$
הייטק והון סיכון

גיוסי הון בהייטק הישראלי: הרבה יותר השקעות, בפחות כסף

פירמות עורכי הדין שיבולת ו- Fenwick & West LLP ביצעו סקר שחושף את היקף הגיוסים בסבב ראשון של סטארט-אפים ישראלים. הנתונים מראים כי היזמים מעדיפים להשקיע במובייל ואינטרנט ולא בשבבים ושחלה פריחה בהשקעות קטנות יחסית

מאיר אורבך 16:3924.04.13
מספר החברות שמגייסות סיבוב ראשון בישראל נמצא בצמיחה מתמדת, כך עולה מסקר של פירמת עורכי הדין שיבולת בשיתוף פעולה עם פירמת עוה"ד Fenwick & West LLP.
על פי הסקר מתוך סך כל הגיוסים ב-2012 39% היו בסבב ראשון לעומת 18% ב-2011.

 

לעומת זאת, נרשמה ירידה בישראל באחוז הגיוסים בסיבובים מאוחרים. כאשר בסיבובים הרביעים ובחמישי שנעשים לרוב בחברות עם הכנסות של מיליוני דולרים נרשמה ירידה ל-13% בסבב הרביעי לעומת 20% ב-2011 ול-5% בסבב בחמישי לעומת 10% ב-2011 .

 

החברות זקוקות לפחות סבבי השקעה

 

"יש כמה סיבות לירידה במספר הסבבים המאוחרים היא התעשיות שמקבלות מימון ולא צריכות סיבובים רבים. הן צריכות סיבוב אחד או שניים של השקעה בלבד. אינטרנט ואפילו מדע החיים. סיבה נוספת שיש פחות משקיעים בישראל שיכולים להשקיע בסיבובים מאוחרים. אין כאן תעשיה שיכולה להשקיע בסיבובים מאוחרים של ההייטק כמו שיש בעמק הסיליקון", הסביר ליאור אבירם, שותף בשיבולת.

 

עו"ד ליאור אבירם, שותף בפירמת עורכי הדין שיבולת עו"ד ליאור אבירם, שותף בפירמת עורכי הדין שיבולת צילום: נמרוד גליקמן

 

"יש פריחה גדולה של השקעות קטנות של עד כ-2 מיליון דולר. לפני עשר שנים הסיבוב הראשון היה בין 4 ל-6 מיליון. כיום הסיבוב הראשון שהוא אחרי הסיד הוא של כמיליון עד שני מיליון דולר. כמות הכסף שהחברות צורכות היום קטן ברבה וצורכי המחקר והפיתוח קטן מאוד", הוסיף אבירם.

 

היזמים חוששים מאפיקי ההשקעה הטכנולוגיים המסורתיים

 

"התעשייה עדיין לא הבריאה. במקום להשקיע בטכנולוגיות מסורתיות של שבבים, היא עברה להתמקד בטכנולוגיות מובייל ואינטרנט שבהן קל יותר להשקיע. כמות הכסף להשקעות פחתה. כיום משקיעים פחות כסף בהרבה יותר חברות בגלל שינויי הטעם של משקיעים ואילוצים של המשקיעים שאין להם את אותם כמויות כסף להשקיע. פחות יזמים מוכנים ללכת לתחומים המסורתיים של הטכנולוגיה, מתוך הבנה שלא ישיגו מימון אלא הולכים לתחומים שבהם הם משערים שישיגו מימון", אמרה לימור פלד, שותפה בשיבולת.

 

עו"ד לימור פלד, שותפה בשיבולת עו"ד לימור פלד, שותפה בשיבולת

 

אחד הסימנים לשנה הטובה של תעשיית ההייטק הישראלית היא השווי שעל פיו מגייסות החברות. ב-2012 נרשמה בנוסף ירידה משמעותית במספר הגיוסים שנעשו לפי שווי נמוך מהגיוס הקודם לחברות. ב-2012 נרשמו 16% מסך הגיוסים בשווי יורד לעומת 25% בשווי יורד ב-2011.

 

מספר הגיוסים בשווי עולה צמח בשנת 2012 ל-73% לעומת 66% ב-2011. "התעשיה בישראל הסתגלה למצב והיא מחקה הרבה חברות בעייתיות. החברות משקפות מצב בריא של תעשיית הון סיכון שהתאימה עצמה למצב של חוסר כסף ועברה להשקיע בתחומים שבהם קל לקרנות יותר להשקיע ויש הרבה חברות בריאות", סיכם אבירם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x