אייפדוזאור: האבות הקדמונים של הטאבלט המודרני
חשבתם שהאייפד של אפל היה הטאבלט האמיתי הראשון? טעות בידכם: מחשבי הלוח הראשונים נולדו עוד בשנות השמונים. לאייפד של אפל קדמו עשרות דגמים - ביניהם, אפילו אחד של מיקרוסופט
- קומפיוטקס 2013: טאבלטים מוזלים, לפטופ משוריין ומחשב עם פיצול אישיות
- אינטל Haswell: המעבד שהוא "הכל כלול"
עדיין לא טאבלט נישא, אבל מכשיר זה היה מהראשונים בשוק בעלי יכולת לזהות כתב יד. הוא עלה 2,750 דולר ונמכרו כ-1,500 יחידות ממנו. עם משקל של ארבעה ק"ג, לא ברור כמה נייד בכלל היה הלינוס Write-Top.
1989: GridPad
כיום מכונה נחשב מכשיר זה "הטאבלט הראשון". הוא הריץ דוס והיה כבד (2 ק"ג) ויקר מאוד (2,370 דולר), גם בהשוואה למחשבים ניידים באותה תקופה שלא היו זולים בכלל. שלא במפתיע, הצרכנים לא נהרו בהמוניהם.
1993: Newton MessagePad
האב הקדמון של האייפד נחשב היום לאחד הכשילונות המפוארים של אפל. הניוטון, שמסווג יותר כ-PDA מאשר כטאבלט, שימש בעיקר כלוח שנה וניהול רשימת מטלות. המכשיר הקדים את זמנו וסבל מבאגים רבים. אחרי שסטיב ג'ובס חזר לכס המנכ"ל ב-1997 הוא העניק לו המתת חסד.
1997: PalmPilot
אולי מחשב הלוח המצליח הראשון, ה-PDA של פאלם היה כל מה שהניוטון של אפל שאף להיות, והפך להצלחה ותופעה תרבותית.
2000: הטאבלט של מיקרוסופט
לא, ביל גייטס לא מחזיק ביד אב-טיפוס ראשוני של האייפד אלא טאבלט שפיתחה מיקרוסוטפ עצמה, ומעולם לא הגיעה לשוק. גייטס העריך שיעברו חמש שנים עד שהטאבלטים יהפכו למשהו גדול (ופספס רק בחמש שנים). מנגד, אפשר לרשום לזכותו את יצירת המונח Tablet PC.
2002: טאבלט ווינדוס XP
עם השקת מערכת ההפעלה החדשה ניסתה מיקרוסופט לדחוף מחדש את הטאבלטים. כמה יצרניות נרתמו (דומת פוג'יטסו שייצרה את המכשיר שבתמונה), אבל אי התאמה של מערכת ההפעלה לעולם המובייל הביאה לכישלון מאמץ זה.
2005: LS800 של Motion Computing
באמצע שנות ה-2000 נעשו כמה ניסיונות על ידי חברות שונות לפצח את שוק הטאבלטים. בין הסיבות לכישלון: מחשבים כבדים מדי ומערכת הפעלה שלא הותאמה למסכי מגע בצורה טובה. הטאבלט הזה, למשל, עם מסך 8.4 אינץ' היה הקטן ביותר עד אז אך סבל ממחיר גבוה במיוחד: 2,167 דולר.
ינואר 2010: iPad
סטיב ג'ובס מציג את הטאבלט המהפכני של אפל. נראה שיצרניות המכשירים המתחרים נתפסו כשהן לא מוכנות, שכן לקח להן זמן מה להשיק מוצרים מתחרים. כשאלו הגיעו לשוק, היו נחותים במובנים רבים מהאייפד, מה שאיפשר לאפל לתפוס את החלק הארי של שוק הטאבלט - בו עדיין מחזיקה כיום.
ספטמבר 2010: גלקסי טאב
הטאבלט הראשון של סמסונג היה אחד המוצלחים שבמתחרי האייפד, על אף שהציג נתוני מכירות מאכזבים למדי וזכה לביקורות פושרות - בעיקר בשל העובדה שאנדרואיד 2.2 אותה הריץ התאפיינה בבאגים ותקלות. עם הזמן, השתפרו מכשירי סמסונג ואנדרואיד עצמה וכיום יורשי הטאב הם מתחרים מרכזיים לאייפד.
אפריל 2011: סוני S2
הניסיון של סוני להמציא מחדש את הטאבלט עם עיצוב יוצא דופן – שני מסכים שנסגרים כמו ספר – לא השאיר חותם משמעותי על השוק. את העיצוב הזה המציאה מיקרוסופט במקור, בטאבלט שנקרא קורייר. גם הוא בוטל - מה שמהווה עוד פיספוס של הזדמנות לקפוץ על עגלת הטאבלטים.
ספטמבר 2011: קינדל Fire
אמזון לא הייתה הראשונה לשווק טאבלט זול, אבל היא הראשונה שעשתה זו בהצלחה. עם תג מחיר של 199 דולר שברה אמזון את השוק ועזרה להגדיר קטגוריה חדשה של טאבלטים איכותיים וזולים. בעקבותיה הלכו גם יצרניות רבות נוספות.
אפריל 2012: Padfone
טאבלט או סמארטפון? למה לא שניהם: הסמארטפון של אסוס משווק עם מסך ובגבו תחנת עגינה, שעם השחלת הסמארטפון לתוכה הופכת לטאבלט מלא.
יוני 2012: Surface
ביחד עם ווינדוס 8 ניסתה מיקרוסופט ליצור קטגוריה חדשה של טאבלטים, שיכולים לשמש גם מחשב נייד לכל דבר ועניין. המכשירים עוררו עניין כשנחשפו לראשונה, אך זכו לביקורות שליליות ולמכירות צוננות כאשר הגיעו לבסוף לשוק. אם רק השכיל ביל גייטס להשיק את הטאבלט שפיתחה החברה לפני 13 שנה - עולם המחשוב היה נראה אחרת לגמרי.