להקליק עם המוח: סמסונג פיתחה ממשק קריאת מחשבות לטאבלטים
החברה, ביחד עם פרופסור מאוניברסיטת טקסס, בנתה מערכת קלה ונוחה לקריאת הפעילות החשמלית במוח והפיכתה ל"קיצורי דרך" בממשק הטאבלט; כדי לפתוח מייל חדש, יהיה על המשתמש לחשוב על מעטפה
- משבר קוריאה: פתיל קצר, פיצוץ גדול - וסכנה לתעשיית האלקטרוניקה
- סמסונג: העלייה במכירות הגלקסי בשווקים המתעוררים הקפיצה את הרווח
- משטרת דרום קוריאה חוקרת: האם סמסונג גנבה טכנולוגיה מ-LG?
חיישני ה-EEG, שמסוגלים לתעד ולרשום פעילות חשמלית במוח, הם בדרך כלל כלי לא מדויק, יקר ומסורבל. משתמשים בהם בעיקר בבדיקה של מחלות שינה. חוקרים גם לעיתים משתמשים בחיישנים מתקדמים יותר המסוגלים למפות את כל המוח בדיוק רב יותר, אבל הם דורשים שימוש בקסדה כבדה ולא נוחה.
ג'פארי פיתח ערכת חיישנים קלה ולבישה, מעין כיסוי בד שניתן ללבוש בנוחות במשך יום שלם. הוא חיבר אותה לכלי הפיתוח שיצרה סמסונג, שמאפשרים המרת מסרים שנקלטים במוח לפעילות על מסך הטאבלט - גלקסי נוט 10.1 במקרה זה.
כיצד זה עובד?
מערכת ההפעלה מציגה תמונות וסימנים על המסך ומבקשת מהמשתמש לחשוב עליהם לצורך תיעוד ובניית בנק תגובות. בהמשך, החיישנים יוכלו לדעת מתי המשתמש חושב על הסמל, מכיוון שהמערכת תתעד את פעילות חשמלית במוח.
המערכת תוכל להציג למשתמש שורה ארוכה של סימנים שיוכל לחשוב עליהם ויתוגרמו לתגובה. למשל, לחשוב על צורת X כדי ללחוץ על כפתור או על מעטפה כדי לפתוח מייל חדש. נכון לרגע זה, לוקח למערכת עד חמש שניות להגיב למחשבות המשתמש, אם כי אחוז הדיוק נע בין 80 ל-95%.
ישנם כיום לא מעט כלים ומחקרים המשתמשים בחיישני EEG על מנת לאפשר לנכים בעלי בעיות ניורולוגיות או עצביות לתקשר עם העולם. אבל עד כה, הם דרשו מחשבים נייחים וקסדות כבדות. המערכת שפותחה על ידי סמסונג היא קלה ונוחה בהרבה. הדבר יכול להקל משמעותית על הטיפול ויכולת הניידות של נכים מסוג זה. זאת הפעם הראשונה שמערכת כזאת חוברה למכשיר סלולר.
ממשק "קריאת המחשבות" בדרכו
החברה אמרה שהיא מתכוונת להשיק בעתיד טאבלטים שיתמכו במערכת, אבל לא ציינה תאריך. סמסונג שילבה בעבר לא מעט שיטות שליטה אלטרנטיביות במכשירים שלה, כולל גלקסי S4 שמסוגל לעקוב אחרי תנועות העיניים של המשתמש וכן חיישני תנועה ומערכות זיהוי קול מתוחכמות.
אינסו קים, החוקר הראשי של סמסונג המוביל את הפרויקט, אמר: "לפני מספר שנים, מקלדת קטנה הייתה הדרך היחידה שיכולנו לתקשר עם הטלפון שלנו. היום, יש לנו קול, מגע, תנועות וזיהוי תנועות עיניים. הוספת עוד ערוצי תקשורת יהפוך את חווית הסלולר לעשירה ואינטראקטיבית יותר".