$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג Galaxy Camera: אני לא שמנה, יש לי עדשות כבדות

הענקית הקוריאנית שילבה את ממשק ומסך הגלקסי במצלמה איכותית שמונעת באנדרואיד 4.1. האם זהו המסמר האחרון בארונה של המצלמה הקומפקטית? ככל הנראה שלא - וזהו מסמר כבד ומגושם

עומר כביר 17:5818.12.12

בשנים האחרונות, הפך הסמארטפון לאיום הגדול ביותר על עתידה של מצלמת הכיס הפשוטה. זה לא מפתיע: לטלפונים חכמים יש יכולות צילום שמשתוות לאלו של המצלמות ואף עולות עליהן לעיתים - והם מאפשרים לכם לערוך את התמונה, לשתף אותה ולהעלות לרשת מיידית. בנוסף, הסמארטפון דק וקל מכל מצלמה קומפקטית - ותמיד נמצא בכיס.

Galaxy Camera GC-100 של סמסונג היא ניסיון להמציא מחדש את אותן מצלמות כיס, ברוח עידן מערכות ההפעלה הסלולריות. לא מדובר בסתם מצלמה באיכות 16.2 מגה-פיקסל וזום אופטי של 21X.

 

במצלמה זו תמצאו מעבד בן ארבע ליבות, נפח אכסון של 8 גיגה-בייט, מסך מגע 4.8 אינץ', קישוריות WiFi ואינטרנט סלולרי (רוכשים בישראל אף יקבלו כרטיס סים עם חבילת גלישה חודשית בנפח 2 גיגה-בייט במתנה לשנה). האם זהו מוצר שיחנוך טרנד חדש בדומה למכשיר ה-Note, או מוצר נישה זניח?

 


 

עיצוב ומבנה: לא יוצאת בקלות מהכיס

 

המצלמות הביתיות הסטנדרטיות כיום הן יצורים קלים וקטני מידות. את המצלמות החדשות ביותר ניתן להסתיר בתוך כף יד, או להשחיל לכיס ולא נודע כי באו אל קרבו. לא זה המצב עם מצלמת הגלקסי; היא גדולה, לא בגובה וברוחב שם ממדיה הם כממדי סמארטפון, אלא בעובי: 1.9 סנטימטר הופכים אותה לייצור עבה במיוחד.

 

רק גוף המצלמה עצמו, ללא הבליטה של העדשה, עבה משמעותית מכל סמארטפון שתמצאו, אפילו יותר מהאייפון 4s שלא מצטיין בדקיקותו. המצלמה גם כבדה משמעותית ממצלמת הכיס הממוצעת.

 

נאה ואלגנטית - אך כבדה. גלקסי Camera נאה ואלגנטית - אך כבדה. גלקסי Camera צילום: עמית שעל

 

נתונים אלו מהווים מכשול משמעותי בדרכה של המצלמה. היא מגושמת, כבדה ולא נוחה לאחיזה. בהתחשב בכך שמדובר בגאדג'ט שאמור לשהות בכיסכם ולהישלף בהתראה של רגע, או סתם להיתלות על פרק כף היד בעת טיול, מדובר בחיסרון משמעותי שפוגע לדעתי באפשרות הצלחתה בקרב הציבור הרחב.

 

מה עושה את מצלמת הגלקסי לכה כבדה? כנראה שלא רכיביה האלקטרוניים; סמסונג הוכיחה ב-S3 וב-Note 2 שביכולתה לייצר מכשירים מגודלים וקלילי משקל. במקרה של מצלמת הגלקסי, סט העדשות והמנועים שלהן הוא שהפך אותה לכבדה ומסורבלת.

 

איכות תמונה: מרשימה, אך לא יוצאת דופן

 

איכות התמונות גבוהה משמעותית ממה שתמצאו במצלמת סמארטפון. Galaxy Camera יודעת להפיק תמונות חדות ואיכותיות הן בצילומי חוץ והן בצילומי מאקרו ביתיים ושיעור הזום הגבוה שלה שימושי ומציג תוצאות נאות. אין ספק שהמשתמש הממוצע לא יתאכזב מאיכות התמונות שלה.

 

האיכות סטנדרטית, אך המסך עצמו מקנה יתרון האיכות סטנדרטית, אך המסך עצמו מקנה יתרון צילום: עמית שעל

 

לא צריך אפילו להוריד את התמונות למחשב כדי להעריך אותן: המסך הגדול והמרשים מאפשר לעשות זאת על גבי המצלמה עצמה ולזהות מיד האם התוצאה היא מוצלחת, או סתם נראית סבירה. לרוב המצלמות הקומפקטיות יש מסך קטן מכדי להעריך את איכות התמונה - וכאן מציגה מצלמת הגלקסי יתרון חשוב. עם זאת, איכות התמונות אינה יוצאת דופן או בולטת על פני זו של מצלמות מקבילות.

 

ביצועים: מתניעה לאט, נוסעת במהירות

 

ההפעלה הראשונה של המצלמה לוקחת זמן רב, כמו להדליק סמארטפון. אבל אח"כ היא יכולה להיכנס ולצאת ממצב המתנה תוך חלקיק שנייה. המסך הראשון שתקבלו לא יבדיל אותה רבות ממצלמה רגילה: תצוגה מרשימה של מה שנקלט בעין העדשה. כאן המצלמה פועלת באופן סטנדרטי למדי.

 

לחיצה על כפתור הצילום מספקת תגובה כמעט מידית. בצד הימני ניתן לשחק עם הגדרות הצילום ולבחור בין הגדרות אוטומטיות, הגדרות חכמות המאפשרות להגדיר את סוג הצילום (פנים, לילה, שקיעה ועוד) או מצב הגדרה ידנית שמאפשר למשתמשים מתקדמים יותר לשחק עם נתוני פריים (חשיפה, בהירות, איזון לובן, רגישויות, עדיפות צמצם/תריס ועוד).

