עצות הקריירה בהייטק של סטיב ווזניאק
מסתבר שלווזניאק יש גם תובנות בתחום ניהול קריירה בהייטק. מנהלים שימו לב, HP דחו 5 פעמים את פרויקט המחשב האישי שלו, עד שהתייאש ועזב בשביל להקים את אפל עם סטיב ג'ובס
- סטיב ווזניאק מאמין בפייסבוק: "ארכוש מניות בלי להתחשב במחיר"
- סטיב נגד jOBS: ווזניאק יצא נגד מפיקי סרט על ראשיתה של אפל
- תמיכה מפתיעה: מייסד אפל ביקר את קים דוטקום בניו זילנד
1. הקשיבו ותמכו בעובדים מכל הדרגים, גם הנמוכים ביותר. לעיתים, דווקא המהנדס הזוטר ביותר הוא בעל החזון לדבר הגדול הבא. "המהנדסים בתחתית סולם ההיררכיה הם לעיתים קרובות חשובים ביותר. הם הראש עם הרעיונות שעשויים לדחוף את החברה קדימה", אומר ווז.
ווז עצמו עבד כמהנדס ב-HP, ועבד על מחשבונים כשהמציא את אפל 1. הוא התחנן בפני הבוסים שלו ב-HP לבנות את המחשב האישי כמוצר. הוא הציע להם זאת חמש פעמים, והם סירבו לו חמש פעמים. אז הוא הלך והקים את אפל ביחד עם סטיב ג'ובס. והשאר כאמור הוא היסטוריה.
2. דברו עם המנכ"ל. "אל תחליטו שאתם יכולים לדבר רק עם הבוס הישיר שלכם, שהוא בתורו ידבר עם הבוס שלו שידבר עם הבוס שלו". האנשים שיושבים בקצה הפירמידה צריכים להיות פתוחים לדבר איתכם, לא משנה היכן אתם מדורגים בסולם, אז פתחו את הפה שלכם ותחלקו איתם את המחשבות שלכם.
3. עדיין עדיף להיות הראשונים לצאת לשוק עם מוצר חדש. אף שקשה יותר להציג ולשכנע אנשים לנסות משהו שהם לא מכירים, תמשיכי לדחוף אותם. במידה ותצליחו הגמול אדיר. "בימים הראשונים של אפל, כמעט ולא היינו לנו סיכונים. זה שוק שהולך וגדל, שלמעשה גדל מכלום. כך שכאשר אתם פועלים בשטח חדש לגמרי, יש לכם את יתרון הראשוניות, כל מה שאתם נוגעים בו הופך לזהב", הוא אומר.
4. תשובה שלילית, לא בהכרח אומרת שהרעיון שלכם גרוע. ההנהלה עשויה לא להבין את ההיגיון שעומד מאחורי הפיתרון שלכם, או שהיא תעדיף לבטל אותו כי הוא יקר מדי. "בהנהלה לעיתים קרובות יוותרו ולא ייקחו סיכונים רבים מדי, מכיוון שהם לא בטוחים לגמרי שניתן לפתור בעיה טכנית או שאולי הפיתרון פשוט יקר מדי", מעודד ווז. עליכם לשכנע אותם לנסות בכל זאת.