לנובו רוצה לרכוש את בלקברי, הקנדים והאמריקאים רועדים מפחד
ממשלת קנדה זקוקה לבלקברי בתור מעסיק גדול במשק המקומי, שהעתקת מפעליו למזרח תגרור אבטלה. לעומתה, חוששת ממשלת ארצות הברית מריגול סיני, שכן משרדי ההגנה והחוץ הם מהלקוחות הגדולים ביותר של יצרנית המובייל
- דיווח: לנובו מקיימת מגעים לרכישת בלקברי
- גוגל, סיסקו ו-SAP במגעים לרכישת בלקברי
- בלקברי: הפסד ענק של 934 מיליון דולר ברבעון וירידה בהכנסות
לפני מספר ימים נוסף שמה של לנובו לרשימת החברות שמתעניינות לכאורה ברכישת בלקברי הכושלת. הדיווחים על כוונתה של לנובו לרכוש את בלקברי הקפיצו לפני כשלושה ימים את מחיר המניה משפל של 8 דולר ל-8.4 כיום. עם זאת, רק ביוני האחרון המניה נסחרה ב-14 דולר, ובתחילת השנה סביב 18 דולר.
בעבר גם נודע כי מייסד בלקברי, מייק לזרידיס, מתכוון להתמודד על רכישת החברה. מאז שהדירקטוריון הודיע על כוונתו למכור את בלקברי עד סוף נובמבר, החברה קיבלה מספר הצעות, וחתמה על מכתב הבנות עם קבוצת משקיעים בראשות בעלת המניות המובילה בחברה.
ארה"ב: חשש מפני גיס חמישי
חברות תקשורת ומחשבים סיניות מתקשות להתמודד עם הרשויות בצפון אמריקה. יצרנית התקשורת חואווי, לדוגמה, הודיעה כי היא תחדל מלפעול בארה"ב לאחר שהקונגרס האמריקאי החל לחקור את התנהלותה והחוזים שברשותה. היא גם ביטלה את שיתוף הפעולה שלה עם חברת האבטחה סימנטק והעבירה את הפעילות שלה למדינות אחרות.
מקורות ממשלתיים אמרו לוול סטריט ג'ורנל שגם הוועדה האמריקאית להשקעות זרות, CFIUS, תדרוש לחקור ולאשר את העסקה לפני שהיא תוכל לצאת לפועל. מאחורי החששות עומדים הפחד האמריקאי מפני ריגול סיני וגם חשיבותה העצומה של בלקברי לממשלה: מכשיריה ושירותיה - במרכזם מערכת שליחת ההודעות המוצפנת שלה BBM - כבר נמצאים בשימוש בלא מעט חברות וממשלות מסביב לעולם.
בעבר, בלקברי הסתבכה משפטית עם לא מעט ממשלות, ובמיוחד בהודו, בריטניה וערב הסעודית, לאחר שסירבה לאפשר להן גישה למערכת שליחת ההודעות.
קנדה: דאגה למשק המקומי
הקנדים, מצידם, מתמקדים בזווית הכלכלית. יתכן שיהיה על לנובו להתחייב שלא לפטר עובדים בקנדה ולהמשיך להשקיע באופן מקומי במחקר ובפיתוח. דובר משרד ראש הממשלה הקנדי הבהיר: "אנחנו מברכים השקעות זרות בקנדה, אבל לא על חשבון הבטחון האסטרטגי שלנו". ראש הממשלה עצמו, סטפן הרפר, אמר כי על בלקברי להיות זהירה במיוחד כי היא חברה חשובה מאוד בעולם אבטחת המידע.
בלקברי מעסיקה אלפי עובדים בקנדה, ונחשבת לאחת החברות המובילות בעולם בהשקעות במחקר. לזרידיס השקיע את רוב הונו מבלקברי במכון המחקר התיאורטי פרמיטר, הנחשב לבין המתקדמים בעולם.
וון ואי מינג, סמנכ"ל הפיננסיים בלנובו, אמר לפני מספר ימים לסוכנות בלומברג: "אנחנו לא נרכוש דבר למען הרכישה. גם אם יש רכישה שנראית הגיוני על פניה, זה לא אומר שבהכרח היא תצא לפועל". החברה לא הגיבה לדיווחים לפיהם היא מתכוונת לרכוש את בלקברי, ולא אישרה את הכוונות. עם זאת, מנכ"ל לנובו אמר בעבר כי החברה מחפשת הזדמנויות לרכישה במערב.