 

למצלמה 17 תוכניות צילום ביניהן הצגת חמשת הפריימים האחרונים בתמונה כדי לבחור את הטוב מביניהם – שימושי לתצלומים קבוצתיים, מיזוג תמונות בחשיפות שונות לקבלת טווח דינמי רחב יותר ועוד. יש לה מהירות סרט של עד 3,200 ISO וייצוב תמונה אופטי שנועד לצמצם גרעון בזום גדול (23-481 מ"מ) ועושה מלאכתו נאמנה. לא חשתי בשאטר לג או בהשתהויות בולטות אחרות.

 

ממשק צילום: נוח וידידותי במיוחד

 

אייקון בפינה הימנית תחתונה מוביל לגלריית התמונות, שהודות למסך המגע הדפדוף בה קל ומהנה. בעת צפייה בתמונה, ניתן לבחור מהפינה הימנית עליונה באייקון התפריט, ומשם לזכות בגישה לשלל פעולות שניתן לבצע בתמונה: עריכה, שינוי שם, שיתוף, הדפסה, תיוג פנים, סיבוב לימין או לשמאל ועוד. יכולות עריכת התמונה מוצלחות מאוד ומאפשר חיתוך, שינוי גודל, משחקי גוונים, אשף תיקונים, הדבקת אלמנטים, הוספת מסגרות ועוד - והכול באמצעות ממשק פשוט וידידותי.

 

בסך הכול, ממשק המשתמש טוב מאוד; מי שרוצה רק לצלם לא צריך לעשות הרבה פרט ללחוץ על הכפתור, ומשתמשים מתקדמים יותר לא יתקשו למצוא את ההגדרות שמעניינות אותם לנווט ביניהן.

 

במקומות הנחוצים - למשל, בעת בחירת הגדרות צילום חכמות - יופיעו הסברים קצרים וענייניים על התכונה הרלוונטית. בהשוואה לכמה מהממשקים העמוסים שיצא לי להיתקל בהם במצלמות כיס אחרות, מדובר בפשטות מבורכת ששמה את הצילום במרכז.

 

ממשק אנדרואיד: כיף וחלק

 

ברגע שלוחצים על אייקון הבית בפינה השמאלית העליונה, המצלמה משנה את עורה והופכת למכשיר אנדרואיד 4.1 לכל דבר ועניין, עם אפליקציות, ווידג'טים, חיפוש בגוגל, דפדפן, מייל ועוד. הממשק זהה לשל סמארטפוני החברה ונשען על TouchWiz.

 

מצלמדרואיד 4.1 מצלמדרואיד 4.1 צילום: עמית שעל

 

המעבד החזק של המצלמה מאפשר למערכת ההפעלה להגיב במהירות לפעולות השונות - והעבודה איתה מתנהלת בקלילות. תכונות הסמארטפון משדרגות באופן מורגש את חוויית הצילום: אחרי התחברות לכל החשבונות הרלוונטיים (פייסבוק, ג'ימייל, אינסטגרם ועוד), ניתן לשתף תמונות ישירות מהגלריה או מהאפליקציות. בנוסף, ניתן לסנכרן את גלריית התמונות עם שירותים דוגמת דרופבוקס, וכך לגבות אותם אוטומטית כל פעם שהמצלמה מחוברת לרשת.

 

סיכום: סליחה, ראיתם את קהל היעד שלי?

 

סמסונג יצרה מצלמה במובנים רבים מצלמה מוצלחת לעידן המובייל, שמצליחה לשלב בין יכולות הניהול והקישוריות של הטאבלט והסמארטפון ליכולות הצילום של מצלמה ייעודית. עם זאת, מידותיה פוגמות משמעותית בנוחות השימוש בה - ואת העייפות ביד תרגישו כבר אחרי דקות מעטות.

 

הבעיה של מצלמת הגלקסי היא שהיא מפסידה בשלוש קטגוריות המוצר בהן מתכננת סמסונג שתתחרה: היא כבדה ויקרה משמעותית ממצלמה קומפקטית; היא מסורבלת לאין שיעור ממצלמת הסמארטפון שלכם; היא נופלת ביכולותיה ממצלמות הסופר-זום (דמויות SLR).

 

בעיה נוספת היא שלא ברור מי קהל היעד שלה: משתמשים רגילים? רובם ככל הנראה יסתפק במצלמת הסמארטפון. חובבי צילום? במחיר ה-Galaxy Camera, יוכלו לרכוש להם מצלמת סופר-זום עם הגדלה של פי 40 ויותר, ייצוב תמונה עדיף ותכונות נוספות. צלמים מקצועיים? המצלמה איכותית אמנם, אך לא מגרדת את הרמה שהם רגילים אליה ממצלמות DSLR למיניהן.

 

לו היתה המצלמה קלה יותר, זולה יותר ומגושמת פחות, היתה יכולה לזכות להצלחה רבה. במיוחד לו היה ניתן לבצע דרכה גם שיחות טלפון (דרך אזניית בלוטות', למשל). אבל אז, היה זה סמארטפון עם מצלמה ולא להיפך (בדומה לנוקיה PureView 808).

 

מצלמת הגלקסי, למרות יכולותיה המהנות, לא מצטיירת כעתיד מצלמות הכיס. לכל היותר, מדובר בשלב ביניים נוסף לקראת העתיד הקרב ובא, בו מצלמות הסמארטפונים יציגו יכולות זהות לשל המצלמות הקומפקטיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x