בדיקת כלכליסט
Asus T100: חבר לספסל הלימודים
המחשב ההיברידי האחרון של החברה הוא בעל איכות תצוגה מאכזבת ועיצוב פחות מרשים משל דגמים קודמים בסדרה. עם זאת, זמן הסוללה שלו ארוך והוא זול, מבוסס על ווינדוס 8.1 ומתאים במיוחד לסטודנטים
ה-T100 של אסוס הוא מכשיר מאוד מסקרן - מחשב היברידי שמריץ את המעבד המתקדם ביותר של אינטל ואת מערכת ההפעלה המלאה של מיקרוסופט. זהו בעצם המכשיר ששתי החברות מבטיחות לנו זה זמן רב - טאבלט ווינדוס 8 זול (בניגוד למכשירי הפרו המתקדמים והיקרים במיוחד), שמריץ חומרה שהיא באמת יעילה ואפקטיבית בדומה למעבדי ARM.
- Dell משיקה את הלפטופ עם המסך החד בעולם
- G Pad 8.3 של LG: יוצאים מהצל של סמסונג
- לנובו YOGA Tablet: קליע הכסף
אסוס בחרה לבנות מוצר שיתאים לקהל רחב במיוחד - מה מחייב להנגיש את מחירו. לשם כך, היה עליה לבצע לא מעט פשרות. התוצאה היא מכשיר שמתאים בעיקר לסטודנטים ומשלב יכולות לפטופ וטאבלט בצורה טובה.
עיצוב ומבנה: טרנספורמר עממי
במיטב המסורת של אסוס, ה-T100 הוא מכשיר היברידי - טאבלט שמגיע עם תחנת עגינה בצורת מקלדת חיצונית. המקלדת גם כוללת את החיבורים של המכשיר וסוללה נוספת, מה שבעצם הופך את הטאבלט ללפטופ קטן לכל דבר.
בניגוד למכשירי הטרנספורמר החזקים יותר של אסוס, ה-T100 נראה פשוט יחסית עם ציפוי פלסטיק זול ורקוע ולא מתכת. יחד עם המקלדת, ה-T100 שוקל כמעט קילו ועוביו 1.5 ס"מ - בהחלט לא האלגנטיות והדקיקות של האולטרה-בוקים שהתרגלנו לראות.
למרות שאיכות הגימור נמוכה, אי אפשר להאשים את אסוס בכך שהתקמצנו בהנדסת האנוש. החיבור בין המקלדת לטאבלט נוח מאוד ולא נראה זול או לא יציב.
בחודשים האחרונים יצא לי לעבוד על לא מעט מכשירי אסוס אחרים כך שהמקלדת של המכשיר הרגישה לי מוכרת, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא די צפופה. ועדיין, בהתחשב בגודל המקלדת זהו מכשיר נוח למדי.
ממשק ומערכת הפעלה: המסך שאהב מקומות סגורים
ל-T100 יש מסך 10.1 אינץ' ברזולוציה של 1,366 על 768 פיקסל. המסך קריא בסביבה בעלת תאורה מאוזנת (כמו כיתת לימוד, למשל) אבל צפוי לתסכל בתאורה בעייתית. זווית הצפייה צרה, הבהירות נמוכה, הצבעים דהויים ואפקט השתקפות המראה של מסך הזכוכית מוקצן יותר מהרגיל. כתוצאה מכך, כמעט בלתי אפשרי לעבוד על ה-T100 תחת תאורה ישירה, אם החלטתם לצאת איתו לשמש.
ה-T100, בדומה למכשירי הסרפס פרו של מיקרוסופט, מריץ את ווינדוס 8.1 המלאה - ולא את ווינדוס RT המיועדת לטאבלטים. היכולת להריץ כל תוכנה על מכשיר קל, קטן וזול היא יתרון עצום על פני כל טאבלט אנדרואיד או אייפד שנמכרים כיום בישראל. עם זאת, הממשק סטנדרטי מאוד לקטגוריה ואין לו תוספות בולטות.
סט השקעים שלו כולל חיבור מיקרו HDMI ושקע USB 3 בגודל מלא. חבל שאסוס לא בחרה להעניק לו שקעי USB נוספים, במיוחד בהתחשב בכך שאין לו שקע RJ45 לחיבור רשת קווית (בכל זאת, מדובר במוצר שהוא גם לפטופ) ובבעיות באנטנת ה-WiFi שלו, עליהן אספר לכם בהמשך.
