פייפאל מצטרפת להשקעה בסבב הגיוס של לופ קומרס
ענקית התשלומים משקיעה בחברה הישראלית־אמריקאית 5 מיליון דולר. עד עכשיו גויסו בסבב 7.2 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים, ובהם אורן זאב מאייפקס, מארק קרגס מ־ebay ודון כץ מאודיבל
לופ קומרס, חברת המסחר האלקטרוני של אלכס סירוטה ורועי ארז, מרחיבה את סבב הגיוס שלה בכדי לאפשר לענקית התשלומים פייפאל להיכנס ולהשקיע. פייפאל מגדילה את הסבב המקורי מ- 7.2 מיליון דולר, ל- 12 מיליון, ובכך גם הופכת למשקיעה המוסדית היחידה בסיבוב, שגוייס רובו ככולו ממשקיעים פרטיים, מרביתם מעולם המסחר האלקטרוני: אורן זאב, איש קרן אייפקס לשעבר שהשקיע באודיבל שנמכרה לאמזון; מארק קרגס, סמנכ"ל הטכנולוגיות של איביי; דון כץ, מי שהקים ומכר את אודיבל לאמזון; רוי רובין, מנכ"ל Magento; מייקל שרף, לשעבר סמנכ"ל בטויז אר אס, וצ'אק גייגר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת Chegg שהונפקה לאחרונה. ההשקעה של פייפאל תצרף לדירקטוריון לופ בכיר נוסף לחבורה: סמנכ"ל הפיתוח האסטרטגי של פייפאל, דון קינגסבורו, מי שהקים את חברת בלקהוק, הנחשבת לאחת מספקיות שירותי מתנות הפרה-פייד וכרטיסי ברכה הגדולות בעולם. זהו סבב הגיוס השני של החברה שקודם לכן גייסה מיליון דולר מקבוצת משקיעים בראשות האנג'ל זאב', כך שסך הגיוסים של החברה עומד על 13.2 מיליון דולר עד היום.
לופ קומרס ממאונטן-וויו שבעמק הסיליקון פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לרכוש לחברים מתנות ברשת ולתת להם להגדיר אותן למידותיהם וטעמיהם. הטכנולוגיה שפיתחו ארז וסירוטה מאפשרת לאתרי מסחר אלקטרוני להציע ללקוחות לקנות מתנה כללית לחבריהם, למשל חולצה בגיזרה מסוימת, ולאפשר למקבל המתנה חופש בחירה כדי לקבוע את הצבע והגודל הרצויים מבין מגוון אפשרויות. במידה ומקבל המתנה אינו מעוניין במתנה, הוא יוכל לפדות אותה תמורת זיכוי לקניית מוצר אחר בחנות. בכך, טוענים בחברה, נחסכות עלויות החזרת המתנות בחנויות, עלויות כבדות שנחשבות לאבן ריחיים על צווארן של חנויות רבות.
לופ תוכל להציע ללקוח לקנות בגדים, אך גם נעליים ואפילו משקפיים שיותאמו אישית על ידי מקבל המתנה על בסיס צורה, גודל וצבע. היא תוכל להציע לאוהדי ספורט, למשל, לקנות לחבריהם חולצה ולבקש מהם להשלים את לוגו הקבוצה האהודה עליהם. בהמשך תציע גם אפשרות להתאים מוצרי קוסמטיקה על בסיס צבע וריח, מוצרי ריהוט ואורטופדיה, ואפילו מזון: בחברה כבר קיבלו פניות מחנויות מוצרי מזון שמעוניינות להציע מתנות כמו פלטת גבינות או אפילו נתחי בשר כמתנות.
"שוק המתנות בחנויות או באתרי האינטרנט מייצר את אותה החוויה הרגילה: 'נחש מה חברך ירצה, תקנה לו אותו, ושלח לו את זה הביתה'", אומר ל'כלכליסט' רועי ארז, מנכ"ל לופ ואחד המייסדים. "באמצעות האפשרות להפוך את המתנה לעניין מותאם אישית על ידי המקבל, קמעונאים רבים שקודם לא פעלו בשוק המתנות מזהים את האפשרות להתרחב לתחום". המערכת של לופ קומרס משתלבת כ-white label ממותג באתרי מסחר אקלטרוני גדולים, כלומר היא אינה מוציאה את המשתמש מאתר הקניות. במקום הוספת המוצר לעגלה, מופיעה למשתמש אפשרות נוספת - רכישת מתנה לחבר, וזו מובילה אותו לממשק של הסטארט-אפ הישראלי. לופ קומרס מספקת גם מערכת ניתוח התנהגות משתמש ומקשרת בין קטגוריות של מוצרים למשתמשים.
בלופ לא מפרטים על מהות שיתוף הפעולה עם פייפאל לאחר ההשקעה, אך ניתן להניח כי שתי החברות יעבדו יחד, וכי פייפאל תסייע ללופ להתחבר למיליוני הקמעונאים שלה ושל שותפתה איביי, כמו גם לאפליקציית התשלומים הסלולרית שלה, והארנק האלקטרוני שלה.
החברה משרתת כיום מספר אתרי מסחר אלקטרוני גדולים במסגרת ניסוי בטא, ואינה מסגירה את זהותם. הבטא החל בחודש שעבר, אך טרם הוחלט מתי תפתח לופ את המוצר עבור כלל אתרי המסחר האלקטרוני.
ארז הוא מנהל השקעות לשעבר בקרן סידר, ולאחר מכן בכיר בחברות אייסקוט וניואקט הישראליות, שתי חברות תוכנה ישראליות שנמכרו - הראשונה לקוואלקום והשניה לאמדוקס. שותפו סירוטה הוא ממקימי חברת תוסף המוזיקה פוקסיטיונס שנמכרה ליאהו תמורת כ- 30 מיליון דולר בשנת 2008. לופ קומרס מעסיקה 20 עובדים במשרדים הנמצאים בסמיכות למשרדי גוגל במאונטן וויו. כרבע מעובדי החברה הם ישראלים שגויסו מחברות בעמק הסיליקון או לאחר שלמדו באזור.