סוף עידן: מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר, יפרוש מתפקידו בתוך 12 חודשים
כך הודיעה היום ענקית התוכנה. באלמר צפוי להישאר בתפקיד עד להשלמת ההליך של מציאת יורש. "אף פעם אין זמן מושלם לסוג כזה של מעבר, אבל עכשיו זה הזמן הנכון", אמר באלמר
- מיקרוסופט נולדת מחדש: החלה שינוי ארגוני נרחב
- שכר מנכ"לים בהייטק: ג'ף בזוס, לארי פייג' וסטיב באלמר בתחתית הרשימה
- באלמר: "ישראל היא מרכז הטכנולוגיה הגדול בעולם אחרי ארה"ב"
"אף פעם אין זמן מושלם לסוג כזה של מעבר, אבל עכשיו זה הזמן הנכון", אמר באלמר בהודעה לעיתונות. “השקנו אסטרטגיה חדש עם ארגון חדש ויש לנו הנהלה בכירה מדהימה. התכנון המקורי שלי בנוגע לתזמון היה גורם לכך שהפרישה תתבצע באמצע המעבר של החברה לחברת חומרה ושירותי. אנחנו צריכים מנכ"ל שיהיה כאן בטווח הארוך בשביל הכיוון החדש הזה".
דירקטוריון מיקרוסופט מינה ועדה מיוחדת, בה חבר גם מייסד ויו"ר החברה ביל גייטס, על מנת לנהל את תהליך איתור המנכ"ל החדש. “יש לנו מזל שסטיב יישאר בתפקידו עד שהמנכ"ל החדש יתחיל לפעול, אמר גייטס. “בתור חבר בוועדת תכנון הירושה, אני מתכוון לעבוד בצמוד לחברי הדיקטוריון על מנת למצוא מנכ"ל חדש ונהדר".
יו"ר הוועדה המיוחדת, ג'ון תומפסון, הוסיף: “הדירקטוריון מחויב למעבר יעיל של מיקרוסופט לחברת שירותים ומכשירים מצליחה. אנחנו ממוקדים בבחירות מנכ"ל חדש שיעבור עם ההנהלה הבכירה של החברה כדי למפות את עתידה בסביבה תחרותית מאוד”.
מניית החברה ביצעה זינוק מרשים של כ-9% עם פרסום ההודעה.
העובד ה-30 של מיקרוסופט
באלמר, בן 57 הצטרף למיקרוסופט ב-1980, בראשית דרכה של החברה, אחרי שפרש לשם כך מלימודי תואר שני במנהל עסקים. הוא היה העובד ה-30 בחברה, והמנהל העסקי הראשון שלה. בשני העשורים הבאים עמד באלמר בראש חטיבות שונות במיקרוסופט, ובהן תפעול ופיתוח מערכות הפעלה. הוא מונה למנכ"ל בינואר 2000, עם פרישתו של ביל גייטס מהתפקיד.
תחת הנהגתו, הצליחה מיקרוסופט לשמר את עמדתה הדומיננטית בתחום מערכות ההפעלה למחשבים אישיים, וזאת למרות כמה כישלונות מביכים דוגמת ווינדוס ויסטה. החברה גם הצליחה להפוך לגורם משמעותי בעולם הגיימינג, עם השקת קונסולת אקסבוקס המצליחה ב-2001.
ואולם, באלמר גם אחראי במידה רבה לכך שמיקרוסופט פספסה את מהפכת המובייל שהחלה ב-2007 עם השקת האייפון, אליו הוא התייחס בזלזול. בשלוש השנים האחרונות ביצעה מיקרוסופט בהנהגת באלמר מספר מהלכים משמעותיים בניסיון להתמודד עם פספוס זה, ובראשם השקת מערכת ההפעלה למובייל, ווינדוס פון, והשקת ווינדוס 8, שאמורה להביא את מערכת ההפעלה של החברה לעידן הטאבלטים.
המהלך הראשון מתחיל לשאת פירות משמעותיים רק לאחרונה, והחברה עדיין נמצאת בפיגור עצום בשוק הסמארטפונים לעומת אפל ואנדרואיד. ווינדוס 8, מנגד, נחשבת במובנים רבים לכישלון ובוודאי שעוד לא הצליחה לבסס לעצמה נוכחות משמעותית בשוק הטאבלטים והמחשבים, מהלך שלא מן הנמנע שהיה בין הגורמים לפרישה.
הנפיל האחרון
באלמר מייצג את הדמות הבכירה האחרונה מדור נפילי ההיי-טק של סוף שנות ה-70 ותחילת שנות ה-80, שעדיין החזיקה בתפקיד פעיל משמעותי בעמק הסיליקון. דור זה, שהדמויות שמזוהות איתו יותר מכל הינם סטיב ג'ובס וביל גייטס, הוביל במו ידיו את מהפכת המחשוב האישי ואחראי במידה רבה לאופן שבו אנו משתמשים במחשבים גם כיום.
עם עזיבתו, בראש מרבית חברות הטכנולוגיה המשפיעות ביותר בעמק הסיליקון – גוגל, פייסבוק וטוויטר הן הבולטות שבהם - עומדים כעת מייסדים ומנכ"לים צעירים שהחלו את דרכם בתחום בשנות ה-90 לכל המוקדם.
באלמר לא יקבל חבילת פרישה או פיצויים בעקבות עזיבתו, אבל הוא עדיין יישאר אחד האנשים העשירים בעולם. באלמר מחזיק ביותר מ-333 מיליון מניות מיקרוסופט. הונו האישי של באלמר נאמר בכ-16 מיליארד דולר. יותר מ-71% מהונו של באלמר נגזר ממניות מיקרוסופט, ואילו השאר הוא כתוצאה ממדיבידנדים שקיבל במיקרוסופט.
מגזין "פורבס" דירג את באלמר במקום ה-22 בקרב עשירי אמריקה, ובמקום ה-51 בקרב עשירי העולם.