"הטלפון האדום" החדש: רוסיה וארה"ב חנכו שת"פ בתחום הסייבר
כדי למנוע מקרים של מתקפות סייבר זו על זו, הונח קו תקשורת מוצפן בין צוותי הסייבר הממשלתיים של שתי המעצמות. בנוסף, ישתפו המדינות מידע בנושא, במטרה להילחם בטרור מקוון ואיומי רשת למיניהם
- ג'ון צ'יימברס: סיסקו תפתח מרכז פיתוח לסייבר בישראל ותגייס 100 עובדים
- בנט: ישראל תהפוך לבירת הסייבר העולמית
- הקונגרס: עד 10,000 תקיפות סייבר בחודש על תשתיות חשמל
בין האמצעים שיופעלו נכלל קו תקשורת ישיר שיחבר בין צוותי ה-CERT (יחידות תגובה למקרי חירום שנוגעים לסייבר) במחלקת בטחון המולדת בארה"ב לבין הגוף המקביל בממשלת רוסיה. בנוסף, שני הגופים יחליפו ביניהם בקביעות מידע על נוזקות ואיומים דיגיטליים אחרים, במטרה לאפשר סיכול מוקדם שלהם.
קו טלפון נוסף, בדומה ל"טלפון האדום" מתקופת המלחמה הקרה, יקשר את מתאם אבטחת המידע בארה"ב עם סגן מזכיר מועצת הבטחון הרוסית, במקרה שיידרש תיאום מיידי בעת משבר מתגלגל.
ה-NSA נשאר בחוץ
"אנו מבינים כי איומים באמצעי טכנולוגיות ממוחשבות הכוללים איומים פוליטיים, צבאיים ופליליים, לצד איומים בעלי אופי טרוריסטי, מהווים את אחד מאתגרי הבטחון הלאומי והבינלאומי הגדולים ביותר של המאה ה-21", נכתב בהצהרה משותפת ששחררו ממשלות ארה"ב ורוסיה הבוקר.
עם זאת, שיתוף הפעולה משאיר מחוץ למעגל את ה-NSA ואת פיקוד הסייבר של צבא ארה"ב, שניים מגופי הממשל הפעילים ביותר בארה"ב בנושאי לוחמת מחשב ומודיעין דיגיטלי.
ההסכם מגיע על רקע חשיפת פעילות הריגול הדיגיטלי הנרחבת של ארה"ב באמצעות פרויקט PRISM של ה-NSA מצד אחד, ומתיחות הולכת וגוברת בין ארה"ב לסין בנושאי לוחמת הסייבר, כאשר שתי המעצמות מחליפות בשבועות האחרונים האשמות הדדיות בפריצות למערכות מחשב רגישות, גניבת נתונים וריגול תעשייתי, פוליטי וצבאי.