לעשות לייק בלחיצת יד: פייסבוק בוחנת יישומי מחשוב לביש
שעון חכם שהופך לטמגוצ'י שניזון מסטטוסים, מחוות גוף שהופכות ללייקים ושיתופים, פרסום המצב הבריאותי שלכם בפיד ועוד; מפתחים מגוגל, Pebble ואחרות משלבים את שירותי הרשת החברתית בצמידים, שעונים ומשקפיים חכמים
כעת, גם הרשת החברתית פייסבוק מצטרפת לטרנד, אם כי בצורה עקיפה: החברה ערכה לאחרונה האקתון שבמסגרתו הזמינה מפתחים ליצור אפליקציות למכשירי מחשוב לביש המשלבות את שירותיה.
לפי דיווח של אנגאדג'ט, ההאקתון נמשך כשישה שבועות, בשיתוף עם יצרניות מכשירי מחשוב לביש כמו גוגל, Pebble (שמפתחת שעון חכם באותו שם) ו-Jawbone שמפתחת את צמיד UP לניטור מדדי גוף. המפתחים שנבחרו להשתתף התבקשו ליצור יישומים חדשניים למכשירים אלו העושים שימוש בפייסבוק.
“מכשירים לבישים מעניינים אותנו במיוחד כי אנחנו מתחילים לראות הרבה מידע מעניין שזורם מהם בחזרה ל-Open Graph של פייסבוק", אמר לאנגאדג'ט אריק טצאנג, מנהל מוצר בפייסבוק. “אחת השאלות הגדולות בנוגע להם היא איך להמשיך ולהפוך את המכשירים שאנו לובשים לשימושיים יותר".
התוצאה? בין המשונה למפתיע. קבוצת מפתחים אחת שילבה בין השעון החכם Pebble לדגם חיה שהודפס בתלת ממד כדי ליצור מעין טמאגוצ'י שניזון מפרסום פוסטים בפייסבוק.
זוג מפתחים אחר יצר שירות בשם Pigeon המאפשר לכל משתמשבעל אופניים להיות שליח לעת מצוא. השירות עושה שימוש במשקפיים החכמים Recon Jet על מנת לספק הוראות ניווט בזמן אמת לידע המשלוח, ומעביר את הכספים תמורת המשלוח באמצעות שירות התשלומים של פייסבוק. בהחלט משהו שיכול להפוך לשירות אמיתי, אך לא כזה שתלוי בהכרח במחשוב לביש או אפילו בפייסבוק.
לעשות Poke עם האצבע
מפתחים אחרים ניצלו את חיישני התנועה של ה-Pebble על מנת לתרגם אינטראקציות פיזיות כמו לחיצת יד או פיסט-באמפ לבקשות חברות וסטטוסים בפייסבוק. אפליקציה בשם Check OK מאפשרת למשתמשים עם צמידים דוגמת ה-UP ליצור תמונה כוללת של מצבם הבריאותי תוך ניצול הנתונים שאוסף הצמיד ושילובם עם פרסומים של המשתמש בפייסבוק על מנת לקבוע את מצב רוחו. כן יכולה האפליקציה לבדוק אילו תרופות לוקח המשתמש ולהתריע בפניו ובפני הרופא המטפל במקרה שהיא מזהה תופעות לוואי שליליות. בתגובה יכול הרופא לשנות את מינון התרופות.
אף שברור שפייסבוק לא שוקלת לפתח מכשיר לביש בעצמה, האקתונים מסוג זה ובכלל פעילויות בתחום התוכנה מהווים רכיב חשוב מאוד בדרכם של מכשירים אלו למיינסטרים. חברות כמו גוגל וסמסונג אמנם נותנות ולציבור את הפלטפורמה בדמות המכשירים שהם מפתחות, אבל בלי מפתחים שיראו איך מכשירים אלו יכולים להיות שימושיים בחיי היומיום אין להם סיכוי גבוה לזכות להצלחה.