בדיקת כלכליסט
לנובו YOGA Tablet: קליע הכסף
עם שילוב של עיצוב ייחודי ונוח, סטייל שקיים רק במחשבים יקרים בהרבה, רגלית מודולרית וזמן סוללה של 18 שעות - נראה שלנובו פיצחה את הנוסחה לטאבלט קילר אמיתי. מה בכל זאת חסר בו?
- שוק הטאבלט, תמונת מצב: אפל נחלשת, לנובו וסמסונג ממריאות
- אשטון קוצ'ר הצטרף ליצרנית המחשבים לנובו
- לנובו רוצה לרכוש את בלקברי, הקנדים והאמריקאים רועדים מפחד
בסקירה זו אספר לכם על היוגה טאבלט של לנובו, המחשב הראשון שנולד בסין ומצליח, לראייתי, לעורר תגובה רגשית שכזו - בגלל שילוב כל הגורמים האמורים לצד מחיר נגיש במיוחד וזמן סוללה קיצוני. ואולם, גם הוא לא חף ממגרעות.
עיצוב ומבנה: משב רוח רענן
מחשבי לוח הם סמארטפונים מגודלים; זה לא סוד. מתוך כך, קשה מאוד לגרום להם להתבדל זה מזה. לנובו בחרה בתצורת עיצוב חדשה-ישנה, בה הסוללה אינה פרוסה על גב המכשיר כי אם מגולגלת בצילינדר שמחובר לדופן שלו. הרעיון הוא לשנות את מרכז הכובד של הטאבלט, מה שמקל על אחיזה ממושכת בו. את התצורה הזו המציאה סוני ב-2012, במכשיר הטאבלט S שלה. מכשיר זה לא זכה להצלחה ניכרת בשווקים בעיקר בגלל אנדרואיד, שלא היתה בשלה דיה ותמחור פרימיום.
ליוגה טאבלט גוף דק מאוד - 2.5 מ"מ בלבד (ו-7.5 מ"מ בצילינדר הסוללה). הוא עשוי ממגנזיום מאולגן, שמשלב סטייל מתכתי עם עמידות בפני שריטות. פניו נקיים לחלוטין מכפתורים, למעט לחצן עוצמת שמע; כפתור ההפעלה נמצא בדופן הצילינדר. משקל היוגה טאבלט עומד על 600 גרם, ממוצע לקטגוריה.
העיצוב הוא גאדג'טי ויוקרתי למראה וגם נעים למגע. לגב חספוס עדין ולדפנות - אפקט הברשה קל. הרעיון העיצובי הוא נקי מאוד, כמו של אפל; נראה כמו מוצר שונה בתכלית מהמונוליט השחור של סוני או הפלסטיק הלבן של סמסונג.
ממשק ומערכת הפעלה: הרובוטריק הסיני
המכשיר נמכר בשני גדלים - עם מסך 10.1 אינץ' (שמככב בסקירה זו) ועם מסך 8 אינץ'. למסך רזולוציה של 1,280 על 800 פיקסל, נמוכה יחסית לקטגוריה. ועדיין, איכות הצבע טובה והבהירות גבוהה יחסית. לא כמו זו של הנוקיה 2520, אך עדיין תוכלו לצפות בסרט בבירור בסביבה מוארת. ואולם, המסך מבריק מאוד, מה שגורם להשתקפויות.
בתוך צילינדר הסוללה עליו סיפרתי לכם מוטמע ציר שמאפשר שליפה של רגלית מתכת יצוקה שנותנת למוצר תכונות מודולריות; תוכלו להעמיד אותו על שולחן או להשכיב אותו כשהמסך נוטה כלפיכם - מצב נוח במיוחד למשחקים או להקלדת טקסט.
לנובו מאפשרת לבחור מצבי שמע ותצוגה בהתאם למצב הרגלית. למשל, כשהמסך שכוב ונוטה אליכם, הבהירות שלו תוגבר כדי לצמצם השתקפויות מתאורה סביבתית. גם אפקט הסראונד של הרמקולים (עליהם ארחיב בהמשך) משתנה בהתאם להעמדת המכשיר, כדי שהאודיו יגיע אליכם בצורה אופטימלית. לא מדובר במקרן קול; אך יש להם הטיה פנימית.
