$
סטארט-אפים והון סיכון

"רק 200 אלף ישראלים נהנים מפירות ההייטק והסטארט-אפים"

כך טען ד"ר ליאוניד בקמן, לאור מחקר חדש שיוצג בכנס הורביץ לכלכלה וחברה, אותו עורך בחודש הבא המכון הישראלי לדמוקרטיה. לדבריו, על המדינה לאמץ מודל חדשנות שישפיע על האוכלוסיה כולה ולא רק על גורמים בודדים

מאיר אורבך 08:2127.10.13

"מדינת ישראל צריכה להבין שאם היא רוצה שכל האוכלוסייה תיהנה מפירות החדשנות, היא חייבת להחליט שהיא מדינה של חדשנות ולא רק תעשייה קטנה של חדשנות". כך אמר ראש המכון הישראלי לחדשנות ד"ר ליאוניד בקמן, על ממצאי מחקר שערך המכון שיוצגו בכנס הורביץ לכלכלה וחברה שעורך המכון הישראלי לדמוקרטיה בתחילת נובמבר.

 

לפי עורכי המחקר, ממשלת ישראל צריכה ליישם מודל חדשנות בכל תחומי הפעילות של המשק. לדבריהם, "מדינת הסטארט-אפ" משפיעה על כ־200 אלף איש, בעוד ששאר המדינה אינה נהנית מפרי החדשנות שלה.

 

הייטק (אילוסטרציה) הייטק (אילוסטרציה) צילום: TSMC

 

לצד בקמן חתומים על המחקר בכירים במשק ובהם ד"ר ארנה ברי, סגנית נשיא ב־EMC והמדענית הראשית במשרד הכלכלה לשעבר; דדי פרלמוטר, סגן נשיא אינטל; פרופ' שלמה מור יוסף, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי, ופרופ' חגית מסר־ירון, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה.

 

 

 

 

כדי להרחיב את מעגל החדשנות מציע המחקר לאמץ את החדשנות כחזון ארצי כולל, להפוך את המגזר הציבורי כולו לתומך חדשנות ומעורב בה ולהתחיל בישראל שורה של מקרי מבחן שבהם יכניסו את החדשנות לפעילויות ליבה שונות בתחומים כחינוך, בריאות, ותחבורה. חשיבות רבה רואים כותבי המחקר בשילוב של המגזר הציבורי במערך החדשנות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x