IBC חתמה עם בינת, GNS ו-icomm על אספקת סיבים אופטיים לעסקים
ההסכם שנחתם מאפשר לחברות להציג את מוצריהן בפורטל של IBC ולהציע את תשתית הסיבים האופטיים ללקוחות. המהלך אמור להוזיל את מוצרי התקשורת לעסקים
בשורה מעניינת לבעלי עסקים, חברת IBC אשר מתפעלת את תשתית הסיבים האופטיים של חברת חשמל, הודיעה היום (ד') כי ארבע חברות חתמו עימה על הסכם שיתוף פעולה. החברות הן: אינטרנט בינת, בינת עסקים, GNS ו-icomm. ארבעת החברות מתמחות באספקת שירותי תקשורת ואינטרנט לעסקים.
- "עם שליש מנתח השוק, מיזם הסיבים יהיה כדאי כלכלית"
- חוזה שלישי למיזם הסיבים: גם רמי לוי חתם על הסכם העקרונות
- מיזם הסיבים חושף מחירים: חיבור 100 מגה סימטרי ב-100 שקל
על פי ההודעה, ההסכם מבוסס על המודל העסקי של Open Services Exchange, אשר ייעודו עידוד חדשנות טכנולוגית ובחירה (חופשית) של הצרכנים באמצעות בניית רשת ניטראלית, הפתוחה לשימושו של כל בעל רישיון לתקשורת בישראל בתנאים שווים.
ההסכם החדש מאפשר את כניסתו של מפעיל התשתית רביעי (כיום רק הוט, בזק וסלקום מספקות שירותי תשתית אינטרנט לעסקים) לשוק העסקי, מה שיאפשר, בשאיפה, הוזלה משמעותית של מחירי התקשורת. חיים בן-חמו, מנכ"ל בינת עסקים מסר כי: "מדובר במהפכה של ממש, המאפשרת לספק לעסקים תקשורת אופטית רחבה מאוד בעלות אטרקטיבית, כמו גם לנהל מרחוק את כל מערך המחשוב והתקשורת של העסק באמצעות פלטפורמות שירות מקצועיות".
גיא נחמיאס, מנכ"ל GNS אמר כי: "טכנולוגיית הסיבים היא בשורה לנו ולשוק התקשורת בכלל. הבשורה נעוצה בהורדת החסם - הן הטכנולוגי והן של המחיר. אני מאמין שבאמצעות טכנולוגיה זו נוכל לקדם ביתר שאת, את שירותי הענן שאנו מספקים ללקוחותינו ולתמוך בהורדת מחירים לצרכן הקצה".
על נקודה אחת הסכימו כולם. ההסכם מהווה בשורה מצויינת לעסקים קטנים שנדרשו עד כה לוותר על שירותי רשת רבים עקב העלויות הכרוכות בכך. דורי ארידור, מנכ"ל icomm התייחס לכך: "הסיבים האופטיים יאפשרו לנו להציע לקוחותינו את שרותי התקשורת המתקדמים ביותר במחירים אטרקטיביים יותר ואף חשוב מכך, להציע את מגוון השירותים המתקדמים של החברה גם לעסקים קטנים יותר שעד כה נמנעו מקבלת שירותים אלה עקב עלויות התשתית הגבוהות שהיו כרוכות בכך".