בלי קמפיינים ופרסומות: ווטסאפ הגיעה ל-400 מיליון משתמשים
לדברי יאן קום, מייסד אפליקציית הצ'ט הנפוצה ביותר בעולם, יש לה שימושים רבים גם בקרב ארגוני רפואה וזכויות אדם. "הצלחנו להגיע למספר הזה בלי להוציא דולר אחד על קמפיינים", טען
אפליקציית המסרים ווטסאפ חצתה את קו ה-400 מיליון משתמשים פעילים החודש, כך הודיעה החברה בסוף השבוע. לטענתה, 100 מיליון מהמשתמשים הצטרפו לשירות בארבעת החודשים האחרונים.
- גביע הצ'ט מחליף ידיים: Whatsapp עקפה את פייסבוק מסנג'ר
- סכנה מפתיעה לווטסאפ: BBM של בלקברי צוברת תאוצה
- וירוס חדש גונב תכתובות ותמונות מווטסאפ
הנתונים מחזקים תוצאות של סקר שערכה לאחרונה חברת On Device, שהראה כי ווטסאפ הוא כיום שירות המסרים הפופולרי בעולם, עם 44% מהמשתמשים באפליקציות מסרים מיידיים ששולחים הודעות באמצעותו לפחות פעם בשבוע.
"בוואטסאפ יש 50 עובדים בלבד, מרביתם מהנדסים. הגענו לנקודה זו בו מבלי להוציא אפילו דולר בודד על מודעות פרסומת וקמפיינים, אלא רק בזכות משתמשי האפליקציה שמשתמשים בה כדי לתקשר עם עמיתים לעבודה, חברים ובני משפחה", כתב מייסד החברה יאן קום בפוסט שפורסם בבלוג הרשמי של החברה.
למרות שהמתחרה סנאפצ'ט הצהירה לאחרונה על מספר דומה של משתמשים, ווטסאפ טוענת כי היא אפליקציית המסרים היחידה עד כה שהגיעה ל-400 מיליון משתמשים אמיתיים. "זו אינה ספירה של מספר האנשים שנרשמו לשירות - זהו המספר של אנשים שמשתמשים בשירות בפועל לפחות פעם בחודש", עקץ קום את המתחרים, לאחר שכתב כי כשהקימו את החברה, המטרה שלו ושל שותפו בריאן אקטון היתה ליצור שירות הודעות שייספק את חווית המשתמש הטובה ביותר, שיינתן בתמורה לדמי מנוי ומבלי "להיתמך על ידי באנרים מציקים, פרסומות למשחקים או או כל התכונות מסיחות הדעת האלה שכלולות באפליקציות מסרים אחרות".
לא רק לתמונות של החבר'ה
בנסיון לבדל עצמו עוד יותר מהמתחרות, הביא קום בפוסט מספר דוגמאות לשימושים "רציניים" שנעשים באמצעות ווטסאפ, למשל של עמותה המסייעת לילדים באוגנדה שמשתמשת באפליקציה להפצת דיווחים ותיעוד של פעילותה, או רופאים בהודו שנעזרים בה להעברת תצלומי בדיקות למומחים. "כיליד אוקראינה, כשאני רואה בימים אלה את החדשות על המשבר הפוליטי שמתפתח במדינה, אני מקווה שהסיפור הבא של משתמשי ווטסאפ יהיה של אזרחים שמשתמשים באפליקיציה כדי להביע את דעתם ולהלחם על זכויות האזרח שלהם", הוא כתב.
רף 400 מיליון המשתמשים הפך לאחרונה לסוג של "מספר קסם" בענף המסרים המיידיים, כאשר העסקאות שכשלו למכירת סנאפצ'ט לפייסבוק ולגוגל לא התממשו, על פי כמה הערכות, לאחר שמייסד החברה אוון שפיגל העדיף להמתין שמספר משתמשי השירות יחצה את הרף ויאפשר לו לנקוב במחיר גבוה יותר עבור החברה.