נוקיה-סימנס כבר לא: נוקיה רכשה את המיזם המשותף
יצרנית הטלפונים הפינית השתלטה על חלקה של סימנס בחברת ציוד התקשורת המשותפת נוקיה-סימנס. שווי העסקה עומד על 2.2 מיליארד יורו, מתוכם 500 מיליון יורו ינתנו בהלוואה שתפרע בעוד כשנה. לא אמורים להתבצע שינויים נוספים בכוח האדם
- מה יקרה כשאיש הפלדה ייתן לך אגרוף?
- מופע מתוכנן ומתוכנת: פט שופ בויז בישראל
- נוקיה נפרדת מסימביאן, הפעם באופן סופי
בניגוד לעסקי ייצור מכשירי הסלולר של נוקיה, שגררו אותה להפסד של 196 מליון דולר ברבעון הראשון של 2013, נוקיה-סימנס הפכה ב-2012 למיזם רווחי שסיים את אותו הרבעון ברווח של 1.2 מיליארד דולר, ואת הרבעון שלפניו ברווח של 1.56 מיליארד.
בתחילת דרכה התקשתה חברת הבת להתרומם, ועד השנה שעברה נוקיה וסימנס אף חיפשו לה קונה. בחודש שעבר נחשף כי מיקרוסופט ניסתה לרכוש את נוקיה במהלך החודשים האחרונים, אך המו"מ נתקע והעסקה לא יצאה לפועל. לאחר רכישת נוקיה-סימנס נטוורקס, מעריכים בבלומברג, יהיה קשה יותר לחברות אחרות לנסות להשתלט על יצרנית מכשירי הסלולר הפינית, מאחר ומחיר החברה יעלה עוד יותר.
אבל המגעים לא צלחו, ולבסוף, לאחר צעדיי התייעלות שכללו פיטוריי 17 אלף עובדים וגם סגירת המרכז שלה בישראל, תוצאותיה העסקיות של נוקיה-סימנס התחילו להשתפר. הכנסות החברה ב-2012 הסתכמו ב-17.4 מיליארד דולר.
נוקיה לא מוותרת על שוק הטלקום
"עם הפוקוס האסטרטגי שלה וההנהלה החזקה, נוקיה-סימנס נטוורקס שיפרה את הביצועים הפיננסיים והתפעוליים שלה, וביססה מעמד מוביל בתחום ה-LTE, שמהווה הזדמנות צמיחה אטרקטיבית. נוקיה מרוצה מהתפתחויות אלה ומתכננת להמשיך לתמוך במאמצעים אלו כדי ליצור ערך רב יותר לבעלי המניות", אמר מנכ"ל ונשיא נוקיה סטפן אלופ על העסקה.
"בעסקה הזו נוקיה קנתה לעצמה עתיד, לא משנה מה קורה בשווקי הסמארטפונים והטלפונים הסלולריים הבסיסיים", אמר על העסקה האנליסט פייר פרגו מחברת סנפורד ברנסטיין. בעקבות העסקה, זינקו שעריי המניות של שתי החברות - מניית נוקיה בבורסת הלסינקי עלתה ב-10%, ואילו מניית סימנס בבורסת פרנקפורט טיפסה ב-2.4%.
בשעה שנוקיה מעוניינת בתזרים המזומנים הבריא של נוקיה-סימנס שישפר את מאזניה הבעייתיים, סימנס העדיפה להפטר מחלקה בחברה במטרה להתרכז בציוד לענפי האנרגיה, הרפואה והתשתיות העירוניות. סימנס ניסתה למצוא קונה לחלקה בחברה כבר מתחילת השנה, במטרה לסיים את 2013 עם רווח גדול יותר וליישר קו עם רמת הרווחיות של המתחרות ג'נרל אלקטריק ו-ABB. זאת לאחר שנאלצה לקצץ את תחזית הרווחיות שלה ארבע פעמים במהלך שש השנים האחרונות.
זהו לא המיזם המשותף הראשון מסוגו שמתפרק. לפני כשלוש שנים, סוני בחרה לרכוש את חלקה של אריקסון בחברת הבת סוני-אריקסון.