מולטימדיה ואפליקציות: פחות זה יותר
למרות שמדובר במכשיר של אסוס, שמתגאה בדרך כלל ברמקולים ואיכות שמע נהדרים, ה-T100 והוא מספק צליל שטוח ומעט צורם בטונים גבוהים, עם בס שאינו מורגש במיוחד. רמת הווליום המקסימלית גבוהה, לפחות.
אסוס התקינה על ה-T100 מספר מצומצם מאוד של תוכנות לצד חבילת האופיס ושירותי ווינדוס 8.1 האחרים, בחירה שאני אישית מאוד אוהב: משתמשים לא צריכים ערימה של אפליקציות לא שימושיות שבעיקר מאטות את המחשב. החברה כללה בו גם גישה למרחב אחסון של טרה-בייט במתנה בשרתיה, שלא הצלחנו להפעיל. אולי בשל מגבלות מיקום או זמינות בישראל.
ביצועים וקישוריות: ניצחון לאינטל
אחת הסיבות שרציתי להניח ידי על ה-T100 לביקורת היא שמדובר במכשיר המסחרי הראשון שמשתמש במעבד Bay Trail של אינטל, סדרת מעבדי Atom חדשה שנועדה במיוחד לטאבלטים מתקדמים. הסדרה נועדה לקיים הבטחה ותיקה של אינטל, לפיה תוכל לספק ביצועים מקבילים לשל המתחרה שלה ARM.
בעבר נכשלה החברה, אך ההפעם נראה כי שהצליחה: ה-T100 מכיל מעבד בעל ארבע ליבות במהירות 1.3 גיגה-הרץ שיצליח להתמודד עם כל מטלה בסיסית שתשליכו עליו. לא ניתן היה להבחין בגמגומים בזמן עבודה עם מספר רב של תוכנות וחלונות דפדפן, או הרצת סרטונים באיכות גבוהה. מערכת ההפעלה עולה בתוך פחות מעשר שניות והמעבר בין אפליקציות חלק לחלוטין.
עם זאת, חשוב לזכור שה-T100 הוא עדיין פשרה בין טאבלט ללפטופ; לא תוכלו להריץ עליו משחקים מתקדמים ותובעניים (ב-Skyrim למשל, הוא התקשה לספק יותר מפריימים בודדים לשניה) משום שאין לו את הזיכרון, המעבד הגרפי והמעבד הראשי לכך. נקודה חלשה אחרת היא אנטנת ה-WiFi של ה-T100: טווח זיהוי הרשתות שלה נראה נמוך בצורה מורגשת ביחס למכשירים אחרים בקטגוריה, לרבות מחשבי אסוס שסקרתי בעבר.
סוללה והתחממות: לא שעות, שבועות
התרשמתי לטובה מזמן הסוללה של ה-T100 במצב המתנה; הוא נמדד בשבועות תמימים. זמן העבודה המלא, יחד עם תחנת העגינה והסוללה הכלולה במקלדת, יכול להגיע ל-12 שעות אבל בדרך כלל יעמוד באזור ה-10 שעות - בהחלט מספיק לרוב הצרכים ושווה ערך פחות או יותר למתחרים בשוק. כל זאת, ללא התחממות משמעותית, מלבד אם תנסו להריץ ישומים גרפיים כבדים. במקרים האלו, גוף הפלסטיק של המכשיר מפזר את החום בצורה לא אחידה ולא נעימה כך שכנראה לא תרצו להניח אותו על הברכיים. סיכום
סיכום ואלטרנטיבות: לתלמידים וסטודנטים
זהו ללא ספק מכשיר שיתאים בעיקר לסטודנטים ותלמידים, במיוחד במחיר של 2,088 שקל לגרסה בעלת מרחב אחסון של 32 גיגה-בייט (גרסת 64 גיגה-בייט עולה 2,469 שקל) - כחצי ממחירו של אולטרה-בוק מתקדם או משל טאבלט ווינדוס 8 מלאה מתחרה (כדוגמת מכשירי HP או הסרפס 2 פרו של מיקרוסופט). רוב המחשבים ההיברידיים בקטגוריית המחיר הזו בישראל מריצים את ווינדוס 8 RT או את אנדרואיד. למשתמשים שאינם סטודנטים, אמליץ לבחור בדגם בעל איכות תצוגה טובה יותר ושקעים נוספים.