פנסוניק הורשעה בקשירת קשר לתיאום מחירי סוללות ללפטופים
החברה, ביחד עם סאניו - חברה בת שלה ו-LG Chem, הואשמו ע"י ה-FBI בתיאום מחירי סוללות ליתיום למחשבים ניידים וחלקי חילוף לכלי רכב. החברות ישלמו קנסות שמסתכמים ב-56.5 מיליון דולר
- נעילה מעורבת באסיה; פנסוניק זינקה ב-17% לשיא של 32 שנה
- סוני ופנסוניק ירדו לזבל - וסמסונג טיפסה לשיא
- שריפות במפעלי פנסוניק וטויוטה בסין על רקע הסלמת המתיחות עם יפן
סאניו תשלם קנס של 10.7 מליון דולר על חלקה בפרשה - תיאום מחירים בענף הסוללות, ופנסוניק תשלם 45.8 מליון דולר על תיאום המחירים בענף חלקי החילוף לרכב. חברה נוספת המעורבת בפרשה היא LG Chem, שלקחה חלק בקונספירציית מחירי הסוללות ותשלם קנס של כמיליון דולר.
תיאום המחירים התבצע בין אפריל 2007 לספטמבר 2008, וכלל סוללות ליתיום-יון צילינדריות למחשבים ניידים. בפרשה מעורבות חברות נוספות שזהותן טרם נחשפה. שלוש החברות הודו כי קיימו פגישות שכללו משתתפים נוספים ובהן נקבעו מחירים מוסכמים למוצרים המדוברים, בניגוד לחוק האמריקני, באופן שייקר את העלויות לצרכנים.
האשמה: ניפוח מחירי מחשבים ומכוניות
החברות הורשעו בהפרה של "חוק שרמן", שמאפשר להטיל על תאגידים קנס של עד 100 מיליון דולר, או כפול מהנזק שנגרם לצרכנים או מהרווח הלא חוקי שהופק באמצעות הקונספירציה. "ה-FBI ימשיך להגן על הצרכנים האמריקנים מפני שחיתות תאגידית, דוגמת המעשים של פנסוניק, סאניו ו-LG Chem שגרמו לניפוח מחירי מחשבים ניידים ומכוניות הנרכשות בארה"ב", נמסר מה-FBI, שהיה אחראי לחקירה שהובילה להרשעה. החברות המעורבות נמנעו מלהגיב לפרסומים.
בפרשת תיאום המחירים בענף חלקי החילוף לרכב, הודתה פנסוניק בתיאום מחירים של מתגים שונים שנמכרו לטויוטה. הפרשה התנהלה מ-2003 ועד 2010, אבל טרם התפרסם מי היו החברות הנוספות שלקחו חלק בקשירת הקשר. הקונספירצייה כולה מקיפה 11 חברות ו-15 בכירים שישלמו קנסות בהיקף כולל של 874 מליון דולר, כאשר 12 מהבכירים שהורשעו צפויים לעונשי מאסר וקנסות אישיים.