קוואלקום חשפה שעון חכם ושיתוף פעולה עם פריימסנס הישראלית
שעון ה-TOQ מסוגל להפעיל אפליקציות, לשלוט בסמארטפוני אנדרואיד ולפעול חמישה ימים ללא טעינה. במרכז שיתוף הפעולה בין קוואלקום ופריימסנס עומדת טכנולוגיית צילום 3D שהופכת עצמים אמיתיים לאלמנטים במשחקים ואפליקציות
TOQ: תצוגה ברורה, מסך יעיל במיוחד
השעון החכם יכול לשרוד חמישה ימים ללא טעינה ולהציג צבעים חדים באור השמש. הוא כולל מסך מגע זעיר עם תצוגת OLED מיוחדת ומציג אפליקציות של שיחות נכנסות ויוצאות, נגן שמע, מזג אוויר, יומן, ווטסאפ ועוד.
ג'ייקובס טען כי זהו השעון החכם היחיד בעולם בעל תצוגה קריאה וברורה גם תחת אור השמש. התצוגה המבוססת על טכנלוגיית הצבע Mirasol, שדומה ל-e-ink והיא חסכונית במיוחד. קוואלקום לא מתכננת להשיק שעון כקטגוריה נפרדת אלא כהרחבה לטלפון האישי ואין בכוונתה להדחף לשוק המוצרים לצרכן הסופי.
רוב שנדהוק, סגן נשיא לתחום החדשנות בחברה, אמר במסיבת עיתונאים שנערכה מיד לאחר ההכרזה, כי אין בכוונת קוואלקום לתמוך בגרסאות נוספות של המוצר. ככל הנראה, הכוונה היא להשתמש ב-TOQ בתור מדגים טכנולוגיות למסכי Mirasol.
טכנולוגיה נוספת שמשווקת קוואלקום באמצעות השעון החכם הוא ה WiPower, טכנולוגיית הטעינה האלחוטית המתחרה לפאוורמט הישראלית ולתקן ה-PMA שלה. השעון החכם של קוואלקום, יחד עם סט אוזניות המגיע יחד עמו, נטענים בתוך אריזה מיוחדת באופן אלחוטי, על ידי הנחתם על גבי משטח הטעינה שבצד האריזה.
בשלב זה משיקה קוואלקום את השעון לטלפונים מבוססי אנדרואיד בלבד. השעונים יימכרו בכשלוש מאות דולר לקראת סוף השנה וייוצרו בכמות מוגבלת של עשרות אלפי יחידות.
פריימסנס קאפרי: להכניס עצמים אמיתיים לטלפון
המצלמות של פריימסנס יוסיפו שכבת תלת ממד שתסייע בזיהוי עצמים במרחב ויסייעו בשיווק פלטפורמת הפיתוח של קוואלקום לאפליקציות מציאות רבודה, Vuforia. קוד התוכנה המשולב עם מצלמות הקפרי של פריימסנס יושק בסתיו הקרוב.
הזווית הישראלית לא מסתיימת בשיווק המשותף של קוואלקום ופריימסנס. את פלטפורמת ה- Vuforia מפתחים מהנדסי מרכז הפיתוח של קוואלקום בבית שמש המבוסס על רכישת אייסקוט הישראלית. מהנדסי אייסקוט פיתחו עבור Vuforia טכנולוגיות של מחשוב ענן ותקשורת רחבת פס, בכלל זה טכנולוגיות של שילוב רשתות חברתיות ברשתות תקשורת.
ג'ייקובס אמר שכיום 5,500 אפליקציות מציאות רבודה מבוססות על הוופוריה של קוואלקום (ארבע מכל חמש אפליקציות בשוק). על הבמה הוצגה הדגמה של הטכנולוגיה של קוואלקום עם המצלמה של פריימסנס שהוצבה על גבי טאבלט אקספריה Z. המצלמה סרקה שלושה אובייקטים שהונחו על גבי שולחן: אגרטל ושתי קופסאות.
לאחר הסריקה הומרו הצורות הגאומטריות למשטח וירטואלי עליו נעו דמויות במשחק מחשב. הקופסאות והאגרטלים הפכו למצוקים בתוך יער עבות. Vuforia מאפשרת לא רק לסרוק צורות גאומטריות אלא לזהות פנים או חפצים ולהכניס ייצוג מוכן מראש של הדמות לאפליקציה באמצעות סריקה במצלמה התלת ממדית.
הכתב הוא אורח קוואלקום בארה"ב