סיסקו מאשימה את ה-NSA בהתמוטטות המכירות שלה בסין
לטענת החברה, שערוריית ה-NSA משמשת את הממשל הסיני כתירוץ לנקמה על הקשיים שמערימה ארה"ב על כניסת חואווי לשוק האמריקאי
בכירים בסיסקו תלו את הירידות החדות במכירותיה של החברה בסין בכך שהממשלה הסינית מערימה קשיים בפעילותה בשוק הסיני, כך על פי דיווח של אתר ארסטכניקה אתמול (ג'). "החברה חוותה ירידה של כ-18% בהזמנות מהשוק הסיני ברבעון הראשון של השנה הקרובה ושל כ-6% ברבעון הרביעי של 2013, זאת לעומת עלייה בהזמנות של כ-8% ברבעון השלישי השנה", אמר דובר של סיסקו.
- HP: "אנחנו רוצים לגבור על סיסקו ו-EMC"
- דאגה בקרב ענקיות הטכנולוגיה: שוק ה-IT הסיני מאבד גובה
- סיסקו עקפה תחזית הרווח ברבעון, אך איכזבה בשורת ההכנסות
למרות זאת בסיסקו מדווחים על עלייה של כ-2% בהכנסות החברה לרבעון הראשון של 2014. בתוך כך הירידה בכמות ההזמנות מסין מעוררת דאגה בסיסקו. פרשת סנודן גרמה לחשדנות בקרב לקוחות החברה בסין שסיסקו שיתפה פעולה עם סוכנות הביון האמריקאית בריגול אחר הממשלה והאזרחים הסינים.
ה-Global Times, הסיני אף כתב כי: "למרות הכחשותיה של סיסקו, האירועים האחרונים גורמים לכך שייקח זמן מה עד שנוכל לסמוך שוב על החברה". בנוסף גם המאבק שהיא מנהלת נגד כניסתה של חואווי לשוק האמריקאי דרך מאמצי שתדלנות בקרב הממשל הפדרלי מעוררים את הסינים לנקוט ביד קשה מולה.
נקמה של ממשלת סין?
דו"ח מיוחד של ועדת המודיעין של הקונגרס אף הגדיר את חואווי ו-ZTE כלא אמינות עקב קשריהן עם הצבא הסיני. המצב כעת התהפך ופוגע בעסקיה של סיסקו בסין. למרות זאת, חברות אמריקאיות אחרות כגון ג'וניפר ו-HP דיווחו כי לא ראו ירידה בהזמנות מסין ואף חוו עלייה במכירות של ציוד רשתות, כך שמדובר כנראה בקמפיין ממוקד כנגד סיסקו.
ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל סיסקו ניסה למזער את תלאותיה של סיסקו בסין והאשים את הירידה בהזמנות במצבן הירוד של כלכלות מזרח אסיה. אולם, קשה להגדיר את סין כשוק במשבר, בעיקר אם לוקחים בחשבון שהכלכלה הסינית הציגה גידול של כ-8% השנה.
סיסקו אינה החברה האמריקאית היחידה שחווה את ידה הארוכה של הממשלה הסינית - גם IBM, EMC ואורקל דיווחו על ירידה בעסקיהן במדינה. במיוחד לאחר שמשרד בטחון הציבור בסין הודיע באוגוסט על כוונתו לחקור את פעילותן לאור פרשת סנודן. התוצאה הייתה ירידה של כ-22% בהכנסותיה של IBM בסין בחודש שעבר.