שר התקשורת רוצה להרחיב את מערך שידורי עידן פלוס
גלעד ארדן מבקש להכניס לחוק ההסדרים תיקון שיאפשר לו לחזק את מערך שידורי עידן פלוס, הכולל כיום שישה ערוצים, בתחרות מול yes ו־HOT. המהלך של השר מגיע לאור העיכוב בכניסת סלקום ופרטנר לשוק הטלוויזיה
שר התקשורת הטרי גלעד ארדן מבקש להרחיב את סמכויותיו בתחום מערך שידורי הטלוויזיה עידן פלוס (ממיר DTT). ארדן מבקש להוסיף לחוק ההסדרים הקרוב תיקון לחוק הטלוויזיה הדיגיטלית הקיים שיאפשר לו לבצע שינויים במערך, שכולל היום שישה ערוצי טלוויזיה ושידורי רדיו של תחנות ארציות ואזוריות.
- רעיון ישן לעידן חדש: הקשיים בדרך להחלפת הבעלות על מערך עידן פלוס
- עידן פלוס טוב לציבור, אבל לא לחברי הכנסת
- המהפכה הבאה של כחלון - עידן פלוס יופרט, ויתחרה בכבלים ובלוויין
התיקון לחוק עשוי למשל להקל על האפשרות של ארדן לצאת למכרז להוספת ערוצים למערך, במטרה לחזקו כפלטפורמה שלישית שתתחרה מול yes ו־HOT. ארדן הצהיר כבר עם כניסתו לתפקיד לפני כחודש כי הוא שואף להגביר את התחרות בתחום התוכן הטלוויזיוני, וזהו ככל הנראה הצעד הראשון שלו בכיוון זה.
הכנסת אישרה בשנה שעברה את הצעת החוק להרחבת מערך שידורי עידן פלוס עד 18 ערוצים. הערוצים שיתווספו למערך יהיו ערוצים ייעודיים כמו מוזיקה 24, ערוץ 9 הרוסי, הערוץ בערבית וערוץ מורשת.
כמו כן, שר התקשורת יוכל לקבוע כי יוקמו עד שלושה ערוצים "נושאיים" חדשים שיתווספו למערך. מדובר בערוצים שעיקר עיסוקם בתחום מסוים, כמו טבע או ספורט.
אך כדי להתחיל בתהליך להענקת רישיון לערוץ נושאי, נדרש השר להתייעץ עם מועצת הכבלים והלוויין ומועצת הרשות השנייה ולקבל את אישור ועדת הכלכלה של הכנסת. כמו כן, לפי החוק הקיים ניתן לפרסם רק מכרז אחד לערוץ חדש בכל אחת משלוש השנים הקרובות.
נושא הרחבת מערך שידורי עידן פלוס נמצא כרגע בטיפול הנדסי של משרד התקשורת, מכיוון שכרגע לא ניתן טכנית להעביר ערוצים נוספים במערך.
שר התקשורת הקודם משה כחלון ניסה בעבר לגבש הצעת חוק שבמסגרתה מערך עידן פלוס ייצא למכרז שבו ייבחר גוף פרטי שיפעיל אותו, וחברת פרטנר אף הצהירה כי היא מעוניינת להתמודד במכרז, אך נושא זה לא התממש לבסוף.
פרטנר וסלקום מכינות כבר זמן מה אופציות של כניסה לתחום הטלוויזיה, והן מחכות להבהרות מהרגולטור כדי להחליט אם הן משיקות את הפעילות החדשה.
כניסתן של סלקום ופרטנר לשוק הטלוויזיה תלויה גם ביישום מודל השוק הסיטונאי, שבמסגרתו יוכלו החברות לרכוש תשתיות קוויות במחיר מופחת מבזק ו־HOT. אך עד כה המשא ומתן בין חברות הסלולר לבין בזק לא צלח ומשרד התקשורת עדיין לא החליט כיצד לפעול כדי לכפות את יישום השוק הסיטונאי.
לפי נתוני הרשות השנייה, עד היום נמכרו כחצי מיליון ממירי DTT. הערוצים הקיימים כרגע במערך הם ערוץ 1, 2, 10, ערוץ חינוכית 23, ערוץ 33 וערוץ הכנסת 99.