מדובר בבחירה עיצובית נהדרת ופונקציונלית. מצאתי את עצמי מתחיל להשתמש ברגלית בצורה טבעית ותוהה מדוע יצרניות שמתאפיינות בהעדפת פשטות על תכונות מתקדמות (אפל, אני מסתכל עליך) לא עשו את זה קודם.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 4.1.1, לא הגרסה החדשה ביותר בשוק. היא כוללת שני תפריטים עיליים נשלפים, להצגת התראות ולאפשרויות מהירות (הפעלת WiFi, סנכרון, GPS ועוד). לא תמצאו בגרסת לנובו לאנדרואיד יותר מדי גימיקים ותוספות, כנראה במטרה לצמצם את העומס על המעבד הגרפי.
החברה עשתה כמה בחירות גרועות בזירת גרסת האנדרואיד. למשל, כאשר מקבצים מספר יישומים לתיקיה, היא אמנם תוצג כמו כל תיקיית אנדרואיד - אבל כשתפתחו אותה היא תוצג על פני כל המסך. ברגע זה נחשף המסך בקלקלתו: 1,280 על 800 פיקסל זו לא רזולוציה רעה, אבל האייקונים לא עברו התאמה מיוחדת ויוצגו כשהם מתוחים; תוכלו לראות כל פיקסל בהם.
מולטימדיה ואפליקציות: חייכו למצלמה
וידאופילים כבדים כנראה שיתמרמרו על איכות התצוגה ובצדק, אך המשתמש הממוצע ימצא את חוויית הצפיה בסרטים טובה ומספקת במכשיר. איכות השמע טובה מאוד, הודות למעבד אודיו דולבי דיגיטל חדש שהותקן בו. ליוגה טאבלט מצלמת חמישה מגה-פיקסל אחורית ו-1.2 מגה-פיקסל קדמית שמשמשת, בין היתר, בתור רכיב אבטחה; תוכלו להגדיר את הפנים שלכם בתור "סיסמת נעילה" והנתונים הביומטריים נשמרים על המכשיר עצמו בלבד. תכונת גיבוי הנתונים של לנובו מתעלמת במכוון מנתון זה - בחירה נבונה בימינו, כשחברות סיניות רבות נחשדות בריגול.
בזירת האפליקציות תמצאו יישום קריאת ספרים, תוכנת רשמקול, את חבילת התוכנות המשרדיות של קינגסופט שהן פשוטות ונוחות במיוחד, את אפליקציית הניווט Navigate 6 שהיא פשוטה ולא מציגה יתרון על גוגל Maps ותוכנת הדרכה פשוטה וידידותית במיוחד. לקינוח, הותקנה ביוגה טאבלט תוכנת האבטחה של נורטון מבית סימנטק. בסך הכל, חבילת יישומים לא רעה.
עבור מטיבי ההקלדה מציעה לנובו מקלדת פיזית ייעודית לטאבלט, שמתקשרת עמו בבלוטות'. זמן הפעולה שלה מרשים במיוחד: לנובו מצהירה על 75 ימי פעולה לטעינה בודדת. המקלדת אמורה להתחבר למחשב במסילות בצדדיה בשילוב מגנט. בפועל, החיבור הזה אינו חזק במיוחד והיא עלולה להישמט וליפול.
ביצועים וקישוריות: לא סוס; פוני
בעוד יצרניות אחרות בחרו במעבדים החזקים ביותר עבור מכשירי הדגל שלהן בקטגוריה, לנובו בחרה באפשרות זולה ויעילה יותר; המעבד, מבית MediaTek, הוא בעל ארבע ליבות במהירות 1.2 גיגה-הרץ. הארכיטקטורה מאפשרת גם 1.5 גיגה-הרץ, אך לנובו בחרה במתח נמוך יותר כדי לאפשר זמן סוללה ממושך. הרכיב הגרפי, ממשפחת PowerVR, אינו החזק ביותר בשוק אך עדיין מציג ביצועים גרפיים סבירים. למחשב גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומרחב אחסון של 16 ו-32 גיגה-בייט, אותו ניתן להרחיב עד 64 גיגה-בייט בכרטיס מיקרו SD.
