מצלמות מבוססות אנדרואיד: צעד קדימה ליצרן, שניים אחורה לצלמים
הופעת המצלמות הקומפקטיות בעלות מערכת ההפעלה הפתוחה הן כמעט המסמר האחרון בארון של קטגוריית המוצר הזו. למרות שמדובר בתגובה טבעית לתחרות עם הסמארטפונים, המשתמשים דווקא צפויים להיפגע
מצלמה מבוססת אנדרואיד נשמעת כמו רעיון נהדר: היכולת לצלם, לערוך תמונה באינסטגרם במקום ולהעלות ישירות לרשת, בלי להעביר אותה למחשב קודם - ועוד באיכות מרשימה שמספקים עדשה וחיישן תמונה גדולים. לא פלא שכמה יצרניות ובראשן סמסונג כבר השיקו מוצרים כאלה. הענקית הקוריאנית אפילו חשפה מצלמת אנדרואיד בתצורת DSLR בשבוע שעבר.
אבל כשבוחנים לעומק את הנושא, מצלמה מבוססת אנדרואיד תפגום בחוויית השימוש שלכם במוצר בטווח הארוך, תפגע בביצועיו ותהפוך את המצלמה הקומפקטית - מכשיר נוח וחביב שיכול ללוות אתכם גם שנים ארוכות, לדומה יותר לסמארטפון - מכשיר שביצועיו הולכים ומתדרדרים תוך שנה.
קראו עוד בכלכליסט:
- החזית הבאה של גוגל ואפל: קונסולות המשחקים
- בלקברי מציעה את התוכנות המוצפנות שלה גם לאנדרואיד ולאייפון
- האם אנדרואיד היא מונופול של גוגל?
מצלמת סמסונג החדשה
המצלמה שלכם תתחיל להזדקן
תוכנות למיניהן משפיעות על מכשירים בדומה לאיך שמשפיעה עוגה ממוצעת על המשתמשים: כל ביס הולך ישר לירכיים. כל תוכנה נושאת עמה שלל רכיבים שנועדו לממשק אותה עם מערכת ההפעלה ועם גורמים חיצוניים כמסדי נתונים מקוונים, תוספים ועוד.
מצלמת אנדרואיד לדוגמה
סמסונג Galaxy Camera: אני לא שמנה, יש לי עדשות כבדות
הענקית הקוריאנית שילבה את ממשק ומסך הגלקסי במצלמה איכותית שמונעת באנדרואיד 4.1. האם זהו המסמר האחרון בארונה של המצלמה הקומפקטית? ככל הנראה שלא - וזהו מסמר כבד ומגושם
עומר כביר
לכתבה המלאה
חלקם קיימים רק כל עוד התוכנה קיימת בעוד היתר - נשארים גם לאחר שהיא נמחקה או התעדכנה ותופסים למערכת ההפעלה מקום ברג'יסטרי. זו האחרונה היא רשימת פעולות השגרה הקבועות של המכשיר ברמת המסד, אשר מגדירה את אופן פעולתו במשימות אליהן תוכנן. אז מה הבעיה? שעם הזמן, מצטברות ברג'יסטרי פקודות ושאריות-קוד שמאטות את הגישה לפקודות השגרה. המשמעות: המכשיר שלכם יפעל לאט יותר ככל שתשתמשו בו יותר.
היצרניות מאוד אוהבות את העניין; כך הן יכולות להבטיח שתקנו סמארטפון, או מחשב חדש מקץ שנתיים שלוש, כשביצועי זה שכבר קניתם יתחילו ממש להפריע. אנדרואיד צפויה לצרף את המצלמה הדיגיטלית לרשימה המפוקפקת הזו.
למה לכם מצלמה שביצועיה ייפגעו במהרה? מצלמה קומפקטית
מי צריך מצלמת אנדרואיד? כנראה שלא אתם
לצד סוגיית מערכת ההפעלה, המוצרים עצמם נראים תמוהים: הם יקרים יותר ממצלמות מקבילות ונופלים מהן בביצועים. עדיין לא ברור מיהו הלקוח של אותן מצלמות אנדרואיד. צלמים חובבים יכולים להסתפק במצלמת הסמארטפון שבכיסם, שאיכותה עולה בהתמדה; נוקיה צפויה לחשוף בחודש הבא טלפון ווינדוס פון 8 חדש בעל מצלמת 41 מגה-פיקסל, כמותה כבר התקינה בעבר במכשיר מבוסס סימביאן. גם בעלי האייפון והגלקסי האחרונים כנראה שבעי רצון מיכולות המצלמה של מכשירם. לעומתם, צלמים מקצועיים כלל אינם מחפשים מצלמה שכזו ופונים אל דגמי DSLR מתקדמים כשל ניקון, קנון, סוני ואולימפוס. מי נשאר? מאמצים מוקדמים למיניהם - מה שהופך את מצלמת האנדרואיד למוצר נישה.
הצלם המקצועי גם ככה יעדיף מצלמות מקצועיות. החובב יסתפק בסמארטפון צילום: shutterstock
ואם הזכרנו את הצלם המקצועי, עבורו יש רק יתרון אחד למצלמה החכמה: היכולת לצלם תמונה ולשלוח אותה במהירות ללקוח, ללא שימוש בלפטופ או טאבלט. ועדיין, רוב השוק אינו מורכב מצלמים שכאלה.
הסמארטפון משחיז את הסכין
ההתמודדות של יצרני המצלמות עם הסמארטפון כנראה תתמקד ביכולות קישוריות ושילוב אפליקציות, אולם עתיד המצלמה הקומפקטית ברור מאי פעם: להיבלע לחלוטין בטלפון החכם. אני צופה שכפי שלרוב היצרניות יש מכשיר דגל, מכשירי ביניים, מכשירים עמידים ופאבלטים - בעתיד יצטרף לליין המוצרים גם המצלמפון: סמארטפון שעדשה גדולה ואיכותית תופסת חלק גדול מגבו. בינתיים, אני לא רואה כל סיבה לרכוש מצלמת-אנדרואיד.