אלווריון על פי תהום; ההחלטה על כינוס נכסיה תתקבל ביום ב'
החברה הישראלית חייבת לסיליקון ואלי בנק 3.2 מיליון דולר, אשר לטענת הנהלתו אין ביכולתה להחזיר. בימים הקרובים צפוי דירקטוריון אלווריון להתכנס ולהחליט על הקפאת פעילותה העסקית של החברה
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין דחה את קבלת ההחלטה בענין כינוס נכסי אלווריון ליום ב' הקרוב. ההחלטה התקבלה לאחר שהבוקר (ה') הגישה בנק הלוואות הטכנולוגיה סיליקון ואלי בנק בקשה לכינוס נכסי החברה.
לפי הבקשה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין שמואל גלינקא וענבל רז ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל, אלווריון חייבת לסיליקון ואלי בנק סכום של 3.2 מיליון דולר ולטענת הבנק היא חדלת פרעון ואינה מסוגלת להחזיר את חובותיה.
השופט אורנשטיין אמר כי אין בכוונתו לקבל את ההחלטה על הכינוס במעמד נציגי סיליקון ואלי בנק בלבד, אך אישר מתן צו האוסר על ביצוע פעולות שונות בנכסי החברות והשעבודים.
בבקשת הכינוס שהגיש הבנק הבוקר נכתב: "הבנק המתין בסבלנות והעניק לחברות הזדמנויות רבות לפרעון החוב, על אף שהיה רשאי לבקש את אכיפת השבתו במועדים מוקדמים יותר". לטענת הבנק, משיחות שערך עם נציגי אלווריון וחברת הבת וויביון, מתעתד דירקטוריון אלווריון להתכנס בימים הקרובים בכדי להחליט על הפסקת פעילותה העסקית של החברה.
חובות גם למס ההכנסה
מאז הפרסום הבוקר על בקשת הפירוק מצד SVB ירדה מנייתה של אלווריון בכ- 34%. לפני מספר שעות העבירה דיווח לבורסה בו היא מאשרת את דבר הגשת הבקשה. אלווריון טוענת שהיא בוחנת את ההשלכות המשפטיות של הבקשה.
סיליקון ואלי בנק ביקש למנות את רו"ח יואב כפיר ממשרד ואר מנג'מנט לכונס הנכסים. עוד מציינת הבקשה כי מלבד החוב לסיליקון ואלי בנק, לאלווריון חוב של למעלה מ-200 אלף דולר למס הכנסה, ולטענתו אין לאלווריון איך לשלם חובות אלה. "נוכח מצבה של אלווריון, פנו נציגיה אל סיליקון ואלי בנק בבקשה למימון נוסף, אולם נוכח מצבה של אלווריון הודיע הבנק כי אינו יכול לאשר העמדת מימון שכזה".
אלווריון נכנסה בשנים האחרונות למשבר בעקבות החלטתן של מפעילות סלולריות גדולות לאמץ את תקן התקשורת LTE המתחרה לתקן ה WiMax בו תמכה. בסופו של דבר מכרה אלוורין את פעילותה לטלרד תמורת 12 מיליון דולר. בשנים האחרונות פיטרה מאות עובדים, מכרה חלק מהפטנטים שברשותה, ולאחרונה ניסתה לגייס השקעות נוספות מקרן יורקוויל וכלל חיתום. בחודש שעבר התמקמה בראש העין במטרה לחסוך בהוצאותיה, לאחר 12 שנה ברציפות שבהן פעלה ברמת החייל בתל אביב. מחיר המנייה של החברה במסחר בנאסד"ק עומד כיום על דולר אחד, בעוד שבשנת 2007 עמד מחירה על 14.5 דולר. מחיר המניה בשיא עמד על 16.7 דולר בשנת 2004.