קונדואיט מצאה מסלול עוקף להנפקת חטיבת סרגלי הכלים
חברת התוכנה הישראלית פריון, הנסחרת בת"א ובנאסד"ק, תתמזג עם פעילות סרגלי הכלים של קונדואיט בתמורה ל־85% ממניותיה. המהלך יאפשר לקונדואיט להתפצל לשתי חברות, להימנע מהליך הנפקה סבוך ולשמור על קופת המזומנים שלה
חברת התוכנה הישראלית פריון תמזג לתוכה את חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט הישראלית לפי שווי של כ־820 מיליון דולר בהליך של מיזוג הפוך, כך נודע ל"כלכליסט". פריון, לשעבר אינקרדימייל, תנפיק לבעלי המניות של קונדואיט כ־85% ממניותיה, וכך תתמזג עם חברת הסרגלים של קונדואיט, המנוהלת בידי ג'וש וויין.
- קונדואיט מתפצלת וממזגת את חטיבת הסרגלים עם פריון
- קונדואיט תשלם חצי מיליון דולר על גריפת רווחים שלא כדין
- מכה לתעשיית סרגלי הדפדפן: גוגל תבטל את ההתקנה האוטומטית
לבעלי המניות של פריון, שנסחרת כיום בכ־146 מיליון דולר, יישארו 15% מהחברה הממוזגת, ששווייה הכולל יהיה כמעט מיליארד דולר. כך מצליחה חטיבת הסרגלים של קונדואיט להיכנס בדלת האחורית למסחר בנאסד"ק ובתל אביב.
עם זאת, מדובר באובדן שווי עבור החברה, שלאחרונה טענה בפרסומים רשמיים כי שווייה 1.5 מיליארד דולר. העסקה, שנרקמת בימים אלה, תתרחש כולה במניות וללא העברת מזומנים. נוסף על כך, היא משמרת את קופת המזומנים של קונדואיט בידיה לצורך ניהול פעילות המובייל והדפדפן החדש שלה.
העסקה צפויה להיות שיאו של תהליך פיצול ממושך בקונדואיט, שנחשבת חברת האינטרנט הגדולה ביותר בישראל. אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי קונדואיט מתכוונת להתפצל לשתי חברות. האחת תרכז את פעילות סרגלי הכלים למחשבים אישיים, תחום שנחשב למכונת המזומנים של החברה ומנוהל בידי ג'וש וויין. החברה השנייה תכלול את תחום מיזמי הסטארט־אפ של החברה, שעדיין אינה רווחית, וינהל אותה מנכ"ל קונדואיט רונן שילה. ל"כלכליסט" נודע כי מנהלי קונדואיט ביקשו למכור את חטיבת הסרגלים ואף שכרו לשם כך בנקאי השקעות. לבסוף עלה הרעיון להנפיק את החטיבה באמצעות מיזוג הפוך.
שילה בחר לפצל את קונדואיט במטרה לנהל את החברה החדשה במתכונת של סטארט־אפ. הוא חזר ואמר בשנים האחרונות כי לא ינפיק אותה בבורסה. בשנה שעברה הוא כתב לבלוג הפופולרי טק־קראנץ': "הליכה לשווקים הציבוריים איננה מטרה שעומדת לנגד עינינו. בכנות, אני לא יכול לחשוב על דבר גרוע יותר מאשר הסחות הדעת והפשרות האסטרטגיות שעליך לעשות למען האופקים קצרי הטווח של בעלי המניות והאנליסטים".
שילה ושני המייסדים האחרים, דרור ארז וגבי בילצ'יק, בהחלט נהנו מפעילותה הפרטית של קונדואיט: לפי הערכות הם קיבלו כ־50 מיליון דולר במשותף בעת חלוקת הדיבידנדים לבעלי המניות בשנה שעברה.
אילו קונדואיט רצתה לצאת להנפקה כחברה עצמאית היא היתה נתקלת בקשיים. המכשול הראשון נובע מהנסיגה היחסית של שוק סרגלי הכלים בשנה האחרונה. כמו כן, עיקר הכנסותיה של קונדואיט נסמכים על הסכם של מאות מיליוני דולרים עם לקוח אחד בארה"ב - מנוע החיפוש בינג של מיקרוסופט. בשאר העולם משווקת קונדואיט את מנוע החיפוש של גוגל, אך המחירים שמשלמת גוגל ירדו משמעותית בשנה האחרונה. גם התחרות בתחום מצד ענקיות תוכנה חינמיות אחרות כמו בבילון ו־AVG - התגברה מאוד בשנים האחרונות.
פריון ומשקיעיה אהבו את רעיון המיזוג: אתמול עלתה מנייתה בכ־13% בבורסה בתל אביב. עם זאת, החברה סירבה להגיב לעיתונות ולא שחררה דיווח לבורסה. עבור פריון מדובר בעסקה משתלמת; חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט נחשבת לאחת הרווחיות בשוק בזכות רווח תפעולי תזרימי (EBITDA) של כ־70–80 מיליון דולר בשנה. פלטפורמת הסרגלים לדפדפן של קונדואיט נחשבת גם לערוץ הפצה משמעותי עבור תוכנות חינמיות. כספקית תוכנות חינמיות המתבססות על הכנסות ממנועי חיפוש תסתייע פריון בטכנולוגיה זו.
מקונדואיט נמסר בתגובה: "החברה נוקטת בימים אלה מהלך לפיצול החברה לשתי יישויות עסקיות במטרה למקסם את הפעילות העסקית בכל אחת מישויות אלה".
מפריון לא נמסרה תגובה.