$
מכשירים ומדריכים

אינטל Haswell: המעבד שהוא "הכל כלול"

ענקית השבבים תחשוף מחר את הדור החדש של מעבדיה - שהם מהירים וחסכוניים בהרבה מקודמיהם. באמצעותם, גם טאבלטים בסיסיים יוכלו להריץ משחקי 3D תובעניים וזמני הסוללה של הלפטופים יתארכו משמעותית

הראל עילם 15:5202.06.13

אינטל תשיק מחר (ב') באופן רשמי את הדור הבא של מעבדיה - האסוול, מיקרו-ארכיטקטורה שמיועדת למעבדים למחשבים ניידים, שולחניים ושרתים. בעוד שמוצרים המבוססים על המעבדים החדשים יגיעו לשוק לקראת סוף השנה, המעבדים עצמם יגיעו לחנויות בכל העולם בימים הקרובים.

האסוול (שנקרא ע"ש עיירה קטנה בקולורדו) הוא שם הקוד לדור הרביעי של מעבדי Core. הפעם, מעבדי ה-Core החזקים יותר אינם מיועדים רק למחשבים שולחניים ושרתים ענקיים, ויגיעו ליותר מכשירים עם מסכי מגע, כגון הייברידים וטאבלטים עסקיים.

 

מעבד אינטל האסוול מעבד אינטל האסוול

 

בעוד שהאסוול תגיע גם לחזקים שבטאבלטים, רוב מחשבי הלוח שיופעלו במעבד אינטל עדיין ישתמשו במעבדי אטום פשוטים יותר. silvermont, מיקרו-ארכיטקטורה נפרדת שמיועדת לסמארטפונים וטאבלטי ווינדוס 8 RT, תושק בחודש הבא.

 

תאכל אבק, Ivy Bridge

 

מעבדי האסוול דומים למעבדי Ivy Bridge הקיימים - המעבדים המהירים ביותר כוללים ארבע ליבות במהירות של עד 3.9 גיגה-הרץ כל אחת. השדרוגים המשמעותיים הם בצריכת האנרגיה: לפי אינטל, מעבד האסוול מציע 11% יותר ביצועים ממעבד Ivy Bridge במהירות שעון דומה, אבל דורש 25% פחות אנרגיה.

 

אינטל מבטיחה כי על ידי הורדה של מתח מעטפת האנרגיה בין 15% ל-25% ושילוב מערכת ניהול החשמל לתוך המעבד, מחשבי האסוול מאפשרים זמן המתנה (Sleep, מצב בו המחשב אינו פעיל אך אינו כבוי) ארוך פי 20 משל המעבדים הקודמים, וכן שיפור של 10% עד 40% בצריכת הסוללה בזמן העבודה.

 

יעיל יותר - ומתאים גם למשחקים. אינטל האסוול יעיל יותר - ומתאים גם למשחקים. אינטל האסוול

 

חלק מהמעבדים המתקדמים יותר יזכו גם למאיץ גרפי מתקדם Iris Pro 5200, שמסוגל להריץ גם את משחקי המחשב המתקדמים ביותר כיום - כגון Bioshock: infinity למשל - בקצב פריימים סביר, גם על טאבלטים ומחשבים ניידים. זאת בזכות, בין השאר, שדרוג של עד 30% בקצב השעון של המאיץ הגרפי, ותמיכה גם ב-OpenGL 4.0 ו-DirectX 11.1.

 

יש לציין שהחברה העלתה טענות דומות גם על שתי הדורות הקודמים של מעבדיה, שהתקשו לספק ביצועים סבירים בישומי תלת-מימד ומשחקים – זאת למרות שכן ניתן להבחין בשיפורים משמעותיים בין דור לדור. אנו מצפים להתנסות בעצמו בהאסוול.

 

האורלוגין של אינטל

 

החברה משדרגת את המיקרו-ארכיטקטורה שלה מדי שנה במתכונת טיק-טוק (Tic Tock), כאשר שנה אחת היא "טיק" - שמייצג שינויים בשיטת היצור של המעבדים, והשנה לאחר מכן היא "טוק" -שינוי רוחבי ומשמעותי יותר בארכיטקטורה של המעבד.

 

דור המעבדים הנוכחי היה Sandy Bridge/Ivy Bridge, הדור הראשון של מעבדים ששילבו מאיצים גרפיים בתוך המעבד עצמו, ולא כרכיב נפרד. Sandy Bridge, שפותח בארץ, היה הארכיטקטורה הראשונה שבאמת שמה דגש על חסכון בסוללה, אינטגרציה של יכולות גרפיות והייתה מיועדת בעיקר למחשבים ניידים ומחשבי אולטרה-בוק.

 

מאז, כל הדורות החדשים של מעבדי אינטל שמו דגש על מחשבים ניידים, כאשר כל דור הוריד את צריכת האנרגיה וחיזק את יכולות הגרפיות המוטמעות של המעבד. Ivy Bridge, "הטיק", שדרג את יכולות היצור והעביר אותן לארכיטקטורת 22 ננומטר. טכנולוגיות יצור חדשות מאפשרות לייצר מעבדים קטנים, חכמים וחסכוניים יותר באנרגיה.

 

האסוול הוא "טוק" חדש לחלוטין, שגם מיוצר ב-22 ננומטר. באופן מצער, ה"טוק" החדש גם דורש לצידו שינוי בתושבת. מעבדי האסוול דורשים תושבת חדשה לחלוטין, שמחליפה במחשבים שולחניים את LGA 1155 הותיקה. המשמעות: בעלי מחשבים שירצו לשדרג את המעבד יצטרכו לשדרג עמו גם רכיבים נוספים.

 

המיקרו-ארכיטקטורה הבאה, Skylake, תפותח בישראל ותהיה ה"טיק" עבור האסוול. אינטל אז תעבור לשיטת ייצור ב-14 ננומטר, ומפעל חדש בטכנולוגיה הזו כבר נבנה בימים אלו באירלנד, ולא בישראל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x