מבחינת ביצועים, המחשב עובד נהדר: זמני הטעינה קצרצרים ואין כל התשתהויות בולטות ביישומים או בממשק. גם מבחינת יציבות המערכת אין כאן אכזבות: למעט פעם אחת בה נתקע לי משחק (מה שהצריך הפעלה מחדש) לא נתקלתי בבעיות.
סוללה והתחממות: אתה תלך לישון הרבה לפניו
צילינדר הסוללה כולל שלוש סוללות בנות שלושה תאים - מערך שמייצר 9,000 מיליאמפר-שעה. המבחן כלל צפייה בשני סרטי HD מלאים בבהירות מקסימלית, שעות של גלישה, ניווט משחק ועוד; הסוללה נגמרה רק לאחר קצת יותר מיומיים של פעילות אינטנסיבית. בשימוש שמרני יותר הצלחתי להגיע ליותר מ-16 שעות, כפול מכל טאבלט אחר שזמין כיום. את כל הטוב הזה ניתן גם לחלק: עם כבל USB בעל שני ראשי מיקרו, תוכלו להשתמש ביוגה כדי להטעין מכשירים אחרים.
בגלל גוף המגנזיום והמתח הנמוך של המעבד, קשה מאוד לגרום למכשיר להתחמם בצורה מורגשת. זאת, עד שמפעילים עליו משחק תובעני בזמן שאנטנת ה-WiFi או ה-GPS פעילות. במקרה זה, תחושו בהתחממות אחידה יחסית בכל גבו בתוך זמן קצר.
סיכום ואלטרנטיבות: פ"נ אייפד
אני לא אוהב את הביטוי "אייפד קילר"; בעיקר משום שכיום ישנם לפחות עשרה מכשירים מתחרים שיכולותיהם שקולות לשל הטאבלט המפורסם של אפל. אני סבור שהיוגה טאבלט הוא הראשון שמביס אותו ברמה האחרונה שנותרה לו: אלמנט ה"וואו" של סופר-גאדג'ט.
המראה והתחושה שהוא נותן הם הרבה מעבר לסך חלקיו ולמעט אנשים שכל התוכן שלהם מאוחסן בשירותי ומערכות אפל, אתקשה לחשוב על מישהו שיעדיף אייפד על פניו. מבחינת הפונקציונליות, מכשירי אסוס נוחים יותר בכל הנוגע ליצירת תוכן; המקלדות המשולבות של סדרת טרנספורמר טובות יותר ממקלדת היוגה. מבחינת האפליקציות המובנות, לא יכול היוגה להתחרות בגלקסי טאב 3 או בנוט 10.1. מבחינת איכות התצוגה הוא מפסיד לסוני ולנקסוס 7 המשופר. אבל כל אלה נמוגים באוויר לעומת הוואו פקטור שהצליחה לנובו ליצור.
ומכירות אפל מוכיחות פעם אחר פעם שהצרכן מעדיף פשטות ופונקציונליות על פני תכונות רבות אחרות. ואם במכירות עסקינן, אספר לכם שהיוגה טאבלט עולה 1,500 שקל לדגם ה-10.1 אינץ' שסקרתי ו-1,000 לגרסה הקטנה יותר. המקלדת הנתיקה נרכשת בנפרד ועולה 500 שקל. אוסף התכונות שלו, בשילוב המחיר, הם חבילה שקשה מאוד להתחרות בה. נכון להיום, זהו הטאבלט המאוזן ביותר בשוק - לפחות עד שהמתחרות יישרו קו וישלבו את יתרונותיהן עם זמן הסוללה והעיצוב שלו.