטין".

 

מכחישים כל קשר לפריצות. שי ג'ינפינג, מנהיג סין מכחישים כל קשר לפריצות. שי ג'ינפינג, מנהיג סין צילום: רויטרס

 

"סין מקווה שארצות הברית לא נותנת גוון פוליטי לבעיות מסחריות ופיננסיות ולא תסלים את סוגיית דליפות המידע", הוסיף.

  

פצצות נגד האקרים

 

סוגיית הסייבר הפכה בשנה האחרונה לאיום מהותי על ארצות הברית, לראייתה: הקונגרס האמריקאי אסר על רכישת ציוד תקשורת מתוצרת ZTE וחואווי הסיניות מחשש להימצאות כלי מעקב מובנים. בנוסף, הומלץ לשקול תגובה צבאית נרחבת במקרה של מתקפת סייבר שתפגע בתשתיות אמריקאיות.

 

גורם נוסף שתרם למתח הבין מעצמתי היה גל פריצות נרחב לשרתי חברות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב – פייסבוק, גוגל, אפל מיקרוסופט וטוויטר. אלו אמנם לא נחשבות לתשתיות חיוניות, אולם פריצה למערכותיהן עשויה להוות מהלך איסוף מודיעין, כחלק ממבצע נרחב יותר.

 

דו"ח ועדת  המודיעין של הקונגרס האמריקאי, שקבע שחברות התקשורת הסיניות הן איום לביטחון הלאומי דו"ח ועדת המודיעין של הקונגרס האמריקאי, שקבע שחברות התקשורת הסיניות הן איום לביטחון הלאומי צילום: איי אף פי

 

נשיא ארה"ב ברק אובמה פנה למקבילו הסיני בתחילת החודש והעלה חשש מפני הגעה לנקודת רתיחה על רקע ריבוי הפריצות. סין, מצידה, ממשיכה לטעון כי לא היא עומדת מאחורי מבצעי הסייבר.

 

החברות האמריקאיות עדיין אופטימיות

 

הסקר של לשכת המסחר התבסס על 325 חברות שפעלו בסין בשנה האחרונה. רק 10% מהארגונים השתמשו בשירותי ענן שמקורם בסין עצמה, לטענתם – מתוך חשש מפריצה סינית.

 

החברות האמריקאיות שנכללו בסקר הביעו אופטימיות כלפי הפעילות במדינה הקומוניסטית ודיווחו על רווחים גדולים בקרב החטיבות הסיניות שלהן. בנוסף לסוגיית אבטחת המידע, הביעו החברות דאגה מעלויות תפעול שוטפות, לאור צמיחה בעלויות כוח אדם.

 

נושא אחר שבלט בדו"ח היה סוגיית הקניין הרוחני: כ-72% מהחברות טענו כי אכיפת החוק המקומי שאוסר על גניבת פטנטים טכנולוגיים היתה בלתי יעילה בעליל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x