משרד העבודה האמריקאי: חסרים לנו 70,000 מפתחים בשנה
נתונים של משרד העבודה האמריקאי מראים שתעשיית ההייטק האמריקאית סובלת ממחסור חמור במפתחים. התוצאה: ארה"ב נאלצת לייבא עובדי הייטק מקצועיים
נתונים חדשים של משרד העבודה האמריקאי שנותחו בעזרת מיקרוסופט מראים כי על כ-122,000 מקומות עבודה זמינים למפתחים ועובדי הייטק, מצליחות האוניברסיטאות האמריקאיות לנפק רק כ-51,000 בוגרים בשנה. בתעשיה טוענים לזמינות של מהנדס אחד על כל שלושה מקומות עבודה פנויים.
- HP: "מנהלי רשתות תקשורת זה מקצוע ללא עתיד"
- מחקר: לא אבד הכלח על מתכנתים זקנים
- האם האוניברסיטה מכינה אתכם לעבודה בהייטק?
ההפרש בין הדרישה של חברות ההייטק האמריקאיות לבין היכולת של מוסדות ההשכלה הגבוהה בארה"ב לספק את הבוגרים, גורם לכך שבארה"ב לוחצות חברות ההייטק לאפשרות של יבוא כוח האדם הנדרש מחוץ למדינה.
המספרים הוצגו במהלך כנס ה-D11 של הוול סטריט ג'ורנל שנערך במהלך שבוע שעבר על ידי מארי מיקר, אנליסטית של חברת ההשקעות "קליינר פרקינס קופילד ובאיירס", שניתחה את התקדמותה והתעצמותה של הכלכלה האמריקאית בראי ההגירה.
בין המסקנות שהציגה מיקר גם המסקנה כי על שלטונות ארה"ב לבצע רפורמה מקיפה במדיניות ההגירה שלה אם ברצונה להמשיך ולעודד את הכלכלה האמריקאית.
המחסור העיקרי הוא בבוגרי תואר ראשון, על פי המספרים שהוצגו, ארה"ב מנפקת כ-85,000 רשיונות עבודה מסוג H1-B אשר כוללים שיריון של כ-20,000 רישיונות למחזיקי תואר ראשון לסוגיו.
מיקר טענה במהלך המצגת כי בכלכלה הגלובלית החדשה, 81% מלקוחותיהן של חברות ההייטק נמצאים מחוץ לארה"ב, כך שהעסקת עובדים זרים תאפשר לתעשיה להתמודד באופן יעיל יותר עם התחרות.