$
הייטק והון סיכון

בעקבות רכישת אינטוסל: סיסקו ופלאפון יפתחו מעבדת חדשנות משותפת

המעבדה תערוך ניסויים בהתקנת מערכי אנטנות משולבים שיהיו הראשונים מסוגם בעולם. הייחוד שלהם הוא בפריסת מספר טכנולוגיות באותו המוקד, ביניהן LTE, WiFi ו-UMTS - ובניסוי על רשת סלולר פעילה

אסף גלעד 16:0917.06.13

כאשר חברת הסטארט-אפ הישראלית אינטוסל החלה ב-2008 את צעדיה הראשונים בפיתוח מערכת חדשנית שתנהל מרחוק אנטנות סלולריות היא פנתה לפלאפון. מפעילת התקשורת הסכימה להרכיב את המערכת של אינטוסל, חברה בתחילת דרכה, על האנטנות שלה.

מנהליה, עידו סוסן ורני ולינגשטיין, הבטיחו לה מערכת המתפקדת כמח ששולט על מיקום האנטנות ומסוגל לשפר את הקליטה באמצעות ניהול מושכל מבוסס אלגוריתמים מתוחכמים. כיום, חצי שנה לאחר שאינטוסל נמכרה לסיסקו ב-475 מיליון דולר, מחזירים מנהליה טובה לפלאפון ופותחים במשותף מעבדת פיתוח שתנסה את מערכות התקשורת החדשות ביותר של סיסקו ותפרוס אותן במבחר בניינים גדולים במרכז הארץ.

 

מנכ"ל אינטוסל, רני ולינגשטיין מנכ"ל אינטוסל, רני ולינגשטיין

 

המעבדה תבצע פיילוטים ולבסוף גם התקנות ראשונות בעולם של כל הטכנולוגיות אותן רכשה סיסקו בתקופה האחרונה בתחום התקשורת הסלולרית: את הטכנולוגיה האוטומטית לניהול רשתות שפותחה באינטוסל הישראלית (SON) וכן את טכנולוגית תחנות הבסיס הקטנות שפותחה ביובקיוסיס שנרכשה לאחרונה, המאפשרת קליטה סלולרית בתוך מבנים.

 

באותן תחנות הבסיס ישולבו גם תקשורת דור שלישי, UMTS, וכן תקשורת דור רביעי, LTE, בנוסף לתשתית WiFi. פלאפון, שתהיה המפעילה הראשונה בעולם שתתקין בתא בסיס אחד את כל חמש הטכנולוגיות יחד, תפרוס את תשתיות התקשורת במספר בניינים מרכזיים בכדי לרכז את כל התקשורת הניידת אליהן, ולהקל על העומס באנטנות הסלולר העירוניות.

 

שוק של עשרות מיליארדי דולרים

 

את המעבדה תנהל אינטוסל, שמעסיקה כיום 120 איש לאחר הרכישה, ובעקבותיה תגייס החברה עשרות בודדות של עובדים חדשים, בעיקר מומחי תוכנה ורדיו. "ההכרזה היא משמעותית, כי זו פעם ראשונה שחברת תקשורת מנסה את כל טכנולוגיות התקשורת האלה יחד על רשת חיה", מסביר רני ולינגשטיין, ממייסדי אינטוסל והמנכ"ל שלה.

 

הפיתוח של פלאפון ואינטוסל: מספר גדול של טכנולוגיות שידור באותה אנטנה הפיתוח של פלאפון ואינטוסל: מספר גדול של טכנולוגיות שידור באותה אנטנה צילום: בלומברג

 

"שוק התקשורת רחבת הפס בתוך בניינים גדל מאוד ומוערך כבר בכ-30-40 מיליארד דולר. הוא בא כתחליף עבור רשתות הסלולר החיצוניות שאינן מסוגלות לעמוד בדרישות הגלישה הקיימות בגלל שלא תוכננו מלכתחילה לעמוד בעומסים שכאלה. צריכת התוכן הסלולי בעולם תגדל פי 13 עד 2017, ודפוסי השימוש לא צפויים, אבל במקביל הרבה מהתוכן נצרך בתוך בניינים, הרחק מטווח הכיסוי של האנטנות הסלולריות הקיימות".

 

לדברי ולינגשטיין, המעבדה תבצע ניסויים ראשוניים בעולם בתאי תקשורת קטנים המסוגלים לתת בקופסא אחת את כל טכנולוגיות התקשורת: UMTS, LTE, WiFi שיהיו מנוהלים אוטומטית על ידי טכנולוגיית SON שפותחה בישראל. הסיבה לאחריות הישראלית בתחום הוא כי טכנולוגיית הניהול הישראלית פותרת את הבעיה הקריטית ביותר עבור הרשת: סנכרון בין תחנות הבסיס הקטנות לבין אנטנות הסלולר הקיימות.

 

המערכת תעלה לאוויר תוך שבועות ספורים, ולמרות שטרם אושרו תדרים עבור רשתות LTE בישראל, וולינגשטיין מבטיח כי סיסקו ופלאפון יהיו הראשונות לפרוס אותם. המהלך צפוי לחזק את מעמדה של סיסקו כספקית ציוד תקשורת סלולרי ומתחרה ישירות באריקסון, חואווי ואלקטל-לוסנט

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x