הישראלי שעקר את פריימסנס מקונסולות ה-Xbox של מיקרוסופט
ד"ר אילן שפילינגר, סגן נשיא האמון על תחום החומרה בקונסולת המשחקים, מספר על טכנולוגיות זיהוי התנועה שפיתחה מיקרוסופט - אלו שבגינן פריימסנס לא שולבה בדור החדש של מצלמת הקינקט. לדבריו, הטכנולוגיה תגיע בתוך שנה גם למחשב האישי
- פיתוח חדש: זיהוי תנועה ללא מצלמות - על ידי WiFi
- אקסטרים ריאליטי הישראלית תמכור טכנולוגיות לסמסונג ו-NEC
- חכמים על טלוויזיות: טכנולוגיה של eyeSight הישראלית תשולב בממיר מתקדם חדש
שפילינגר היה האיש שהכניס את הטכנולוגיה של פריימסנס הישראלית אל מצלמת הקינקט לפני כארבע שנים, וככל הנראה הוא גם זה שחתם על הוצאתה משם בגרסת הקינקט האחרונה שיצאה מוקדם יותר השנה עבור מכשיר ה-Xbox One.
בשנתיים האחרונות פיתחה מיקרוסופט טכנולוגית זיהוי תנועות גוף ותווי פנים משלה למצלמת הקינקט, כזו שתחליף את זו של פריימסנס הישראלית, טכנולוגיה שפותחה בהתבסס על רכישת קנסטה האמריקאית וכן על בסיס פטנטים של 3DV הישראלית.
כתוצאה מהמהלך, איבדה פריימסנס זרם הכנסות משמעותי שעמד לפי ההערכות על כ-100 מיליון דולר בשנה ממכירות של כ-24 מיליון יחידות קינקט. פריימסנס מנסה להתאושש מהמכה על ידי פיתוח טכנולוגית הפעלת טלוויזיות באמצעות תנועות הגוף, וכן שיווק של טכנולוגיית ה-Capri, חיישן תלת ממדי המסוגל להשתלב בכל מכשיר מדיה, החל מטלויזיות ועד סמארטפונים. חברות המבקשות לתת פתרון תוכנה תלת ממדי עבור מצלמת דו ממד כגון פוינטגראב, אקסטרים ריאליטי ואייסייט כובשות נתחי שוק, בין השאר גם על חשבונה של פריימסנס.
"אתה רוצה לקלוע לצורכי המשתמשים, ואין נוסחה מדויקת לזה"
"הקינקט החדש הוא קפיצת מדרגה. לא המשך של טכנולוגיה קודמת, אלא משהו חדש לגמרי", אמר הבוקר שפילינגר בהופעה נדירה בארץ שנערכה בכנס ISCA לארכיטקטורת מחשבים שנערך בטכניון.
"בניגוד לפיתוחים קודמים הוא פותח כולו במיקרוסופט". אמר כשהוא מציג את המאפיינים החדשים שפותחו בקינקט החדש ובכלל זה: מדידת דופק על סמך צילום של תנועות פנים, זיהוי חיוכים וכיוון מבט, זיהוי עקבי של שישה משתמשים במקביל, זיהוי פנים ברזולוציה גבוהה (רבע מיליון פיקסלים), מעקב אחר תנועות עיניים, פעולה בתנאי תאורה משתנים.
במהלך הכנס שטח שפילינגר את משנתו באשר לגרסאות הבאות של המערכת. "הורדת עלויות ומיזעור הם מטרות חשובות, אך קהל היעד שלנו, המתמקד במשחקים, מעוניין בראש ובראשונה בביצועים טובים ובשיפור יכולות - ולכן הצבנו את שני אלה בראש סולם העדיפויות", אמר שפילינגר.
"אתה רוצה לקלוע לצורכי המשתמשים, ואין נוסחה מדויקת לזה. לפעמים אתה עובד המון על איזו אפליקציה קולית נהדרת, והיא לא תופסת. גם לנו, בקינקט החדשה, יש המון תכונות חדשות שלא נוכל לדעת מראש מי מהן תתפוס. מכיוון שאנחנו מתמקדים בשימושים שקשורים לכושר, הוספנו חיישן שמזהה קצב לב. אבל בסופו של דבר, רק המשוב מהמשתמשים יבהיר לנו אילו תכונות במוצר שלנו הופכות אותו ללהיט".
בתוך שנה יגיע הקינקט גם למחשב
כאשר נשאל האם תפתח מיקרוסופט את הקינקט ליישומים אחרים מלבד אקסבוקס, ענה שפילינגר: "אנחנו באקסבוקס חייבים להתמקד במשימה אחת כדי לשמור על עליונות בשוק, והמשימה שלנו - הביזנס שלנו - הוא עולם המשחקים והתנועה, ובפרט כושר וריקודים, שהם התחומים המבוקשים ביותר בהקשר של אקסבוקס. עם זאת, תוך פחות משנה, הקינקט יהיה זמין לסביבת חלונות ומחשבים אישיים וכל מי שרוצה מוזמן לפנות אלינו לקבלת רישוי לשימוש בו".
ד"ר שפילינגר החל את דרכו האקדמית כעתודאי בטכניון, שם השלים שלושה תארים רצופים וקיבל את הדוקטורט בגיל 26. בהמשך גם היה מרצה בטכניון, והקורסים שלו, המצולמים בווידאו, משמשים את הסטודנטים עד היום. אחרי שהשתחרר עבד באינטל וב-IBM הגיע אל למיקרוסופט בסוף 2007 ועבד על הקינקט מראשיתו של הפרויקט, שכונה במקור Natal.