יפן עקפה את ארה"ב בהכנסות מאפליקציות
מפתחים שחולמים על כיבוש השוק האמריקאי צריכים להתחיל להסתכל מזרחה: משתמשים ביפן הוציאו 10% יותר ממשתמשים בארה"ב על יישומי סמארטפונים וטאבלטים
- בועת צ'ט: סנאפצ'ט גייסה 50 מיליון דולר מקרן Coatue
- הנשק הסודי של פייסבוק: צי של מחשבי מק מיני
- דיווח: סנאפצ'ט שווה רק חצי מהסכום שהציעה עבורה גוגל
משתמשי סמארטפונים וטאבלטים ביפן הוציאו 10% יותר מעמיתיהם בארה"ב על רכישת אפליקציות באוקטובר, פי שלוש מההוצאה בדרום קוריאה ופי שש מההוצאה בבריטניה, על פי הנתונים שפרסמה החברה אתמול.
עיקר הצמיחה ברכישות הגיעה מצד משתמשי אנדרואיד, שהיקף ההוצאה שלהם גדל פי 4 בשנה האחרונה, דבר שהקפיץ את מכירת האפליקציות בפלטפורמה מעל זו של אפל. בחודש המקביל ב-2012 הוציאו היפנים 40% פחות מהמשתמשים בארה"ב על אפליקציות.
היקף ההוצאה על משחקי סלולר וטאבלט, בכל הפלטפורמות, צמח באוקטובר פי 4 לעומת 2012. על פי הערכות חברת המחקר Newzoo BV, יסתכמו מכירות משחקי המובייל ביפן מתחילת השנה בכ-4 מיליארד דולר, דבר שמושך מפתחים מובילים כמו קינג וסופרסל לשוק היפני וגורם להם לתרגם ליפנית עוד ועוד כותרים ולצאת במסעות שיווק אגרסיביים.
רכישת תכנים למובייל היא ענף רווחי מאוד ביפן עוד מ-1999, כשחברת NTT DoCoMo החלה לשווק את שירות האינטרנט הסלולרי i-mode, שמונה שנים לפני הופעת האייפון, וב-2009 הכניסו שרותי התוכן הסלולרי בתשלום במדינה כ-5.4 מיליארד דולר.